Autor Tema: Nebo - krovni tapacirung (popravljanje, menjanje, skidanje, styling neba...)  (Pročitano 283374 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
Odg: Nebo - krovni tapacirung (popravljanje, menjanje, skidanje, styling neba...)
« Odgovor #260 poslato: Oktobar 28, 2011, 11:07:17 posle podne »
evo da se nadovezem na temu ;)

skinuo ono staro platno.. sastrugo onaj zuti lepak sundjer ili shta vec i to je izgledalo ovako:

nakon toga lepljenje platna.. uzeo sam plish  biggrin

ovde su se javili prvi problemi oko onih uvala za suncobrane itd.. al je na kraju i to ispalo ekstra

i evo na kraju kako to izgleda ;)

dosta mi je ova tema pomogla da to sve odradim.. koristio sam sintelon itd.. al mislim da sam napravio gresku sto sam mazao celo nebo lepkom i nanosio platno... trebalo je da radim deo po deo.. znaci nanese se malo lepka tipa 20-30cm pa se zalepi platno i lepo ispegla.. pa posle opet 20-30cm i tako do kraja.. mnogo je lakse

Van mreže bobanjp

• Jr. Member
  • *
  • vw je vw
  • Auto: Seat Alhambra 1.9 TDi
Odg: Nebo - krovni tapacirung (popravljanje, menjanje, skidanje, styling neba...)
« Odgovor #261 poslato: Oktobar 28, 2011, 11:14:32 posle podne »
trebao si za plis mozda da uzmes lepak u spreju,i sto kazes trebao si deo po deo da lepis.

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
« Odgovor #262 poslato: Oktobar 29, 2011, 12:42:39 pre podne »
ma super je i ovaj lepak.. samo deo po deo.. mada je i ovako ispalo ok.. onako bi bilo samo mnooooooogo lakse  coilleo2tj

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
  • Auto: VW Sharan 1.9 tdi 4motion
« Odgovor #263 poslato: Mart 24, 2012, 02:25:33 posle podne »
Pročitao sam sve prethodne postove i otprilike je sve jasno ali...
Radi se o Audi 100 C3, ravna brava. Počeo sam da skidam nebo radi presvlačenja, skinuo oba suncobrana, sve četiri ručice iznad vrata, skinuo svetlo kabine sa prekidačem za otvaranje šibera, plastike na prednjim i zadnjim stubovima. Ostalo mi je da skinem plastike na srednjim stubovima ali su prilično čvrsti pa se bojim da nešto ne polomim. Jesu li i tu plastične žabice kao na ostalim stubovima? I još nešto...čini mi se da je ona hrom lajsna na samom nebu tj. otvoru za šiber nekako zakačena za krov (to se vidi odozgo kad otvorim šiber) i da bi nju skinuo moram čini mi se da skidam ceo mehanizam šibera (one šine) što je već ozbiljan posao. Ima li neko iskustva sa ovim? Da li sam u pravu?

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #264 poslato: Mart 24, 2012, 02:31:07 posle podne »
Jel mozes ti to slikati (sa par strana)? Pokusavam da ukapiram o cemu se tu radi al mi ne ide. A sam siber, tj mehanizam, trebalo bi da je veoma slican, ako ne i isti kao kod golfa mk2.

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
« Odgovor #265 poslato: Mart 24, 2012, 05:06:48 posle podne »
Evo o čemu se radi. Ovo je urađeno

iznad svih vrata skinute ručice

i svetlo kabine

ova lajsna je problem

evo je odozgo sa otvorenim šiberom

Ovde se vide neke metalne zabice, ima ih 15-ak sa svih strana i čini mi se da drže lajsnu za krov

A ovo je plastika na B stubu koja je iz dva dela, ja treba da skinem ovaj gornji, ima li tu žabica ili su šrafovi?

Pa ako neko može nek pomogne!

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #266 poslato: Mart 24, 2012, 05:13:52 posle podne »
ova plastika se gurne prema gore. imaju zakacke
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže pedjaTDI

• VW Početnik
« Odgovor #267 poslato: Mart 24, 2012, 05:46:02 posle podne »
Mislis na ovu plastiku na B stubu?

