Evo ovako, od jutros sam bio u garazi i uradio sledece:
- skinuo pumpu
- skinuo sve plastike iz rezervoara u kojma stoji pumpa
- skinuo filter(mrezicu) i gumu koja se nalazi na pumpi i koja drzi pumpu u kucistu.
E tu sam video sta je problem i zasto pumpa zuji i gubi snagu. Guma , gore pomenuta, se raspala, ukrutila, ispucala i pocela da se mrvi u filter (mrezicu) i u kuciste tj plastiku u kojoj pumpa stoji i stvorila crni masni talog koji je pumpa uvlacila i zbog kojeg je zujala i gubila pritisak.
Kada sam sve ocistio, povadio iz rezervoara prljavstinu i sve spakovao unutra kako je bilo auto je upalio bez problema, bez zujanja pumpe, kao da je uopste nema, neverovatno. Dalje ukljucio sem sve potrosace, svetla, maglenke, ventilaror u kabini, 4 migavca, radio, svetlo u kabini i sve je radilo ok, ali kada se ukljucio ventilator hladnjaka poceo je da osciluje pritisak pumpe, cim sam iskljucio jedan potrosac npr. svetla sve se vratilo u normalu. Primeto sam da je kabal crveni sa + kleme tada vreo, zasto? Da li bi dobio nesto ako bih taj kabal pojacao sa jos jednim, paralelnim?
Relej koji je original sam vratio na mesto i sada radi ok, a onaj koji sam kuovao nije imao nista utisnuto na sebi vec samo rukom ispisan broj na obicnoj beloj nalepnici,tako je to valjda kod nas.
Ostaje mi jos da vidim kako se ponasa pod opterecenjem u voznji, kopka me zasto se onaj kabal onoliko greje i zasto pocne da varira pritisak kada se ukljuce svi potrosaci? Da li postoji neki ventil ili nesto sl. koji bi regulusao oscilacije u pritisku?