Autor Tema: Nebo - krovni tapacirung (popravljanje, menjanje, skidanje, styling neba...)  (Pročitano 283251 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DrJekyll

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: Nebo - krovni tapacirung (popravljanje, menjanje, skidanje, styling neba...)
« Odgovor #220 poslato: Jul 11, 2011, 05:00:25 pre podne »
Ja sam još odavno poskidao one ručke za držanje i razšrafio svu tapacirung plastiku, a onda je došlo ovih milion stepeni i sada mi sve tako stoji u gepeku. Ne mogu da se nateram po ovoj vrućini da radim pa to ti je. A ni materijal nisam kupio još...valjda ću danas da stignem.

Van mreže guzonja

• VW Početnik
Odg: Nebo - krovni tapacirung (popravljanje, menjanje, skidanje, styling neba...)
« Odgovor #221 poslato: Jul 13, 2011, 03:28:54 posle podne »
Evo mene iz akcije! :)
Prvo da se pohvalim, zalepio sam tapacirung, a utisci kako je bilo, pa nije bas da nema posla, u principu nije tesko, ali ima dosta srafova da se poskida i da se raskaci. Inace nisam kupio novi tapacirung vec zalepio ponovo stari.
Prilikom skidanja treba prvo skinuti(bar sam ja tako uradio sa ortacima) pozadi raskacivali i izvukli u jednom komadu. Tj u dva, jer je onaj deo od sibera pa do polovine pukao kalup. Ostalo prilikom izvlacenja nije nista "zapinjalo"
vec smo lagano izvukli. Platno je se pocepalo malo, takodje oko sibera, ali nije strasno. Okacicu slike, ima po malo vazduha platno se na pojedinim delovima naboralo ali meni ne smeta... Uostalom bitno je da ne visi ;)

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Auto: vw passat
« Odgovor #222 poslato: Jul 13, 2011, 05:07:10 posle podne »
 tapsac tapsac

super .. samo jos slike da ubacis
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže guzonja

• VW Početnik
« Odgovor #223 poslato: Jul 14, 2011, 09:05:52 posle podne »
Evo i slika, mada lose se vidi jer je telefonom slikano...

E da, kako da vratim onaj keder oko sibera,  boodala dosta je krut, a kada pocnem prvo jednu pa drugu stranu, onako kako je stajao, znaci od pola, i kada dodjem da ga sastavim uvek imam viska, a Svaba je to napravio da pasuje bez
manje i vise... Da li treba da ga "podvucem" pod one metale na levoj i desnoj strani, tj onim krivinama, i kako? Ja probao srafcigerom i malo sam zeznuo vec na par mesta taj keder, pa ako neko moze da mi odgovori, jer stvar
je relativno hitna...

Mihajlo Stankovic

• Gost
« Odgovor #224 poslato: Jul 14, 2011, 09:22:34 posle podne »
taj materijal koji si stavo nov treba da se zalepi za metal. taj sivi keder se skida pa se zalepi i vrati se nazad. tako je bilo kod mene kada sam skidao 1 puta  :rolleyes:

Van mreže guzonja

• VW Početnik
« Odgovor #225 poslato: Jul 14, 2011, 09:54:17 posle podne »
Ovo za lepljenje materijala za metal sam uradio, lepo se vratio na svoje mesto, tj nisam morao da "natezem" ne razumem te bas najbolje sto kazes "sivi keder" to je neka kruta crna guma, koja ima sablon za stavljanje u onaj prorez. Tako je bar kod mene  blink

Mihajlo Stankovic

• Gost
« Odgovor #226 poslato: Jul 14, 2011, 09:57:41 posle podne »
mislio sam na traku koja je iznutra i služi kao lajsna

kod mene je to raspad sistema nadam se da će ti slika pomoći

Van mreže guzonja

• VW Početnik
« Odgovor #227 poslato: Jul 14, 2011, 10:01:14 posle podne »
Aha, nemam ja sa tim problema, ali kod tebe vidim da je bilo zeznuto, ja imam sa onom gumom oko proreza na siberu sto se stavlja na metal. Ako me razumes...

Mihajlo Stankovic

• Gost
« Odgovor #228 poslato: Jul 14, 2011, 10:03:04 posle podne »
aha ok. javiće se stručnjak

to sam ja pokušavao da ga popravim ali sam ga zsrao još više i krcnulo je na 3 mesta boodala

Van mreže guzonja

• VW Početnik
« Odgovor #229 poslato: Jul 14, 2011, 10:06:02 posle podne »
Nadam se da hoce, u pa razumem te, i ja sam ga ujeo na par mesta, ali sva sreca nisam nigde pokidao, stao sam jer je pao mrak, ko zna sta bi bilo do kraja driving

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #230 poslato: Avgust 28, 2011, 05:20:43 posle podne »
Da podelim skorašnja iskustva sa vama, kao što je poznato da se na mk2 često odlepi nebo, pogotovo ako imate otvor na krovu, skinuo sam ga i nakon što je tapetar odbio da radi uzeo da lepim sam.

Skinuo suncobrane, ručke, plastike sa A,B i C stubova, pojaseve itd...

Samo platno je bilo ok al onaj tvrđi deo sam sklepao iz više delova...:

Sve sam uraio kako treba i bez žurbe, presuo lepak u bocu sa otvorom radi lakšeg nanošenja:

Al nisam imao sreće sa lepkom:

Kad sam zalepio platno, smežuralo se od lepka! To nisam slikao jer nije ličilo ni na šta. Sutradan se malo skupilo i vratio sam nebo na auto...

