Autor Tema: Da li kupovati(traziti)automobile preko online-oglasa(sajtova)?  (Pročitano 11146 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Eksel_bg

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Da li kupovati(traziti)automobile preko online-oglasa(sajtova)?
« poslato: Avgust 13, 2011, 12:01:59 posle podne »
Zanima me vase misljenje o tome da li je dobro traziti kola preko neta,ili jednostavno pratiti u okolini da li se nesto prodaje od nekog koga znate...imao sam razna iskustva,u principu nisu bas lepa :)

Van mreže Modus

• Black shadow
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • TDI Tako Dobar Izbor
    • VW-Club
  • Auto: Volkswagen Touran
Odg: Da li kupovati(traziti)automobile preko online-oglasa(sajtova)?
« Odgovor #1 poslato: Avgust 13, 2011, 12:23:43 posle podne »
Sve je to isto (net ili komšija) ali ako imaš dobrog mehaničara onda to nema veze...ali obavezno da auto ima servisnu knjižicu ! Ali sad savisi šta kupuješ...? nešto starije ili novije...? ;)
« Poslednja izmena: Avgust 13, 2011, 12:25:57 posle podne od strane Modus »

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #2 poslato: Avgust 13, 2011, 12:25:32 posle podne »
Saglasan sam sa Modusom, da u svakom slucaju treba proveriti detaljno vozilo, bez obzira na poreklo.
Boban-Rus

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Auto: VW Passat b5.5
« Odgovor #3 poslato: Avgust 13, 2011, 12:26:18 posle podne »
 svetije to isto

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Avgust 13, 2011, 01:16:18 posle podne »
Ma da servisna knjizica, mozda u nekoj drugoj zemlji, 90% automobila koji se ovde prodaju nemaju servisnu, ili imaju neku falsh , pouzdano znam da za 30-50e moze da se napravi knjizica da ne moze niko da provali. tako da to u Srb ne pije vodu. Na oglasima su uglavnom preprodavci i u vecini slucajeva nesto sakriju tako da je ipak bolje kupovati od vlasnika, sto se majstora tice on ne moze puno toga da vidi na parkingu, treba najmanje 2-3 dana voziti i istrazivati sta sve fali polovnom autu, ali bolje da neko iskusan pogleda bar neke osnovne stvari.

Van mreže Eksel_bg

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Avgust 13, 2011, 02:44:08 posle podne »
ja sam pre par meseci kupio auto preko jednog najpopularnijeg sajta za prodaju automobila,i samo tako sam se presao.I preko 20 automobila sam video od tog coveka sto mi je prodao auto na tom sajtu ali nakon moje kupovine :( .Pitam se samo,kako li je tim kupcima,a pre 2 meseca sam kupio ovog golfa i verujte mi,bolje se manite neta,tu nema nista sto moze da bude unikatna sansa.Retko se desava da je nesto ok,al to ode za manje od 24h...pozzz

Van mreže Zlocesti

• Ma .... LOoOOdilo :)
  • Hero Member
  • Auto: Vw Bora 1.9 tDI 131ks
« Odgovor #6 poslato: Avgust 13, 2011, 04:58:11 posle podne »
batice to ti je bukvalno kakave si srece ...

ja sam moju boru kupio on line preko mobile.de .. i da kucnem u drvo extras luzi i dan nas .. prekosoro 90 000 ovde ..

ponovo bitno je da li zelis noviji auto ili ne (euro 3). Ja sada planiram ponovo a uzmem neki autic i ponovo cu ga kupiti preko neta i to u nemackoj . Ogroman je ralika izmedju drzava u cen i auta.. cak i u nemackoj na severu su dosta jeftiniji nego ovde ..

tamo kada kupujes jos nadji povracaj vat-a ili ti povracaj pdv a .. i ustedio si ovde da platis pdv :)

na novijim automiblima dobar majstor za 10 minuta moze mnogo toga da ti kaze ...

prvenstveno o nekim havarijama .. da lije ili nije pra farba .. kakv je trap oslajanje gume .. ako ponese dijagnostiku sa sobom moze da ti vidi u kakvom je stanju motor elektrika menjac(automastki) itd itd .. neki moeliimaju i zabelezenu kilometrazu pa samim tim mozes da vidis da li je vracena il ne ..

imas gomilu majtora koji nemajupojma sa novim motorima .. tkaosam ja imaojedan primer gde je jedan majtor konstatovo da je motor produvao :) a u pitnjau je bio krafter koji je bio star 6 meseci .. jel je on majstorki otvorio cep za ulje video isparenja i rekao ovde motor mor das eradi  boodala boodala boodala

tako da ako imas stvarno dobrog majsora odna ga povedi sa sobom .. .

