Autor Tema: pasat b5,5 gubi snagu,turbina se gasi  (Pročitano 29147 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nex

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • VW-mk3
    • nb.compani
Odg: pasat b5,5 gubi snagu,turbina se gasi
« Odgovor #60 poslato: Jul 27, 2012, 08:05:56 posle podne »
znam ja brate, javi se na pm...

Van mreže borko87

• VW Početnik
  • Auto: Seat Leon Tdi
« Odgovor #61 poslato: Decembar 03, 2012, 03:04:34 posle podne »
Vidim da si imao malte ne isti problem kao i ja sad. I to traje nekih pola godine.U pocetku mi je ubacivao safe mode kad razvucem auto malo jace.otjeram kod mehanicara on kaze da je turbina u pitanju.skine je i krene da cistii  kad je dosao do onog djela gdje su mali leptirici koji se mrdaju imaju tri sarafa koja drze,sva tri je slomijo pa je posle morao busiti rupe i stavijo obicne sarafe. Kad je sve sklopijo turbina se bas cula i isao je ko lud:posle sam imao problem sa katalizatorom i egr ventilom sto sam poskidao,dok su mi to radili rekli su mi da turbina prepunjava sto ja nisam obracao paznju jer mi nisu objasnili sta je u pitanju.Skoro sam otjerao kod treceg mehanicara koji mi je nesto cacko oko turbine i pomjerijo neku stvarcicu(neku klapnu) i tako je rjesijo problem prepunjavanja ali sad mi auto razlicito vuce.tj nekad me zaljepi za sjediste u manjim obrtajima a nekad nista.i u leru se razlikuje zvuk tj.rad motora kad ga turiram i kasni mi odaziv na gas u voznji a neka je sve normalno(obrtaji dok auto radi u mjestu ne variraju.Mozete li mi pomoc znam da sam vas smorijo ali neznam sta da radim mehanicari su katastrofa.nadavo sam se para i para.pozzzzz

Van mreže el.trail

• VW Početnik
  • Auto: Passat 1.9 TDI
« Odgovor #62 poslato: Decembar 03, 2012, 07:34:34 posle podne »
Cao, ja sam imao manje vise iste simptome do pre par dana dok nisam promenio majstora. Kod mene je bio problem sa senzorom za merenje pritiska turbine - davao je vece vrednosti za pritisak od stvarnih pa se turbo nekad palio a nekad ne, u zavistnosti od toga kako u tom trenutku radi senzor. Otisao sam kod majstor Draska u Zemun polje, i covek mi za 15 minuta resio misteriju koju sam imao godinu dana. Da ne bude da reklamiram coveka ovde, izguglaces lako njegov broj telefona pa zakazi pregled. To ti je moj savet kad vec pitas. Ja sam prezadovoljan, a mogu da ti kazem da me je malte ne kostalo skuplje gorivo do majstora od same popravke...

Mislim da je problem sa majstorima koji su mi ranije 'popravljali' ovaj kvar sto ocigledno ne umeju (ili nece) da koriste aparate za dijagnostiku kako treba. Inace, menjali su mi creva, radili remont turbine, menajli ventile... sada se pitam da li je sve to bilo uzalud, ali sta je tu je.

Van mreže el.trail

• VW Početnik
« Odgovor #63 poslato: Decembar 03, 2012, 07:53:54 posle podne »
Cao, ja sam imao manje vise iste simptome do pre par dana dok nisam promenio majstora. Kod mene je bio problem sa senzorom za merenje pritiska turbine - davao je vece vrednosti za pritisak od stvarnih pa se turbo nekad palio a nekad ne, u zavistnosti od toga kako u tom trenutku radi senzor. Otisao sam kod majstor Draska u Zemun polje, i covek mi za 15 minuta resio misteriju koju sam imao godinu dana. Da ne bude da reklamiram coveka ovde, izguglaces lako njegov broj telefona pa zakazi pregled. To ti je moj savet kad vec pitas. Ja sam prezadovoljan, a mogu da ti kazem da me je malte ne kostalo skuplje gorivo do majstora od same popravke...

Mislim da je problem sa majstorima koji su mi ranije 'popravljali' ovaj kvar sto ocigledno ne umeju (ili nece) da koriste aparate za dijagnostiku kako treba. Inace, menjali su mi creva, radili remont turbine, menajli ventile... sada se pitam da li je sve to bilo uzalud, ali sta je tu je.

Eh, jbg, sad tek videh da nisi iz Srbije. Ako ti nesto znaci eto to ti je moje iskustvo koje sam imao.
Pozdrav.

Van mreže borko87

• VW Početnik
  • Auto: Seat Leon Tdi
« Odgovor #64 poslato: Decembar 04, 2012, 08:26:46 posle podne »
Drug hvala na odgovoru .Samo me zanima jesi li mjenjao taj senzor ili si ga prepravljao i znas li dali je skup.Ja bi ga zamjenijo u svakom slucaju.pozzzz

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #65 poslato: Decembar 04, 2012, 08:29:19 posle podne »
to se ne prepravlja. nesto sto crkne ide u kontejner i kupuje se novo

Van mreže el.trail

• VW Početnik
« Odgovor #66 poslato: Decembar 05, 2012, 10:32:09 pre podne »
to se ne prepravlja. nesto sto crkne ide u kontejner i kupuje se novo

Tako je, stavili smo novi senzor, kostao je 3600 din. Ali svakako ne treba da ga menjas ako dijagnostika ne pokazuje da je on neispravan. To iskusan majstor ocigledno moze da prepozna. Nisam zagovornik teorije (a ocigledno i prakse usled nedostaka znanja) da se menja na autu sve redom dok se problem ne resi.