0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
ma mora da je osigurac... pogledaj malo bolje... imas one kad otvoris vrata,a imas par komada ispod haube sa vozacke strane... ne znam koji su za svetla , ali ne verujem da je bilo sta drugo,ako je radilo pretoga...
pa verovatno ima neki vremenski modul ili nesto,ja se ne razumem u tu elektriku toliko... uzmi glinericu pa vidi jel dolazi uopste struja dotle... a reci mi jel mozes rucno da upalis na prekidac kupe sijalicu?
Samo nam pojasni o kolikom broju sijalica je rec .Jer sa diodama mozes da zamenis svaku sijalicu skoro ,pa mi nije jasno gde si tu traku stavio .
Pa trebalo bi da ima neki vremenski rele koji posle određenog vremena isključuje svetlo u kabini (ako nije na položaju da je stalno uključeno). Moguće je da je taj rele otišao (mada tih 20 dioda u gepeku ne bi trebalo da bude baš preopterećenje a i zašto bi to išlo preko relea za kabinu). Kažeš "radilo je 2 dana sve normalno", da li si u ta dva dana otvarao i gepek ili misliš samo na sijalice u kabini? Ako ti nije problem otkači sve što si dodao i poveži kako je bilo pa vidi šta se dešava. Treba nabaviti električnu šemu, mogli bismo onda pročitati šta je sve moglo da ode.
Svetla u kabini i gepeku ne idu direktno sa osigurača na prekidače već preko tzv. CCM modula. Pogledaj ovu temu (na engleskom)http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=258126čovek je imao istovetan problem kao ti. Posle kopanja po mnogim stvarima (naravno, osigurači su mu bili u redu) ispostavilo se da je otišao rele u CCM modulu. Ovde imaš mali šematski prikaz sa čime je sve povezan i šta sve pokreće CCM modulhttp://uk-mkivs.net/forums/t/266823.aspxMoguće je da je i kod tebe kratak spoj oštetio nešto u tom CCM modulu. Nemam nikakvu unutrašnju šemu za ovaj modul ali kao što sa gornje šeme vidiš žica za svetla u kabini polazi sa pina 20 sa 23-pinskog konektora na CCM modulu. Ako otvoriš CCM modul pokušaj da ispratiš odakle unutra polazi veza za taj pin na konektoru pa vidi šta je sa tim.CCM se inače nalazi ovdeBudi samo oprezan jer sa CCM modula polaze i kontakti za vazdušne jastuke!!!, zato otkači minus na akumulatoru i uhvati se dlanovima za neki metalni deo na autu da se oslobodiš statičkog elektriciteta pre nego što počneš da čačkaš sa njim. Srećno
Imas crno-narandzastu zicu na crnom dzeku ispod plastike, levo od pedala. Proveri da li tu ima stalni +/ Ako nema dovedi sa table i . I stavi osigurac od 10A obavezno. ovo sam uslikao kucisteosiguraca koje sam proveravao zilijon puta