a net ti sluzi samo kao smernica gde kako ima sta ... ali nikako an rec da kupujes .. odes proveris .. pa uzmes
[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]
******** I nishta  DRUGO  **************

Van mreže El.Comadante

• Old.Jr Member
  • **
  • VW Forever
  • Auto: VW Passat
« Odgovor #7 poslato: Avgust 13, 2011, 05:05:07 posle podne »
Pa u principu je bolje ako poznajes nekog.. pa od njega uzmes.. ja sam do sada uvek tako radio... mada ni to nije garancija... uvek moze nesto naknadno da se desi...

Van mreže Eksel_bg

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Avgust 13, 2011, 08:04:47 posle podne »
Zlocesti naravno,sve u inostranstvu je ozbiljnije i odgovornije,ipak ja sam mislio na ove nase klasicne najpopularnije sajtove za kola,konkrtno zbog tih preprodavaca ,koji napisu: Auto je super,zimi pali ko upaljac na onih -25c,vozila ga zena 5 god ,itd itd...i onda da se registruju ga preko veze u pickovcu,i kazu-tek danas registrovano ,nemas pojma koja sam iskustva imao :) na svu srecu sada imam ok auto :D El.Comadante,i ja msm da tako i treba da nastavis :)

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Vorsprung durch Technik
    • vw club serbia-forum
  • Auto: Comfort Coupe
« Odgovor #9 poslato: Avgust 13, 2011, 08:13:55 posle podne »
Tu lezi kljucna stvar, ne treba da slusas hvale od prodavca vec samo ono sto priznaje da nije ispravno. Sta god ti on pricao super, extra...ne obracaj paznju vec bez obzira dal ti kaze nije udaran, farban, menjano ovo ili ono ti proveravaj.
I te price vozila ga zena, ili vozio ga pop samo nedeljom u crkvu, ili doktor ovo ono batali i nisu nikako za pohvalu
Potpuno je svejedno gde ga i preko cega prodaje, bez obzira dal kupujes na placu, pijaci, oglasa, neta... proveravaj i ne veruj na rec i nece biti problema ;)

« Poslednja izmena: Avgust 13, 2011, 08:16:04 posle podne od strane Boban »

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #10 poslato: Avgust 13, 2011, 10:32:16 posle podne »
meni je dreugar preko interneta licitirao u francuskoj reno megana 1.5 dizel 2003god i evo decko se vozi vec 2 godine bez problema i ikakvog ulaganja,odlican auto
sto kazu sve ti je isto samo zavisi kakve si srece,mozes da ubodes dobro a mozes i lose
  champ1

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #11 poslato: Avgust 13, 2011, 11:06:40 posle podne »
Jedini je fazon sto se na netu lupetaju cifre, tj. ima kola koja vise po oglasima dzabe, cisto vlasnici se sprdaju i idu na kartu "ako naleti budala" dok npr. na pijaci se kola stvarno prodaju. Nece niko da gubi dan i pravi sebi trosak ako nece auto da proda, samo ima i dosta preprodavaca

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
« Odgovor #12 poslato: Avgust 13, 2011, 11:35:18 posle podne »
To od poznatog je glupost, jer ti retardira izbor. Znanje, tvoje ili nekog koga vodis je presudno, ali uvek postoji rizik. Ja se jos nisam zajebo. Nikad. Kuc, kuc.. :)To od poznatog je glupost, jer ti retardira izbor. Znanje, tvoje ili nekog koga vodis je presudno, ali uvek postoji rizik. Ja se jos nisam zajebo. Nikad. Kuc, kuc.. :)

Van mreže Eksel_bg

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Avgust 14, 2011, 12:04:43 pre podne »
Ma brate sve to stoji,ali ja gledam neki auto na sajmu koji se prodaje mesec dana,i vidim ga na poznatom sajtu postavljen posle mesec dana..znaci sta ti govori- Svi automobili koji ne mogu da nadju kupca na neki drugi nacin dodju na online oglase...retki su slucajevi gde ces naci kvalitet za te pare..i + cene su nerealne :) a opet kazem, inostranstvo-druga prica .

