Autor Tema: Da li kupovati(traziti)automobile preko online-oglasa(sajtova)?  (Pročitano 11121 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Lupo GTI, Arti
Odg: Da li kupovati(traziti)automobile preko online-oglasa(sajtova)?
« Odgovor #60 poslato: Avgust 21, 2011, 12:49:19 posle podne »
Dve stvari koje me momentalno odbiju od oglasa za kola su
-kupljen (vožen i održavan) kod nas
-žena vozač

Primera imam previše, većinom su komični za ovu drugu stavku, a tragični za auto.

Elem, Eksele, ti kao da si sad izašao iz šume. 21. vek da li je auto na netu ili kod komšije totalno je nebitna stvar. Tj vid oglašavanja od čoveka do čoveka ili putem novina je u normalnom svetu daleka prošlost. Svet informacija je definitivno na internetu. Ni ovo za prijatelja po preporuci ne bi uzimao zdravo za gotovo. Uvek će neko da prećuti neku sitnicu koja može da izgleda drugačije kad je saznaš, a pitanje je koliko je jako to prijateljstvo tj koliko je debeo obraz, ako me razumeš. Da mi Japanac prodaje kola po bušido kodeksu onda u redu, ali ti kupuješ u Srbiji... evo tašta kupila od prijateljice kola i sve super osmesi i sl, a vidim da ima da uloži još 500e u auto što joj nije spomenula.

Što se tiče kola na placevima Modus ti je dao slikoviti primer i to je 90% kola sa placeva. Nemoguće da sva auta sa placa imaju magičnu kilometražu od oko 150.000km. Uzmi isti takav auto u Nemačkoj i videćeš da dosta više košta. Na žalost kod nas u Srbiji je primarno godište, dok u Nemačkoj koliko je prešao što je logično. I još kad mu malo ovde cepnu kilometražu, nema niko srećniji od srpskog kupca.
U vreme krize drugačije profita ne bi bilo za preprodavce, te oni manji već teško mogu da žive od toga jer veći placevi kupuju fleet cars sa rashoda firmi uz velike popuste i to kupuju na šlepere i kilo, a konkurencija to ne može da isprati. Malo ih "utegnu" i eto zaradice.
Imam tri poznanika koji se bave uzvozom udarenih vozila jer su tamo za DŽ, a ovde je rad i usluga skoro DŽ i onda kad srede auto prodaju ga ovde uz "kao nov"

Nikad država to neće sprečiti jer joj ovako odgovara. Kao što ne želi da otvori granice jer onda ode očekivani prihod i 20 stavki koje se pišu na priznanice.

Za jeftinija vozila nema velike uštede da kupiš vozilo napolju, ali bar imaš veće šanse da nađeš u korektnijem stanju. Zadnjih 15god meni je svaki auto stranac
« Poslednja izmena: Avgust 21, 2011, 12:53:43 posle podne od strane Wele »
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #61 poslato: Avgust 21, 2011, 01:11:01 posle podne »
Ja sam petardu nasao preko neta, doduse pogledao sam vise auta (takodje nadjenih na netu) pre . . .
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #62 poslato: Avgust 21, 2011, 01:19:26 posle podne »
pimbe ti se nikako ne računaš u domaće horor priče jer si truli kapitalista  biggrin

Van mreže dsc64am2

• VW Početnik
« Odgovor #63 poslato: Avgust 21, 2011, 10:46:10 posle podne »
mercedesa 190 sam pre 8 godina kupio preko **** oglasa svideo mi se oglas odgovarala zamena da dam kadeta i neki dinar preko godiste isto, jedno vece ga probao sutra dan doneo razliku ponovo probao sve super, doteram kuci ma auto leti sve super, moja sreca je trajala kratko 3 dana 4, dan je zakovo motor, raspao se, sve sto je moglo da polupa polupao je. uradim ga i dan danas je kod mene, tokom prevoda saznam da je bivsi bivsi vlasnik svercer i da je usao na beli manastir u srbiju, sve u svemu zadovoljan

Golfa nadjem na bubanj potoku od nekih dripaca godinu dve starijih od mene auto kupljen u srbiji nov. motor nisam ni gledao svidelo mi se sto ima svasta od opreme (bio VR6) motoru trebale karike da se zamene i diftum pustao je ulje. a do menjanja je kod mene presao jos 70 000km.

A sve koje sam zvao preko on line oglasa i hteo da se vidimo da pogledam auto dok ne pomenem da hocu da dodjem sve je super al kako kazem da hocu da dodjem ili da mi doteraju auto jer po prici je sve super odmah promene pesmu te crko anaser, ne radi turbina, zakljucao se sa kljucem unutre. izgubio kljuc, ili se vodi na tetku,ujnu, strinu... koje su bas sad otisle u australiju na godinu dana pa nemugu da ga prevedu.

Van mreže MateiNho

• Не чини другима што не желиш себи.
  • Master Member
  • Auto: HEMAM
« Odgovor #64 poslato: Avgust 22, 2011, 08:27:46 posle podne »
Sve je to isto (net ili komšija) ali ako imaš dobrog mehaničara onda to nema veze...ali obavezno da auto ima servisnu knjižicu ! Ali sad savisi šta kupuješ...? nešto starije ili novije...? ;)

Moduse da te pitam zasto auto obavezno da ima servisnu knjizicu ne razumem se bas u to, ako mozes da mi pojasnis, i da posto se golfovi dosta kradu (pogotovo mk2) tako sam cuo, jel bih mogao ja kada se odlucim koji auto zelim, da odem u AMSS ili tako negde zaboravio sam ime ustanove (stric mi pricao odavno) i da tamo provere oni broj sasije i to da auto nije kraden..??
tamnaa stakla, sve za tebe beejbe

Van mreže dsc64am2

• VW Početnik
« Odgovor #65 poslato: Avgust 22, 2011, 08:45:38 posle podne »
mozes u policiji stim ako je kraden ostajes bez njega dok se ne utvrdi sto je kraden, a po broju sasije u bazi proizvodjaca mozes da saznas dosta podataka o autu.