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #268 poslato: Mart 24, 2012, 05:48:41 posle podne »
da
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže Djole GL

• Full Member
  • Auto: VW Golf 3
« Odgovor #269 poslato: April 05, 2012, 10:30:52 posle podne »
Ljudi meni je poceo krov malo sa strana da pada kod vozacevih i suvozacevih vrata,citao sam temu po malo,sa cim bi moga to da taknem probao sam sintelanom ali neide guzva mi se platno pa odustah od njega kako to da odradim?
It is not just tuning - It's a LifeStyle

Van mreže bobanjp

• Jr. Member
  • *
  • vw je vw
  • Auto: Seat Alhambra 1.9 TDi
« Odgovor #270 poslato: April 06, 2012, 07:47:01 pre podne »
ako  hoces lepo da odradis moraces da ga skines i izvadis iz auta.Onda kupis drugi materijal i sve lepo zamenis. Ima u temi par radova.

Van mreže phantoom

• Full Member
  • Auto: vw golf 2
« Odgovor #271 poslato: April 06, 2012, 04:41:36 posle podne »
ljudi zasto svi trce na platna i kozu ja msm da je naj lakse sa poliesterom to da se odradi i tome nema odvaljivanja to bi bilo resenje  lollol i za onog sto je farbo sadolinom  biggrin

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #272 poslato: April 06, 2012, 05:46:10 posle podne »
ja sam farbao sandolinom hahahaha
ma ortak ludak me je nalozio..kao radio sam ja to slobodno ajde ajde...
bacio sam to nebo i uzeo drugo i tapacirao...sacu ponovo da odradim samo u drugu boju...tipa tamniju crvenu...

Van mreže phantoom

• Full Member
« Odgovor #273 poslato: April 06, 2012, 07:46:06 posle podne »
brate ja sadolinom farbam prozore  lollol ae da imas mahagonija pa da si malo dohvatio,ali nebo  biggrin

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #274 poslato: April 06, 2012, 08:14:39 posle podne »
ma bre show boodala
inace lepio sam posle nebo jednom i sam...i lagano ide...samo je poenta da se dobro zategne i lepo pritisne materijal...

Van mreže phantoom

• Full Member
« Odgovor #275 poslato: April 06, 2012, 08:25:33 posle podne »
ja sam vise za poliester nema prljanaja mozes na njemu da izvodis sta hoces  biggrin kad se zaprlja skines cetku u ruke iii ribanje 5 min posusis krpom i nazad

Van mreže alex_013

• VW Početnik
  • Auto: Golf 3
« Odgovor #276 poslato: Jun 22, 2012, 01:26:00 pre podne »
Pozdrav narode. Evo ja skinuo nebo sa mog g3 karavana, planirao sam da stavim ovo: http://hometextile.rs/uploads/tx_cfrsproduct/EKO%20KOZE-SUEDE%20VELUR%20sx-2.jpg to je kao neka prevrnuta eko koza. Sad samo ne znam koji lepak da koristim da to traje... Vidim ima ovaj http://wurth.rs/PDF2/M%20549.pdf kontam da je dobar, a i odradio bih i stubove pa mi se to cini kao ok resenje. Samo imam mali problem, nebo je na par mesta probuseno, tj. ovaj papir sto ide preko ovog sundjera je iscepan na par mesta, pa ne znam da ne krene tu da se odlepljuje... :/ evo slike tog dela (tu je najgore, ima na jos par mesta al nije toliko strasno): http://imageshack.us/photo/my-images/685/img20120622010931.jpg/ i celog neba: http://imageshack.us/photo/my-images/840/img20120622011121.jpg/

Van mreže Djole GL

• Full Member
  • Auto: VW Golf 3
« Odgovor #277 poslato: Jun 22, 2012, 02:32:04 pre podne »
Pozdrav,popuni lokaciju u profilu
Gdje si uzeo ovaj lijepak u spreju kolko kosta?
It is not just tuning - It's a LifeStyle

Van mreže Coxi TD

• Hero Member
  • Oo==w==oO
  • Auto: Golf mk2 TD
« Odgovor #278 poslato: Jun 22, 2012, 09:38:56 pre podne »
prelisaj malo ovu temu i videces da je nekoliko ljudi radilo nebo na g3 i skidali cu taj papir sa celog neba...
a lepak bi trebvalo da je dobar...

Van mreže alex_013

• VW Početnik
  • Auto: Golf 3
« Odgovor #279 poslato: Jun 23, 2012, 01:11:41 pre podne »
listao sam temu, al sam naisao na dva nacina :D  ovde mi se cini da nije skinut papir, dok  ovde jeste.

A sto se tice lepka ne znam cenu, samo sam listao wurth-ov sajt pa naisao na ovaj, najjaci koji imaju. Al na sajtu nisam video da oni imaju maloprodaju... Tek od ponedeljka cu da se bacim u potragu lepka, pa javljam ako i gde nadjem...
« Poslednja izmena: Jun 23, 2012, 01:17:12 pre podne od strane alex_013 »