Van mreže Zlocesti

• Hero Member
« Odgovor #14 poslato: Avgust 14, 2011, 03:27:39 pre podne »
batice ali ljudi idu na to .. eto prica koja se meni dogodial pre par godina

ortak prodavao hondu crx 91 god.. honda u ćuningu sa neonkama . crveno crna . prava sabanija . i ao hoce da je proda .. i kaze 1500e .. ja je gledam niko normalna jene bi kupio .. i islikam je stavim na oglas 3500e .. stojala 3 4 nedlje i zove decko njega .. kao ima da mu da kaparu 400 eu nekim zvucnicima oovo no..ali ako b mogao malo cenu da sputi .. i ovaj kako koliko .. ovaj kaze imam samo 2600 e u keshu da ti dam .. ovja kada cuo . kae neka bude 2500 :)

tako da ono nemoj da gledas cenu .. ako ti se auto svidja pogledaj .. probaj .. proveri .. i onda daj ponudu za njaega .. nemoj ni da pocenjujes auto .. ako je prodavac pravi .. onda ce za razumu cenu da ga da ..

par puta se desilo da je neka cena .. kada nazoves ponudis kesh bude mnog manja ..
[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]

Van mreže branislav89

• VW Početnik
  • Auto: 16Z/9N3
« Odgovor #15 poslato: Avgust 14, 2011, 11:05:10 pre podne »
a i ceo narod dekintiran skroz. nema se para, a dosta njih u dugovima i kreditima. i samo daj sta das. sve vise i vise ima kola oduzeta sa lizinga. posle se prodaju, za nijansu vecu cenu od istog modela koji nije kupljen putem lizinga. po mom misljenju, u srbiji to bi bila najbolja kupovina...
"Zivot je ono što prođe dok mi radimo nešto drugo."

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #16 poslato: Avgust 14, 2011, 11:59:41 pre podne »
Koji auto sa sajma? Tamo ostavljaju sverceri kola (uglavnom su automobili mog "drugara")

Van mreže Zlocesti

• Hero Member
« Odgovor #17 poslato: Avgust 14, 2011, 06:50:23 posle podne »
evo ja sam imao slucaj .. od ortaka cale je kupio novog pasata .. u ful opremi izasao ga je pre 3 godine nesto manje od 40 000e. skucao ga u crnoj gori osiguranje platilo sve troskove oko 12 000e i igleda kao nov .. pritomje presao oko 240 000km  otiso da zmani da da taj da uzme novi racunali mu ga 2 300e..

i posle togajg aje poklanjao 2 meseca i jedva ga ueo lik .. bez dinara .. tj da nastavi lizing jos 2 godine po 500 ili 600e .. mesecno ..

a da je preinuo lizing neku kanu bi platio i proao bi mu depozit

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #18 poslato: Avgust 14, 2011, 08:13:55 posle podne »
Ni uvoznicima nije lako, ajd sve to što ode preko, dotera 10 auta na šlep, cenka se sa žabarima koji su veći prevaranti nego mi,

vucara se po hostelima 3 dana ne spava, i kad plati državi carinu i porez ne ostaje mu mnogo zarade,

već u 90% slučajeva kupi havarisane ili automobiile koji su prešli preko 250.000km pa ih prodaje kao nehavarisane ili sa mnogo manjom kilometražom od stvarne.

Slažem se da nije opravdanje prevariti nekog da bi zaradio, al tako se radi jer bi svi dobar auto za male pare a to ne može.

Automobile iz Italije i Austrije treba izbegavati jer se tamo slabo održavaju, čak se i ne održavaju.

Da ne tupim mnogo, pare u džep i pravac Švabija kupiš auto od Hendlera koji je proveren, sa ispečatiranom istorijom i servisiran.

Možda je za naše uslove najbolje kupiti auto u Sloveniji. Bliže je nego Nemačka a vozila su bolja nego u Italiji.

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #19 poslato: Avgust 14, 2011, 09:01:37 posle podne »
@Desmo Nije Nemačka obećana zemlja za polovnjake, kao što se misli. Nisu Nemci supermeni pa da svi održavaju kola onako kako bi mi ( potencijalni kupci ) želeli. Ako hoćeš dobar, održavan auto, to ćeš lepo da platiš i u Nemačkoj, i u Italiji i bilo gde. Pa na kraju krajeva, i u Srbiji. Moj brat je uzeo astru u Nemačkoj ( provereni hendler ) i posle mesec dana je morao da menja karike. Hoću da kažem, bez obzira u kojoj zemlji se kupuje auto, koliko para toliko muzike. Ja lično, osim ako ne bih imao baš proverenog i poverljivog čoveka da mi traži auto na Zapadu, kupovao bih auto u Srbiji. Bar posle imaš koga da '' hvataš za gušu ''.
This time next year, we'll be millionaires!