Van mreže MateiNho

• Master Member
« Odgovor #66 poslato: Avgust 22, 2011, 08:58:14 posle podne »
E hvala ti brate, a ako ja kuipm ukraden (a ne znam da je kraden) i onda me uhvati policija nekako ja cu najebem? Znaci trebalo bi svejedno da ima servisnu knjigu, i da ga proverim tamo da li je kraden ili ne... meni stric rekao da moze da se proveri.. tamo ti licno oni daju neki papir kao garanciju da nije kraden kada ga provere.. to kosta 100e tako mi pricao stric odavno..

Van mreže dsc64am2

• VW Početnik
« Odgovor #67 poslato: Avgust 22, 2011, 09:07:45 posle podne »
svaki policajac moze radio stanicom sa ulice da pozove stanicu i da proveri da li je auto ukraden kod nas, a ako hoces da znas da li je ukraden negde preko e za to odes u amss i platis i oni ti provere za par dana. a po broju sasije preko neta mozes sam da proveris u bazi proizvodjaca godiste, koji je motor, koja oprema, eventualno za koje je trzister namenjen, naravno sto je auto mladji to su podaci potpuniji.

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
« Odgovor #68 poslato: Avgust 22, 2011, 09:10:41 posle podne »
preko radio stanice moze da proveri da li se vodi kao kraden u njihovom terminalu a da li je kucan secen varen i ostalo, to moze samo ekspertiza u 29-tom ili amssu...

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #69 poslato: Avgust 22, 2011, 09:17:56 posle podne »
I šta ako u AMSS utvrde da je ukraden preko? Ne verujem da će da ti ga vrate.
This time next year, we'll be millionaires!

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Vorsprung durch Technik
    • vw club serbia-forum
  • Auto: Comfort Coupe
« Odgovor #70 poslato: Avgust 22, 2011, 09:43:47 posle podne »
Naravno da nece ;)

Moze i da se predje eu granica ako je blizu...ako se ne trazi u eu onda ce biti sve u redu

Van mreže dsc64am2

• VW Početnik
« Odgovor #71 poslato: Avgust 22, 2011, 09:49:50 posle podne »
da samo ako je izdata poternica za njim to moze policajac na ulici da sazna. ni u kom slucaju ako je kraden nece ga vratiti.

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
    • vw club serbia-forum
« Odgovor #72 poslato: Avgust 22, 2011, 10:30:18 posle podne »
da ali ne kod nas na ulici ;) nego u eu, kad prvi put na granici provere br sasije

Van mreže MateiNho

• Master Member
« Odgovor #73 poslato: Avgust 22, 2011, 10:30:50 posle podne »
Hvala vam svima na informacijama..
Onda cu ovako, kada se budem odlucio koji golf ocu da kupim, trazicu vlasniku da idemo u amss i gde jos treba (videcu raspitacu se da izvrsim sve moguce provere), i da resim to da znam da nije ukraden, e ako vlasnik nece pristane da idemo znaci da je kraden. Hahaha  biggrin

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
    • vw club serbia-forum
« Odgovor #74 poslato: Avgust 22, 2011, 10:34:49 posle podne »
Ne mora da znaci da jeste, moguce da je covek isprepadan ili nece da rizikuje, ima dosta takvih. Ti predlozi u svakom slucaju ;)

Van mreže MateiNho

• Master Member
« Odgovor #75 poslato: Avgust 22, 2011, 10:37:12 posle podne »
Hehe ja cu smireno da mu ponudim pa ako hoce odradicemo, hvala svima jos jednom, razresili smo ovo !  clap alealeee

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #76 poslato: Avgust 22, 2011, 11:08:57 posle podne »
Ma neće niko da se zeza sa kradenom dvojkom, to uvek ide u delove. Ne isplati se nikom da rizikuje zbog 500 evra... Uvek rade skupe automobile.

Dvojku jedino da je neko stranca prepakovao pa da ti proda tako da ne znaš, a pitanje je da li će ikad utvrditi da je rađen jer je star auto.... al to nije tvoja krivica.

Van mreže Eksel_bg

• VW Početnik
« Odgovor #77 poslato: Avgust 23, 2011, 11:26:51 pre podne »
@Wele.. lep tekst :) msm nisam ja ovom temom hteo da saznam nesto sto nisam znao,nego sam hteo da se ovde pise o tome...Ja inace ovih 5 meseci pratim Golf dvojke po internetu,i zapazio sam neke likove koji su profi baroni a ljudi su do jaja glupi i kupuju sve ono...Znam da je sve riskantno.ali evo brate ja sam prestao da trazim preko neta,i naletim na obican oglas na kolima,auto mi je superiska  biggrin ...samo sam samo da bacim apel na net oglase!

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #78 poslato: Avgust 23, 2011, 11:53:10 pre podne »
ja sam čuo da AMSS ne radi proveru već da oni to teraju u policiju.
a naplaćuju 6x više nego policija... mislim da je tako bilo kad sam gledao za svoj auto.

a starija auta će da oduzmu samo ako ih dovezeš u policiju i ispostavi se da su kradena u prošlom veku