Uz rizik da budem kamenovan istog trenutka

moram da kazem neke stvari iz mog ugla. Mislim da nema velike razlike u potrosnji 1.4 i 1.8T (jos ako je plin), ali u snazi i poboljsanju performansi ima. Nisam vozio 1.4, ali vidim ovde po komentarima da sam u pravu. Isto tako radili su test (sajt B92) na C4 1.4motor+plin i cudili se zasto trosi vise nego sto su mislili. Jer je auto tezak, a slab.
Moj auto u gradskim uslovima (zima, prelazak po 3km, pa gasenje) trosi 12L plina, evo zadnje sipanje 11.5L, pre mesec dana sam morao da idem na Banovo Brdo (iz Zemuna) i posto nije radila Gazela, isao sam preko Ostruznice, 35km u jednom pravcu x 4 dana, trosio mi ~6.1-6.5L plina, bio sam sam u kolima i vozio sam ko baba 80 na vr' gasa

. Uz cenu plina 59din (100km ispod 400din na otvorenom) , potrosnja je mala i da je 12L, ako dobro racunam i poredim sa ortacima koji voze 1.9JTD Stilla i C3 1.4HDI jeftinije od voznje na dizel oko 10%.
Moja ukupna potrosnja po kompu (SET 2) je 10.5L sto je servisna potrosnja za ovaj motor u urbanoj sredini, sto je 90% moje voznje.
Mesecno predjem oko 900km i na tu kilometrazu potrosim oko 5L benzina za paljenje i grejanje motora na radnu temp, ali moje relacije su kratke, tako da u toku dana cesto palim auto.
[mali off]
Cesto ljudi kritikuju ugradnju plina u motore novije generacije. Sta je to motor novije generacije? Motor 1.8T je napravljen pre cirka 12 godina. Jel to novo? Druga stvar je sto nama Dinkic uterao u glavu da je luksuzno vozilo sve ispod 20godina starosti. Uostalom ko ima priliku nek obidje bilo koji krsteniji autogas servis i nek vidi koja se kola tu nalaze. Kad odem kod Rasica sva kola na dizalicama su jos uvek u najlonu. Novi novcati japanci, koreanci, renoi, pezoi. To su motori novije generacije, oni bez problema primaju gasni uredjaj i rade ko zmaj u pola para.