Autor Tema: Cena Goriva  (Pročitano 96836 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
  • GERMAN CARS
  • Auto: Scirocco MK2 & Corrado 2.9 VR6
Odg: Cena Goriva
« Odgovor #200 poslato: Mart 21, 2012, 10:58:17 pre podne »
Wele i Ilija svaka vam cast.Samo 5% zivi normalno,mi ostali koji sami sebe smatramo nekom sredinom odavno smo presli u onu socijalu,a to se vidi po tome sto kao sto Wele kaze nemamo za osnovne namirnice....Tu smo negde sa Africkim zemljama.Ja da bih sacuvao pare da sredim kola,ponekad jedem i jednom dnevno,kad bi moji znali ubili bi me.Stedim na svemu zivom,radim sve i svasta i ne znam sta mi sve to znaci kad necu posle moci da ih vozim zbog ove cene benzina.Ali bar cu ih gledati ako nista drugo jer ih volim kao clana porodice.Benzin ce se valjda zaustaviti jednog dana na 500 din po litru,a plate ce naravno ostasti iste ili ce biti jos bezvrednije.
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,
Today's music ain't got the same soul,
I like that old time Rock and Roll!

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #201 poslato: Mart 21, 2012, 11:06:43 pre podne »
I Afrika je za nas zapad ;)

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
  • Auto: Golf IV TDI
« Odgovor #202 poslato: Mart 21, 2012, 11:22:05 pre podne »
Ali najače je što svaki državno - službeni auto (ministarstva, vlada i ostalo) nema ispod 3000 kubika, znači A6, A8, 5ice i 7ice. Prolazim često pored skupštine najslabiji im je pasat b5,5

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • GERMAN CARS
  • Auto: Scirocco MK2 & Corrado 2.9 VR6
« Odgovor #203 poslato: Mart 21, 2012, 11:30:52 pre podne »
I ja cesto prolazim i nerviram se....
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,
Today's music ain't got the same soul,
I like that old time Rock and Roll!

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #204 poslato: Mart 21, 2012, 11:45:20 pre podne »
@Wele ljudi će se sve lošije hraniti jer će hrana biti još skuplja(cena goriva...), @Rocky Balboa zato i spominjem izbore, jer više nije ni bitna, direktno, cena goriva već urušavanje društva moralno i materijalno, a nema više ni pozicije ni opozicije sada je samo sjaši  kurta.....
Samo neki ustanak nam može pomoći...
Земунчанин

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #205 poslato: Mart 21, 2012, 11:50:21 pre podne »
ma ja bih ih u twinga realno... da pogledas ostatak drzavnih firmi video bi da su mahom 1.2-1.4 i slicno
pod realnom pretnjom da ce te da me iznapusavate  bonk ... preterujete komplet
prosek u evropi je 1.5e ... tako da nece ni kod nas preko 155 dinkica, u zavisnosti od kursa naravno

wele ovde laprda a onda sedne u 1.8t i cepa po fullu <3
to sto je skocilo za 15 din po litru znaci da nekom ko ide 10km dnevno posao-kuca i slicno, mesecni rashodi odu za 500-600 kinti na gore .. sto jeste neka cifra, ali realno nece nikom ruka otpasti zbog toga. osetice studenti, ko se vozi iz zajebancije, ko to smatra pravom, a ne privilegijom i slicno... po meni najmanji je procenat (ovde na forumu) onih kojima su kola neophodna da funkcionisu a vec su u krizi. cesce vidjam u roku od par dana razlike, od istog coveka "jel mogu da skinem polovne kocnice, nisu mnogo presle?" pa "e kupio sam zvucnike i pojacalo 150e, znate kako gruva" , sto je vrhunac licimerja. umesto da lupam glavu oko necega gde ja ne mogu da uticem pre cu da nadjem nacin da zaradim tu razliku ili negde sasecem da ostane.

evo javno jasno i glasno.. ako postoji neko na forumu* da NEMA i da ga zivotno ugrozava 500-1000 kinti mesecno razlike, nek mi baci PM, ja cu mu uplatiti, bez da spominjem ko je u pitanju. tako mogu da pomognem a ne vrtenjem iste price u krug.

*neko od "ekipe" , a ne neko sa 20 postova i budale
lollol

Goran79

• Gost
« Odgovor #206 poslato: Mart 21, 2012, 11:53:46 pre podne »
Brate, otici ces bankrot kad ti budu stizali PP :)))) pa ce mo mi morati tebi da uplacujemo :))))

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
« Odgovor #207 poslato: Mart 21, 2012, 12:05:53 posle podne »
guarana alal vera batice, sto bi se reklo kad vas izgleda nema krize  ;)

Van mreže Guarana

• Master Member
« Odgovor #208 poslato: Mart 21, 2012, 12:18:43 posle podne »
gajba se otplacuje jos 5 godina, samo ja radim u porodici, mali prdonja pojede i popije dnevno bar 500 kinti kasica i sokova (gde je marza 30x gora kod nas nego u normalnom svetu btw) itd itd... sve zavisi od perspektive posmatraca jbg...
lollol

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
  • Auto: Polo 6N
« Odgovor #209 poslato: Mart 21, 2012, 12:40:32 posle podne »
@Guarana isprazni inbox...  lollol Brate,ono sto si sve napisao slazem se a i posla ima samo sto niko nece da placa...eo ja sto sam radio do decembra jos uvek pare nisam dobio a u pitanju je 400e...Covek se sve lepo javi ispricamo se ko ljudi,samo sto mi covek kaze da nema pare da mi da...E sad jedino resenje mi je da mi daje mesecno po 100-200e jedino tako cu moci svoje pare nekako da izvucem,tacnije ako budem uopste mogao da izvucem bilo sta...

