Taj deo koji je kao baterija, on crkava u 90% slucajeva, i ja sam ga pre nekih pa dobrih 5 godina platio 50 e ,nov. Kod mene se isto to dogodilo kao i kod tebe, ta nazovimo je baterija, ima kroz svoju sredinu jednu iglu koja radi po principu sirenja i skupljanja, u njoj se nalazi neka vrsta alkohola, kod mene je ta igla blokirala, tako da je ler bio konstantno oko 1600, skidanjem i pomeranjem igle se vratilo na normalu, ali nisam hteo da se zezam pa sam kupio novi deo.
A sto se tice te bimetalne opruge, ona regulise polozaj leptira, i ta bimetalna opruga je ujedno i grejac, i u okviru nje ima tanka zicica, koja se vrlo lako kida.
Ono sto hocu reci na samom karbu te konstrukcije, imaju tri dela koja regulisu jutarnje paljenje, i sam rad, kvar neka od ta 3 dela manifestuje se na razlicite nacine, jedan od njih je trzanje prilikom jutarnjeg paljenja, (trzuckanje koje traje nekih min-dva, ali koje strasno iritira), onda neravnomernim lerom, povecanom potrosnjom,i slicno.
Nov karb za golfa 1.6 55kw, kosta pravu sitnicu, celih 1200e da dobro sam napisao 1200e. A sama kola vrede 1500e i taj se karb koristi i kod nekog modela mecke, a kod kog, ubi me ako znam, i jedan model alfe.
Kod golfa 1.6 srce masine mu je karb. Dok sam imao dvojku sa pomenutim motorm, sredio sam mu kompletan karb, i potrosnja mu je bila, grad 8.5 benz/10plina, otvoreno 5.5-6benz/7plina. Otvoreno mi je potrosnja po Ibarskoj.
Ja sam bio prezadovoljan tim kolima, i momak koji ga je pazario od mene, i on je bio prezadovoljan do pre 10 dana, dok ga magarac u Puntu u punom naletu nije udario odpozadi , trag kocenja mu je bio oko 16m, i mozete predpostaviti sta je ostalo od oba auta.