Autor Tema: stilovi, navike, kultura voznje, problemi u saobracaju  (Pročitano 52854 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milangrujicgruja

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B5 1.9 tdi
Odg: stilovi, navike, kultura voznje, problemi u saobracaju
« Odgovor #240 poslato: Februar 09, 2013, 03:03:21 posle podne »
Ma pusti ti njih,zaustavice te pa ce te d*ka za sve zivo  :huh:

Van mreže PeraDetlic

• VW Početnik
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #241 poslato: Februar 10, 2013, 04:30:57 pre podne »
Bas je pre dva-tri meseca bilo reci o ovome u emisiji SAT na rts-u. I receno je da "blickanje" nije kaznjivo (bio im je gost nacelnik saobracajne policije Beograda(valjda)),cak je policajac rekao da niko ne moze da vam napise kaznu zato sto ste nekog upozorili na patrolu,cak da oni to odobravaju posto deluje pozitivno na ucesnike u saobracaju da uspore i voze pazljivije (makar na toj deonici na kojoj veruju da ima patrole,sto je opet uspeh sa aspekta bezbednosti).

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #242 poslato: Februar 10, 2013, 02:22:10 posle podne »
...Ne znam dal ima kazna po zakonu,al mog su gazdu zaustavili pre par godina,i drndali,i na kraju kad nisu imali za sta da napisu kaznu,pisali da je vozio 5kmh iznad dozvoljenog.Jos je podnosio zalbu na presudu rekavsi sto su ga zaustavili,ali dzaba. Inace je prosao pored jedne patrole sa radarom i blicao ljudima,i naleti na pezoa,oni se okrenu i zaustave ga,i zvali ove sto je prosao sa radarom da pitaju kojom je brzinom vozio,tako nesto. A ja sam se jednu subotu vracao od devojke,oko dva-pola tri,i prodjem patrolu,na izlasku iz grada na autobuskoj stoje.I blicam tako ljudima,kad naidje i pezo pandruski,ja ne vidim ukras na krovu i blicnem njima.Oni se okrenu,polako za mnom i posle 2 km upale rotaciju.Dobro vece,dobro vece,vozacka i saobracajna,jesmo li pili sta,ne,mozemo da proverimo,naravno,ja dunem ono 0.0,obilazi auto,zagleda gume,nalepnicu,a kolega meni dobaci "a sto si nam blicao?" Ja pogledam u retrovizor,maglenke rade(inace uzicki panduri bas vole da ih furaju i kad nidje magle nema) i reko "smetale mi vase maglenke kad ste mi isli u susret"  lollol On podje jos nesto da mi kaze,ali kolega vraca dokumenta,dovidjenja prijatno....
Citat: gedora  Jun 18, 2012, 11:24:49 posle podne

evo i pekar gleda onaj snimak ni njemu nista nije jasno sto posto

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
  • Auto: a4 allroad, golf 5
« Odgovor #243 poslato: Februar 12, 2013, 11:46:58 posle podne »
zasto mu nisi jednostavno rekao da ti je doslo onako da blicnes malo!!

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #244 poslato: Februar 13, 2013, 12:12:42 pre podne »
kazes smetala mi vasa svetla mislio sam da su duga. . i skontao sam da ovi klinci sto tek dobiju dozvolu samo pod dugim voze, samo me nerviraju. . batine

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #245 poslato: Februar 13, 2013, 01:00:43 pre podne »
...Duga,duga sam im i rekao,tek sad vidim da sam napisao maglenke  bicedobro A za tvoju konstataciju se slazem,mene najvise nervira kada idu iza mene,tad il palim zadnje maglenke mada im on bas ne smetaju,il se iskljucujem,pa onda za njima sa dugim.Spreda kad naidju samo vratis duga uz obavezno "Sta je rodjace,svanulo,a?",da vidis kako obaraju  big_boss A inace kad smo kod te teme,jedan moj prijatelj je pre 10-12 godina stavio dodatno rikverc svetlo na keca,ali ga je mrzelo da kaci na automat,pa je sproveo poseban prekidac i ubacio halogenu sijalicu unutra.Posle mu je palo na pamet da moze da koristo to i za debile koji voze sa dugim iza njega,kaze "da vidis kako plesu po putu kad ga skljocnem"  lollol ...

