Autor Tema: Golf Trza i gubi snagu  (Pročitano 10679 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže shtex

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Fiat Evo 1.4 16V
Golf Trza i gubi snagu
« poslato: Jul 21, 2008, 12:13:39 pre podne »
Pozz ljudi. Skoro sam za sitne pare kupio GOLF 2 GTI 1.8 '87

Sve je bilo ok dok danas preko Zlatibora auto odjednom nije poceo da trza i da gubi snagu do te mere da sam morao da vozim trakom za kamio0ne.Slicno kao kad nema goriva ali je bio skoro pun. Posle sam primetio da kada ugasim motor pa ga ponovo upalim auto par kilomerata radi normalno a posle ponovo pocne da trza.

Pomagajte

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #1 poslato: Jul 21, 2008, 12:27:51 pre podne »
Cao Stefane, za pocetak svrati do teme za predstavljanje(treca odozgo) i baci koju rec o sebi posto su nam takva pravila

A jel nisi primetio mozda da ti se motor pregrejava? I je li motor 8v ili 16v, plin ili benzin itd... daj jos neke podatke da bi mogli lakse da pomognemo.

Van mreže < MILY >

• VW Početnik
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #2 poslato: Jul 21, 2008, 03:04:48 pre podne »
Proveri kablove.

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
  • Auto: VW Sharan 1.9 tdi 4motion
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #3 poslato: Jul 21, 2008, 08:10:17 pre podne »
Proveri pumpu za gorivo, onu na glavi motora. Obicno radi dobro dok je motor hladan a kad dostigne radnu temperaturu tu nastaju problemi sa njenom membranom. Ja sam jednom na rastojanju od 100 km morao da stanem 15 puta i da hladim pumpu vodom dok je nisam promenio.

Van mreže shtex

• Jr. Member
  • *
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #4 poslato: Jul 21, 2008, 12:58:18 posle podne »
Citat: Madison
Cao Stefane, za pocetak svrati do teme za predstavljanje(treca odozgo) i baci koju rec o sebi posto su nam takva pravila

A jel nisi primetio mozda da ti se motor pregrejava? I je li motor 8v ili 16v, plin ili benzin itd... daj jos neke podatke da bi mogli lakse da pomognemo.

Ok.Predstavicu se...

temperatura motora je normalna skroz. Auto je na benzin,8 ventila,k glava,ima elektricnu pumpu za benzin na rezervoaru.

pekar

• Gost
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #5 poslato: Jul 21, 2008, 01:07:31 posle podne »
Epa proveri  elektricnu pumpu,jer kada ona nije uredu tako se obicno manifestuje kvar tj.nema snagu motor,jer pumpa ne gura dovoljno bara!

Van mreže shtex

• Jr. Member
  • *
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #6 poslato: Jul 22, 2008, 01:00:59 posle podne »
Citat: pekar
Epa proveri  elektricnu pumpu,jer kada ona nije uredu tako se obicno manifestuje kvar tj.nema snagu motor,jer pumpa ne gura dovoljno bara!

gde se tacno nalazi pumpa?Predpostavljam da je to ono ispod zadnjeg sedista od prilike?

pekar

• Gost
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #7 poslato: Jul 22, 2008, 04:12:54 posle podne »
Ona ti je spolja kod rezervoara,kod zadnjeg tocka ali nemogu tacno da se setim dali je kod levog ili desnog tocka,pogledaj ona je u jednom crnom kucistu a tu ti je i filter za gorivo nema sanse da je ne nadjes,a mislim da je kod zadnjeg desnog tocka!

SALE GTI

• Gost
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #8 poslato: Jul 22, 2008, 05:06:32 posle podne »
Pumpa je kod zadnjeg desnog točka ali nemoj ti do da radi

Van mreže shtex

• Jr. Member
  • *
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #9 poslato: Jul 22, 2008, 06:18:29 posle podne »
Citat: SALE GTI
Pumpa je kod zadnjeg desnog točka ali nemoj ti do da radi

pekar

• Gost
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #10 poslato: Jul 22, 2008, 06:29:04 posle podne »
Uuuu,K-glava kazes, onda bolje prvo proveri sve ono sto ti je SALE-GTI naveo,jer tim motorima K-glava mnogo problema pravi!   Moja dvojka je bila MPI pa sam ti zato odmah reko da proveris pumpu.

Van mreže shtex

• Jr. Member
  • *
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #11 poslato: Jul 22, 2008, 08:11:28 posle podne »
Citat: pekar
Uuuu,K-glava kazes, onda bolje prvo proveri sve ono sto ti je SALE-GTI naveo,jer tim motorima K-glava mnogo problema pravi!   Moja dvojka je bila MPI pa sam ti zato odmah reko da proveris pumpu.

ja nesto ipak mislim da pumpa pravi problem jer auto slabo vuce tek posle predjenih nekih mozda 15-ak kilometara.Do toga radi normalno.kad pocne da trza ja ga ugasim nekih 10 minuta i posle ponovo normalno radi dok ne predjes 15 kilometara. Ako ga dugo vozim bez pauze izgubi snagu do te mere da jedva moze da krene. Ugasim pa ponovo.
Da je problem u dovodu vazduha i razvodne kape odmah bi pravio probleme!