Ako radite ovo, bez žurbe, dobro očistite stari lepak sa platna i onog tvrđeg dela, nađite pravi lepak ili koristite drugi materijal.

Mislim da je bolje uraditi nebo nego kupovati drugo koje će trajati možda 15 dana.
« Poslednja izmena: Avgust 28, 2011, 05:23:05 posle podne od strane Desmo »

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #231 poslato: Avgust 28, 2011, 08:10:48 posle podne »
Ako radite ovo, bez žurbe, dobro očistite stari lepak sa platna i onog tvrđeg dela, nađite pravi lepak ili koristite drugi materijal.

Da si koristio bilo koji drugi lepak....staro platno bi ti se uvek zguzvalo, tako da zivciranje nije bilo potrebno al sta sad..... to ti kazem iz sopstvenog iskustva ( 3x sam licno lepio staro platno). Ja sam koristio i Sintelan, Tigar, Wurth...itd.

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #232 poslato: Avgust 28, 2011, 08:34:35 posle podne »
Nema trika da staro platno ispadne kako treba. . ., ili se smezura, ili se raztegne na jednu stranu, ili se uprlja, ma pi. . .  Zadnji put smo ja i brat probali da lijepimo nebo na Meci 124 cupe i sve odradimo kako treba, zalijepimo, ma ljepota, odemo da jedemo i vratimo se a ono katastrofa , svo se smezuralo. . . I rekao sam nikad vise. .  Ma sevap je dati dobrom majstoru da stavi eko kozu ili skaj i miran si. . . , kad se ugliba vlaznom krpom ocistis i ko novo. . . Sva misle da je to lako. . . , a slabo ko od njih ce uzeti fen ili paru i fino zalijepiti materijal u udubljenjima oko suncobrana i rukohvata. . . Cim malo prodje vremena bas tu se nebo pocinje odljepljivati. . ., zasto, zato sto je materijal tu nategnut i tu lijepak najprije popusta. . . I jedna mala tajna kako se nebo najprije odljepljuje. . ., kad je npr padala kisa, i onda naglo ugrije Sunce, a prozori u kolima skroz zatvoreni. . . , ili obrnuto, onda se unitra stvara onaj vlazni , opori vazduh. . .i to nagrdi tapacirunge u autima. . ., ne odmah naravno, ali malo po malo. . . i, trt, jednoga dana nebo pocne da vas mazi po glaviiii. . .  biggrin

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #233 poslato: Avgust 28, 2011, 08:47:00 posle podne »
Evo ti rezultata kod mene SINTELAN lepak + americki..... materijal (jbem ga sta) + strpljenja i zivaca moreeeee

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
« Odgovor #234 poslato: Avgust 28, 2011, 08:48:57 posle podne »
Jel ti ovo nov materijal. . .?

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #235 poslato: Avgust 28, 2011, 09:40:12 posle podne »
Jeste, nov. Vec sam napisao u tom postu....znam samo da ima nesto "americki" u nazivu...a sta tacno da ga bem bas badmood

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
« Odgovor #236 poslato: Avgust 28, 2011, 09:46:06 posle podne »
Sa novim marerijalom je sve lakse, fino je ovo ispalo, ne mogu samo da vidim kako si odradio ove sastave na suncobranima. ..?

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #237 poslato: Avgust 28, 2011, 09:55:00 posle podne »

Plavo obelezeno - materijal je iz jednog dela-nije secen
Zeleno obelezeno - lepljeno pod velikim pritiskom ("vareno") kako bi sto vise licilo na fabricki sav
Crveno obelezeno - rucno usivano koncem za obucu (oci mi ispale i a ostao bez prstiju  angry2)

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
« Odgovor #238 poslato: Avgust 28, 2011, 10:00:41 posle podne »
Bravo, strpljenje i volja pola posla odradi. ..

Van mreže bobanjp

• Jr. Member
  • *
  • vw je vw
  • Auto: Seat Alhambra 1.9 TDi
« Odgovor #239 poslato: Septembar 18, 2011, 12:19:31 pre podne »
Aj da se i ja nadovezem na temu,ovako sam ja to uradio.Prvo sam izvadio nebo iz auta i sve poskidao staro platno i oljustio ono zuto ispod kao neki lepak ili sta vec
http://img801.imageshack.us/img801/3407/25052011630.jpg
http://img843.imageshack.us/img843/9626/25052011631.jpg
http://img839.imageshack.us/img839/9949/25052011632.jpg
ostalo je cisto
http://img571.imageshack.us/img571/9391/25052011633.jpg
http://img26.imageshack.us/img26/4641/25052011634.jpg
onda kupio eko kozu ili skaj kako god i 2 kutije lepka syntelan.Postavio nebo na pod i poceo da mazem cetkom lepak koji je pre toga stajao na suncu da omeksa.
http://img26.imageshack.us/img26/9113/imag0113ub.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/6308/imag0115ha.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/6308/imag0115ha.jpg
onda se visak porubi i tu je kraj,saceka se da se malo osusi i moze da se montira
http://img148.imageshack.us/img148/7176/imag0112gqm.jpg
onda sam povukao dve linije preko sredine cisto da razbijem monotoniju
http://img269.imageshack.us/img269/520/imag0116s.jpg
kad sam sve montirao  izgleda ovako
http://img685.imageshack.us/img685/9712/imag0117a.jpg
http://img192.imageshack.us/img192/2223/imag0118a.jpg
trebalo mi je oko dva sata posla svega
toliko od mene