Da ne otvaram novu temu,napisaću moje iskustvo ovde,možda nekom bude od koristi..
Elem,kod moje Octavie 1.9TDI,66 kw.došlo vreme za drugi veliki servis nakon 9 godina starosti i 170 000 km..
Prvo sam logično krenuo u potragu za delovima,raspitivao se o kvalitetu i cenama..
Pošto automobil nije u garanciji a i ja nisam pri toj količini novca nisam hteo da radim servis u ovlašćenom servisu jer sam znao da je dosta skupo..ispostavilo se da sam bio u pravu,ALPROS,ovlašćeni prodavac i serviser Škode u BG-u,njihov predračun samo za delove bez rada i filtera i ulja je iznosio 52000 din

... mnogo za naše uslove i krenem u potragu za aftermarket delovima,čuo sam i iz priča i iskustva drugih da su INA delovi (made in germany) solidnog kvaliteta i prihvatljive cene..
Tako sam i pazario,španere i rolere INA,kaiševi Contitech,vodena pumpa PKW,iako je stara sada kada sam je skinuo (original,naravno) bila u super stanju (malte ne kao nova)..cena svih zamenskih delova (Set zupč.kaiša,set pk kaiša i vodena pumpa) me izašla 24000 din..
Pored toga sam zamenio i ulje (Castrol,EDGE 5w-40) i filtere ulja i vazduha (KNECHT)jer sam filter nafte menjao pre 6 mes i 10000 km kao i filter polena..5 litara ulja i filteri oko 6500 - 7000 din...
Naravno i rad servisa u iznosu od 7000,gde je prekontrolisano sve što je bilo moguće,od trapa,ulja u menjaču,paljenja i dizni...
Nakon servisa,Škoda radi mirnije,tiše i mekše

nekako (jer je španer PK kaiša oslabio)..imam utisak da nema vibracija o kojima sam pisao u ranijim postovima,kod sumnje na zamajac i nosače motora ali pravu sliku ću imati ujutru kada bude bio skroz hladan,pa javljam..pozz