Moze li pumpa da se pregreva zbog necega??

SALE GTI

• Gost
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #12 poslato: Jul 22, 2008, 08:17:47 posle podne »
E ovako po

Van mreže shtex

• Jr. Member
  • *
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #13 poslato: Jul 23, 2008, 05:51:17 posle podne »
Citat: SALE GTI
E ovako pošto imaš k-glavu prvo skini onu gumu koja ide od ka glave do plasticne cevke koja opet se spaja sa onom gumom do usisne grane.

Znači skidaš onu gumu kao pečurka izgleda videćeš tu jednu metalnu klapnu pažljivo uzmi pamučnu krpu i polako je obriši od prljavštine ali nikako nemoj da je pritiskaš na dole samo ovlaš jer se ona diže na gore kada sve to lepo obrišeš vrati sve na mesto u medju vremunu proveri i filter vazduha, ondfa proveri onu manju gumu koja spaja onu plastičnu cevku i ususnu granu ako nije nigde pukla super,polako nju skini i videćeš dva leptira na usisnoj grani i njih lepo obriši pamučnom krpom najbolje bi bilo da ih poprskaš nekim sprejom za čišćenje karburatora.Zatim kolko su stari kablovi svećice . Proverari sva mala creva od vakuma.
KAd sve proveriš oko motora onda se prvo skida pumpa visokog pritiska lepo se opere filter mora drugi da staviš i onda probaš trebalo bi da je sve u redu.

Nemoj nikada da ti ostane auto bez goriva.

NOva pumpa je mnogo para tako da i polovnu ako nadješ ispod 50 evra biće super .

Ajde sad na posao sve to proveri pa javi šta se dešava

Sto se tice k -glave sve sam ocistio.Klapna je bila masna veoma i bilo je trunja od breze.Filter sam isto ocistio i lepo ga namestio da ne prolazi nista pored. Sva creva su Dobra koliko sam mogao da vidim osim jednog vakumskog koje je malo napuklo pa sam ga skratio za toliko. Gume od k glave do usisne grane su dobre za sada mada bi bilo lepo uskoro da ih zamenim. Pumpu nisam skidao jer je padala kisa pa me mrzelo da se zavlacim po blatu ispod.Skinucu je sutra nadam se.
Svecice su nove od neki dan a kablovi neznam od kad su jer je auto kod mene nesto vise od 2 meseca.

Probao sam auto par kilometara i za sada radi ok.
« Poslednja izmena: Jul 23, 2008, 05:53:58 posle podne od strane shtex »

SALE GTI

• Gost
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #14 poslato: Jul 23, 2008, 05:59:22 posle podne »

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #15 poslato: Jul 24, 2008, 06:09:26 posle podne »
k-glava je najosetljivija na falsh vazduh i cesto glavno crevo tj. guma zna da ispuca pa zeza, uvek imaj goriva van rezerve i ako budes imao veci problem moraces na stelovanje iako nije na odmet da se pregleda u servisu.

Van mreže shtex

• Jr. Member
  • *
Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #16 poslato: Jul 24, 2008, 10:32:20 posle podne »
Citat: Rocky Balboa
k-glava je najosetljivija na falsh vazduh i cesto glavno crevo tj. guma zna da ispuca pa zeza, uvek imaj goriva van rezerve i ako budes imao veci problem moraces na stelovanje iako nije na odmet da se pregleda u servisu.

Danas mi je mehanicar preporcio da je isplativije da ugradim plin nego da menjam pumpu.A nemam kintu trenutno...tako da sam u dilemi..

Van mreže shtex

• Jr. Member
  • *
Odg: Golf Trza i gubi snagu
« Odgovor #17 poslato: Septembar 17, 2008, 04:08:11 pre podne »
Evo da se javim posle duzeg vremena...Kupio sam polovnu pumpu za benzin i ujedno ugradio plin tako da auto sad radi extra.Treba jos da promenim kablove za svecice posto su ocajni.

Van mreže mladen03

• Golf babaroga
  • Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #18 poslato: Septembar 17, 2008, 09:03:39 posle podne »
Eto, para vrti gde burgija nece... Dok je para sve ide glat. E al kad je dzep suv onda guza radi... Elem, hteo sam da pitam, kad kazete "proveri kablove", jel to mislite na one za svecice ili neke druge, i kako to da ih proverim, na koju foru?
I Tito je zeleo golfa

Van mreže shtex

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 08, 2008, 12:52:15 posle podne »
E a joj. Ljudi moji ja sam 'ladno kupio pogresnu pumpu za benzin.meni treba za k-glavu a ja kupio slabiju..