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #246 poslato: Februar 13, 2013, 10:10:50 pre podne »
pa i treba. . posto ima takvih debila da je to strasno!  angry2 pre par dana ja liku blicnem i on prebaci na kratka, pridje mi na 10 metara i opet na duga prebaci, ja se poceo smejati. .

joca TDI

• Gost
Одг: stilovi, navike, kultura voznje, problemi u saobracaju
« Odgovor #247 poslato: Februar 13, 2013, 11:05:20 pre podne »
... ali ima majmuna kojima od uvece ostanu duga pa sutra po celom danu tako vozi, ja mu blicam a on me pozdravlja... :o

Послато са GT-S5830i

Van mreže Southwind

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Golf II 1.8
« Odgovor #248 poslato: Februar 13, 2013, 12:23:19 posle podne »
Meni najvise smetaju oni kineski xenoni od 20e, nista gore za oci u zivotu nisam video.
Da smo normalna drzava svi bi pali na tehnickom.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #249 poslato: Februar 13, 2013, 08:35:10 posle podne »
problem u uglavnom u podešavanju farova.
zbog toga što nemam sočivo, otišao sam na tehnički, podesio kako treba, a onda sam ispred kuće spustio još podosta.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Southwind

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #250 poslato: Februar 13, 2013, 10:38:09 posle podne »
Verovatno je tako, ali ja i dalje mislim da kad bi kupili neke pristojne xenone to ne bi bilo tako lose za oci  biggrin

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #251 poslato: Februar 13, 2013, 11:27:12 posle podne »
Svetlo je svetlo... bez obzira da li je kinesko ili nemacko. Ima neka razlika?
Koliko samo losih halogenih svetala ima po putu?

Van mreže Southwind

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #252 poslato: Februar 14, 2013, 12:20:38 pre podne »
Vidis halogene sam zaboravio, i tu imam isto misljenje. Evo da na tvoje pitanje odgovorim pitanjem  biggrin
Jel ima razlike izmedju osrama i onih krs sijalica kod kineza?
Ti kazes da je svetlo svetlo, ali moj night breaker svetli mnogo bolje i smeta mnogo manje od plavih halogenki koje ima ortak na svom jugicu, za koje sam 100% siguran da nisu legalne jer su previse plave.
Ucio sam nekad iz energetike nesto malo o sijalicama i jedan deo je bio o tome da od dve sijalice iste jacine jedna moze mnogo vise da smeta ocima od druge. Ne mogu da se setim kako se to zvase, ali probacu da nadjem kjnigu .
« Poslednja izmena: Februar 14, 2013, 12:23:13 pre podne od strane Southwind »

Van mreže adslfanatik

• VW Početnik
« Odgovor #253 poslato: Februar 14, 2013, 12:23:33 posle podne »
Nisam citao celu temu od pocetka pa mozda je i napisano..., hocu da kazem ( koliko sam ja naucio taj gluvi zakon u saobracaju- mislim na blicanje itd ), dali znate za pravilo da ako je neko iza vas i upalio duga svetla koja vam naravno smetaju- vi upalite sva cetiri zmigavca kako biste mu dali do znanja da su mu upaljena duga svetla...

Van mreže Mašinac

• 7th Son of a 7th Son
  • Master Member
« Odgovor #254 poslato: Februar 14, 2013, 12:26:23 posle podne »
Da, ali ako ti upali duga iza tebe, bolece ga da skrati. Desavalo mi se x puta da nece da srate svetla kada su iza mene iako kao idiJot pustam sva 4 zmigavca 10 minuta. Zato lepo stanem, pustim ga da prodje, pa onda za njim sa dugim svetlima...

