E ovako, auto mi je trosio oko 5l u gradu, sada trosi preko 8l. Odjednom je poceo da srce naftu, sipao sam neki skart od nafte i brzo je to potrosio i slabije je isao. Promenio sam pumpu, sipao na Lukoilu ali je potrosnja ostala ogromna, odmah sam promenio filter vazduha iako je bio cist, bez promene. Iz filtera nafte sam istresao gomilu mulja i vode, bio je pun nekog finog mulja i prljavstine, predfilter je bio cist. Sa tako ociscenim filterom nije bilo promene. Zamenio sam i predfilter i filter nafte i sada pratim potrosnju ali ne verujem da je bitno manja.
Motor normalno pali, na cvrgu, ne dimi ni u mestu ni u voznju, malo crnog dima izbacuje tek pri turiranju, u voznji normalno vuce, ne fali mu snaga, ne secka, ne stuca, sve je sasvim normalno, samo sto trosi ko nezdrav.
Cuo sam se sa majstorom, boshistom, koji mi je pre godinu i po menjao dizne, kaze, kako sam mu opisao kaze da nije ni pumpa ni dizne (osecalo bi se u voznji i teze bi palio...), predlozio mi je da pogledam povratni vod od pume nazad ka rezervoaru da negde ne curi. Proverio sam i nigde nema trunka nafte, sve je kompletno suvo, i creva, i pumpa.
Ima li neko ideju zbog cega je toliko povecana potrosnja? Meni vise nista ne pada na pamet!