Autor Tema: Povecana potrosnja  (Pročitano 16511 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mkvb

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
Povecana potrosnja
« poslato: Jul 25, 2008, 12:25:55 posle podne »
E ovako, auto mi je trosio oko 5l u gradu, sada trosi preko 8l. Odjednom je poceo da srce naftu, sipao sam neki skart od nafte i brzo je to potrosio i slabije je isao. Promenio sam pumpu, sipao na Lukoilu ali je potrosnja ostala ogromna, odmah sam promenio filter vazduha iako je bio cist, bez promene. Iz filtera nafte sam istresao gomilu mulja i vode, bio je pun nekog finog mulja i prljavstine, predfilter je bio cist. Sa tako ociscenim filterom nije bilo promene. Zamenio sam i predfilter i filter nafte i sada pratim potrosnju ali ne verujem da je bitno manja.

Motor normalno pali, na cvrgu, ne dimi ni u mestu ni u voznju, malo crnog dima izbacuje tek pri turiranju, u voznji normalno vuce, ne fali mu snaga, ne secka, ne stuca, sve je sasvim normalno, samo sto trosi ko nezdrav.

Cuo sam se sa majstorom, boshistom, koji mi je pre godinu i po menjao dizne, kaze, kako sam mu opisao kaze da nije ni pumpa ni dizne (osecalo bi se u voznji i teze bi palio...), predlozio mi je da pogledam povratni vod od pume nazad ka rezervoaru da negde ne curi. Proverio sam i nigde nema trunka nafte, sve je kompletno suvo, i creva, i pumpa.

Ima li neko ideju zbog cega je toliko povecana potrosnja? Meni vise nista ne pada na pamet!

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
Povecana potrosnja
« Odgovor #1 poslato: Jul 26, 2008, 01:22:08 posle podne »
Ipak proveri kako je pumpa reglirana i dizne.

Eh da i vidi da ti slucajno ne blokira neki tocak?

Van mreže mkvb

• Sr. Member
Povecana potrosnja
« Odgovor #2 poslato: Jul 28, 2008, 08:33:39 pre podne »
To sam prvo uradio, podigao auto, svi tockovi se vrte normalno. Sipao sam 15l i sada cekam da vidim koliko ce da predje

Van mreže mkvb

• Sr. Member
Povecana potrosnja
« Odgovor #3 poslato: Jul 29, 2008, 12:30:50 pre podne »
E ovako, izmerena potrosnja sa tih 15l je 6.5l na 100km. Nije toliko strasno ali je i dalje to vise nego sto treba. Kakva su vasa iskustva sa ovim motorom, koliko je normalno da trosi?

Ako nesto znaci gume su 175/70 - 13 znaci malo sire od standarda, voznja mi nije penzionerska

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
Povecana potrosnja
« Odgovor #4 poslato: Avgust 04, 2008, 05:08:54 posle podne »
Pa gdje ces manje od 6.5 za auto star 20 i kusur godina! Za gradsku voznju to je OK.
« Poslednja izmena: Avgust 04, 2008, 05:13:09 posle podne od strane Turbo »

Van mreže mkvb

• Sr. Member
Povecana potrosnja
« Odgovor #5 poslato: Avgust 05, 2008, 09:06:45 pre podne »
Pa dobro, bila je oko 5l potrosnja, sada je i po zadnjem merenju 6.5l

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
Povecana potrosnja
« Odgovor #6 poslato: Avgust 05, 2008, 03:28:23 posle podne »
Ma ok je to. Sipi samo sto ti je predlozio onaj lik  na cannonu sredstvo protiv algi i to je to. Meni trosi 7l u gradu, solidna voznja 2-3k obrtaja, pretpostavljam da na takvu voznju mislish

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
Povecana potrosnja
« Odgovor #7 poslato: Avgust 09, 2008, 02:04:43 pre podne »
Promeni pumpu gde tocis gorivo pa ponovo testiraj

Van mreže mkvb

• Sr. Member
Povecana potrosnja
« Odgovor #8 poslato: Avgust 09, 2008, 02:19:03 posle podne »
Promenio sam, tada sam sipao na ELPu, pa sam sipao na Lukoilu pa na Jugopetrolu, pa na OMVu, pa ponovo na ELPu! Dodavao sad Wurth aditiv za bolje sagorevanje i 6.5l/100km je izmereno. Znadnje sam sipao 20l na OMVu i cekam da ih potrosim da izracunam potrosnju

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
Odg: Povecana potrosnja
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 05, 2008, 11:48:16 posle podne »
a kako to sipas 20 l? jel napunis do cepa? meni trosi 8 litara 1.6d al jbg ja vozim na malo vecim obrtajima. inace na otvorenom 5-6l zavisi koliko ga vozim.
proveri na bosh pumpi ono gde ti ulazi gorivo pa u obliku spirale da ti tu ne curi? mislim to nema veze sa tom povecanom potrosnjom al i tu moze da ode po 50ak grama.

