Autor Tema: Pomagajte drugovi  (Pročitano 4703 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
Odg: Pomagajte drugovi
« Odgovor #20 poslato: Jul 16, 2011, 02:18:17 pre podne »
Meni je crko Firmware i smorio sam se nikad gore.. evo sta sam nasao na njihovom sajtu u vezi toga
Citat
Firmware je interni softver hard diska koji povezuje i sinhronizuje mehaničke delove diska sa računarom. On je jedinstven i razlikuje se od jednog do drugog hard diska. Sadrži podatke o veličini hard diska, modelu, serijskom broju, broju relociranih sektora, smart parametrima, podatke o tipu i broju glava, informacije o šifri na hard disku...

U vreme jeftinih hard diskova firmware je postao «amortizer» za proizvođače hard diskova. Štelovanjem firmware-a moguće je proizvesti veći broj hard diskova po manjoj ceni.

Firmware se većim delom nalazi u tzv. zaštićenoj zoni (HPA - Host Protected Area). HPA zona se nalazi na pločama i nemoguće joj je pristupiti bez specijalizovanih alata. U HelpDisc-u koristimo alate firme ACE LAB kako bi pristupili ovoj zaštićenoj zoni.

Neispravan firmware je teško dijagnostikovati. Jedan od poznatijih problema sa firmware-om je Seagate 7200.11 Firmware Bug. Problem sa firmware-om prepoznajemo tako što se hard disk prijavljuje ili ne prijavljuje, nema nikakvih karakterističnih zvukova, ali je podacima na hard disku nemoguće pristupiti.

i pogodite.. hardisk koji je meni crko je upravo SEAGATE 7200.11  boodala wacko baracuda od 500 gb crkle su mi 2 za 3-4 meseca  boodala wacko

zvao sam da pitam kako se to sredjuje.. rekli su samo da donesem hdd cena je 200e + delovi...  narezu sve na dvd-ove i to je to... inace rekli su mi da nikako ne pokusavam gluposti sa zamrzivacima i ostalo... jer mogu sjebati hdd o otvaranju i da ne govorimo...

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #21 poslato: Jul 16, 2011, 02:20:49 pre podne »
Ovo neki gremlini napali na hard diskove... ili ova vrucina utice.
Boban-Rus

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #22 poslato: Jul 16, 2011, 11:12:47 pre podne »
Barakuda je jedan od boljih HDDova, moguce da tebe muci ili napajanje ili jos cesce (pisao sam o tome) losa naponska mreza. Pokusaj da izmeris koliki ti je napon i verovatno ce da bude oko 190V.
Kad sam cuo za to zamrzavanje i ja sam se smejao, ali evo Peca je uspeo da izvadi podatke.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #23 poslato: Jul 16, 2011, 11:52:27 pre podne »
to za frizider samo ako vam nisu bitni preterano podaci ili necete da iskesirate pare za profi opravku... upali stvarno ponekad
lollol

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
« Odgovor #24 poslato: Jul 16, 2011, 04:53:13 posle podne »
pa nemam pojma da li je lose napajanje al crkle su 2 barakude.. a sad godinu dana furam Western Digital i nemam nikakvih problema   wacko

jos su ovi naveli da je bas taj model u kanalu i meni 2 komada tog modela crkla.. bice da je do njega  boodala

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #25 poslato: Jul 16, 2011, 05:42:49 posle podne »
Mozda da probate da postavite svu opremu preko UPS-a, bas zbog loseg napona, i da izbegnete te probleme. Mislim da ce vam ta varijanta biti mnogo jeftinija potom.
Boban-Rus

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #26 poslato: Jul 16, 2011, 06:43:44 posle podne »
Za silne ove godine imao sam bar 1 od svakog proizvodjaca koji je crk'o
WD, Seagate, Maxtor, Samsung, a Hitachi je jedini koji nisam uspeo da bekapujem
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!