Van mreže adslfanatik

• VW Početnik
« Odgovor #255 poslato: Februar 14, 2013, 01:03:01 posle podne »
E posto verovatno odlicno znas put preko cestobrodice, meni se to desilo dok su se jos uvek izvodili radovi..., ali fazon sto je u kolima koja su me do tada zaslepljivala vozac bila zenska osoba, nekoliko puta ja gotovo stanem i zaustavim saobracaj- ona skrati, taman krenem dalje eto iza odmah duga svetla, ja ponovo ukljucim sva cetri- ne reaguje, ( po nekoliko puta ), i sve dodajem gas da pobegnem ali nevredi jer su putevi tada bili iskopani- neravni..., i kad se stvorila mogucnost da propustim to vozili pa kad ja ukljucim duga svetla- a ova zena vozac se verovatno uplasila pa dala mu ga po gasu ( golf 2 )i leti ispred mene a ono mislim da bije kamenje ( po njenim kolima ) jer baca na sve strane katastrofa, onda sam odustao da je ganjam da ne lomim moja kola a i da ne sleti budala...

Van mreže Mašinac

• 7th Son of a 7th Son
  • Master Member
« Odgovor #256 poslato: Februar 14, 2013, 01:25:20 posle podne »
Gde ti je ta cestobrodica? Ja na relaciji Kladovo-Nis ne idem preko Bora, nego Negotin-Zajecar-Knjazevac-Nis. Desavalo mi se na Tresibabi da puste dugacka i boli ih ona stvar da skrate. A krivine pretpostavljam da znate kakve su...

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #257 poslato: Februar 14, 2013, 03:24:19 posle podne »
Da, ali ako ti upali duga iza tebe, bolece ga da skrati. Desavalo mi se x puta da nece da srate svetla kada su iza mene iako kao idiJot pustam sva 4 zmigavca 10 minuta. Zato lepo stanem, pustim ga da prodje, pa onda za njim sa dugim svetlima...
e neka si mu kazo, pretpostavljam on ne zna da se snađe kad ga ovako "zajebeš"

Mene užasno nervira u saobraćaju kad autobus stane na stanicu, a auto iza njega stane na pola kao da će da ga obiđe, ali ne obilazi već čeka perfektnu situaciju koja se naravno nikad ne desi. Tako blokira sve iza sebe koji mogu/moće da obiđu. Uglavnom su žene ili neki ćoravi penzioneri. Izgorim kad vidim teleće poglede za volanom.
Užasno me nerviraju ljude koje čekam u raskrsnici i onda ne daju žmigavac da će da skrenu desno već ga čekamo ko budale da prođe pravo.
Sad sam sa aerodroma i setih se svega ovog i jedne UŽASNE osobine vozača u Srbiji, a to je da ne žele da se pomere iz najbrže trake. Neverovatno. Težak kompleks ili šta nemam pojma, ali krajnje debilno. U Grčkoj kad vozim ljudi odma idu u desnu traku, slučajno ako stižem nekoga u levoj traci sklanja se odma desno. Kod nas kao da mu jebeš celu familiju ako se omeri desno.
Bezobrazluk i neznanje - najgora kombinacija.
« Poslednja izmena: Februar 14, 2013, 03:26:48 posle podne od strane Wele »

Van mreže adslfanatik

• VW Početnik
« Odgovor #258 poslato: Februar 14, 2013, 04:40:06 posle podne »
"Cestobrodica", planina na putu do (ispred ) Paracina, gde se ukljucujem na autoput do Nisa ili za Bg, cesto idem dole ( Prokuplje ) jer sam Toplicanin, a prolazio sam i preko Tresibabe i znam dobro te krivine...
MunZe ti brate zivis u gradu- mestu gde je zastupljena velika kolicina automobila u saobracaju ( ziveo sam 4 godina u Bgd, i imam iskustvo vozaca sa tih ulica ) i nije ni cudo sto nailazis na te "telece" poglede..., ali nemozete da zamislite kad su ovde u Boru od prosle godina postavili 5 i vise kruznih tokova a vozaci katastrofa sa prvenstvom prolaza u kruznom toku...

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #259 poslato: Februar 16, 2013, 12:25:38 pre podne »
...E da,i Welov slucaj,nikada mi to nece biti jasno,onaj pravac za Surcin,i ja cepam 130-140,a matori sa jugom u trci,ide jedno 90,ja mu blicam,on nece da se skloni,a ja moram da kocim.Pa jebem ti mater,da ti jebem mater,sta ti znaci to,jel se osecas ispunjen kad nekoga blokiras? Obilazila i mene bembara na 120 ko da stojim,ja lepo video lika kako mi se priblizava,i kulturno se pomerio u stranu,on zuknuo brat pored i cao zdravo...