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 06, 2008, 12:48:51 pre podne »
Kada sam imao dvojku, takodje 1.6d, slusao sam razne likove kako im taj motor trosi 4.5-5l, bonk na sta sam bio jako skeptican, i naravno bio u pravu. champ1
I sad kad neko kaze da mu taj motor trosi 5l, a jos neki pametniji koji za 1.6td tvrde da trosi 4.5l, ja samo kazem, ako toliko trosi, ja cu da ga pojedem. :angry:
 U praksi je situacija sigurno oko 7-7.5l po gradu. Auto star 20 godina, ma koliko bio dobar, i odrzavan, to je vise nego odlicno. Posmatrajte to ovako, sve bi fabrike propale, kada se ne bi unapredjivala tehnologija, ljudi bi vozili kola stara 20 i kusur godina, jer ako ta kola trose 4.5l, zasto kupovati nova?  :huh:
Ok, mozda je po upustvima i pisalo toliko, ali to su ipak laboratorijski uslovi  ;)

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 06, 2008, 12:59:09 pre podne »
Ja evo vec treci put izmjerio 6.3l po gradu sa 1.6TD i prezadovoljan, a prije njega sam imao 1.6D, trosio 7 i vise. A to 5.5 moze da ga skroz ustrojis na pumpi i da vozis kao baba :)

Van mreže mujo_g1

• Sr. Member
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 06, 2008, 11:45:57 pre podne »
meni na otvorenom 5,5 a u gradu 6,3 ali zustre voznje (60km/h u 2.)
neznam sta da ti kazem za povecanu potrosnju moguce da neko crevo negde podlizuje, a i moguce kako su hladniji dani da ti malo vise radi u leru(zvuci glupo) ali neznam sta da kazem  :huh:
« Poslednja izmena: Oktobar 06, 2008, 11:47:43 pre podne od strane mujo_g1 »
NORTH SIDE TEAM Subotica

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 06, 2008, 12:08:40 posle podne »
jel imaju mk2 dizeli automatski ler? meni je rucni.
jednom liku trosi 5l-5.5l golf 1 al jbg on ide iz panceva za beograd, tako da je to na otvorenom.
inace automobili trose malo vise na hladnom vremenu jer im treba vise vremena za postizanje radne temperature.

Van mreže mujo_g1

• Sr. Member
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 06, 2008, 12:12:54 posle podne »
meni je obican ler a rucni mi je saug,ali ja sam mk1
NORTH SIDE TEAM Subotica

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 06, 2008, 12:16:34 posle podne »
mislim meni nema meni isto brunda kad je ladan i kad je zagrejan.
a kako se kaze pravilno saug ili sauh? dosta ljudi govori sauh a nikoga nisam cuo da kaze saug

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 07, 2008, 03:14:42 pre podne »
Moj bivsi Mk2 1.6 TD je trosio plafon 6 po gradu a na otvorenom 5 ako se neprelazi 100 km/h. ali je bio tacan kao iz fabrike uvek redovno odrzavan.

Ceo sto bi rekli setup je bitan za potrosnju i nemozete pricati kako je nesto nemoguce samo iz jednnog licnog iskustva.

A jedinica dizel moze da trozi ispod 5 na otvornom ako ima petobrzinski menjac, takodje provereno. driving

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 07, 2008, 12:18:48 posle podne »
pazi ljudi kupuju nova kola zato sto nemaju na njima muku oko odrzavanja,zato sto u njima imaju dostupne razne nove tehnologije,zato sto lepse izgledaju,zato sto .....eto zato,ali razmisli malo zasto bi motor star 20 godina morao da trosi vise goriva----samo zato sto je star ili trosi vise zato sto treba da se remontuje-pokvaren motor.pa bre generalno gledajuci nije se ama bas nista promenilo po pitaju izrade motora---nista.samo sto se ubacuju nove tehnologije koje izvlace neki maksimum iz motora koji su odavno uradjeni,stavljaju se drugacija kvacila,menjaci,racunari koji kontrolisu rad motora,senzori,sonde ali mootori kao motori nisu odmakli vise od jednog koraka u odnosu na one od pre 10,20,godina.sta je to ako moze neko da mi objasni sto je novo uradjeno po pitanju samog motora---samo se trude da smanje nivo buke motora koristeci neke nove materijale za njegovu izradu.ma bre kad cujem da je opel u karavana ubacio motor 1.2benzinac muka me vata-kao ima 80 konja,neznam koliko kilovata i te fore--1.2 je 1.2 znaci mali motoric za neka mala kola.a svi proizvodjaci se trude da naprave nesto kao bolje eto kao imamo novi model u njemu je ovo bolje,ono lepse,tise,samo i samo zato da bi uzeli pare.da se nelazemo i ja bi voleo da sad sednem u golfa 6 i lagano i sigurno da je i bojli osecaj i udobniji i nebi morao kod majstora bar 5 god,ali kad su motori u pitanju,ponavljam nisu daleko odmakli
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 07, 2008, 04:04:20 posle podne »
Ima ona narodna " Tesko od babe devojka"  ;)
I da postoji nesto sto se zove zamor materijala. Licno sam imao dvojku, i svestan sam je to jedan od kvalitetnije napravljenih auta u celoj istoriji automobilizma, ali najveca mana je sto nema originalnih delova, vec samo Turske i Kineske varijante, koje pet puta u proseku krace traju nego originalne. Ok, mnogi ce reci i za novija kola postoje fals delovi, koji su normalno dosta jeftiniji od originala kojih je za svaki novi auto mnogo lakse pronaci nego za stari. Jesu ti delovi skuplji, a ne kaze se za dzabe "Koliko para, toliko muzike".
Svi bismo mi voleli da vozimo nova kola, u to nema sumnje, al' ima nesto sto se zove ljubav prema starim proverenim tehnologijama, ali svakako ne treba potcenjivati nove tehnologije. Svaki auto ces napraviti na krsa, ako nista ne ulazes u njega, pa makar i on bio nov.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 07, 2008, 04:11:50 posle podne »
u pravu si golftdi, svaki auto cak i star 5-6 god moze da bude krsh ako se ne odrzava. jedino ovo sto si rekao ljubav prema starim proverenim tehnologijama ne ide. nije do toga nego nema se para ;)