Odoste u debeli OFF
Pimbe zavisi kakav je kvar u pitanju. Ozbiljniji moraju u vakuum prostoriji, a neki mogu i sa zamenom elektronike ispod topole uz ladno pivo.
I jos. Naci istu vrstu hdda sa identicnom elektronikom je mnogo zajebano, skoro pa nemoguce.
Dexxter mislim da ce da te osisaju za jedno 300-400e u helpdisku, ali pre toga ja bi pokusao sve drugo.
Npr, uzeo bi adapter za HDD (kosta 5-15e) i povezao bi taj hdd na desktop racunar. Tu mozes da vidis da li uopste dobija struju i da li neki od programa za regeneraciju HDDa ima ikakvog efekta (pisano u temi za kompjutere). Pokusao bi ono sto je outlaw uradio. Jeste da zvuci suludo, ali kod njega je uspelo. Zamrzao je hdd u frizu i radio je neko vreme, taman da izvuce podatke.
Pimbe, cak i ako uzmes novi ext hdd za bekap nisi siguran jer i on bez problema moze da otkaze. Naravno da su sanse da sacuvas nesto vece ako imas na vise lokacija, ali 99,99% ljudi uvek misli da se gubitak podataka desava nekom drugom, te ne zeli da ulaze u zastitu podataka. Nakon par svedocanstava losih bekap situacija, ja mislim da je najbolji bekap upload podataka na nekoliko zvucnijih file-sharing servisa.