Goran79

• Gost
« Odgovor #210 poslato: Mart 21, 2012, 12:42:32 posle podne »
E jeste li culi da ako NOPO dodje na vlast da ce da zamrzne cene :))))

Van mreže Guarana

• Master Member
« Odgovor #211 poslato: Mart 21, 2012, 12:55:54 posle podne »
bolje uzmi i 50e mesecno , pa nek se razvuce , nego nista. cim ti se javlja verovatno nema da iscupa 400e u komadu
lollol

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #212 poslato: Mart 21, 2012, 01:25:00 posle podne »
Meni je drago da kod vas lepo ide (da kucnemo u drvo) i evo ja se javno javljam za tih 500-1000din i preko ako ima nešto neću da se bunim. Uvek rado pozdravim dobročinitelje. Šaljem broj računa na PP, ovim putem se zahvaljujem biggrin

Ja ne moram da čekam da ostanem bez dinara, pa da kukam. 20 godina sam sebe izdržavam, izdržaću i ove, ali vidim situaciju oko sebe i uopšte mi se ne sviđa. Nisam pi*ka da kažem "meni je dobro, jebe mi se za ostale" Vidim da je ljudima teško. Kroz ovih 20 godina zaposlio sam jako dosta ljudi, ali u zadnje vreme samo ljudi dobijaju otkaze i veruj mi da mi ljudi dolaze kući i pitaju "Jel znaš da nekome treba taj i taj radnik?" Neprijatno mi je kad svuda ranije kad sam znao ko traži ljude, da ti isti mi sad govore da ne znaju šta da rade sa firmom, a kamoli da zaposle nekog drugog. Nisam ja licemer ako vidim očigledne stvari. Da za sve više para dobijaš sve manje. Tih 500din što poskupljuje gorivo poskupljuje isto tako i tvoj ručak danas jer diže cene. Uvek su energenti bili pokretači dizanja cena. Inače zadnje dizanje cena goriva "opravdano" je (retardirano kao i uvek) zbog usklađivanja porasta ostalih cena. Pa čekaj bre VI STE TI KOJI DIŽU OSTALE CENE!
Moj 1.8T troši nešto preko 900din/100km gradske vožnje tako da ga ne smatram nekim velikim potrošačem, ali imam drugare koji više ne pale kola. Niti sam ikad bio blizu 1000din na 100km.
Ali ta logika "ma nema veze preživeću ovo poskupljenje od 20dinara" je ono što nas je*e u mozak. Jer to pokazuje da smo stoka koju treba jebati.
Sećam se davno 90ih poskupelo u Francuskoj nešto 4% (sećam se cifre). Ljudi na ulice, bojkot, ne damo, ne može. A ti mi sad govoriš da treba da ćutimo svi jer imamo da jedemo koliko toliko, šta oćemo više? U Španiji kažu da žive da bi jeli, a kod nas da jedemo da bi preživeli. Sad šta je bolje od ta dva reci ti meni. Zato ja respektujem Grke koji su neradnici ili ne, ali ne daju bre na sebe.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #213 poslato: Mart 21, 2012, 01:34:16 posle podne »
Potpisujem komentar od reči do reči.
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
« Odgovor #214 poslato: Mart 21, 2012, 01:39:03 posle podne »
Wele Takodje  tapsac

ako ne možemo da promenimo trenutnu situaciju, možemo barem da je komentarišemo

Van mreže Guarana

• Master Member
« Odgovor #215 poslato: Mart 21, 2012, 02:01:01 posle podne »
ok pisem u notes: -weletu 500 kinti i 1/5 sendvica lollol
za 1.8T se zezam naravno.. pa meni popije vise od toga
ne kazem da treba da se cuti, nego nesto konkretno da se radi po tom pitanju, kapiram da je pljuvanje po forumu/sa kauca ventil vecini, ali je ucinak 0% . po meni je objektivno kod nas najveci problem vrzino kolo .. nemas para, pa krades drzavu. drzava onda nema da ti da pare, pa nemas para i tako u krug... niti jedni , niti drugi ne mogu to preko noci da preseku pa sad svi da kazemo "e ima bas da radim prijavljen na full platu i placam pdv i ne sipam lozak itd itd" .. niti drzava da iskesira neke vece promene preko noci ... ta kultura mora da se koriguje polako tokom godina... u pricu ne smem ni da ubacujem ko gde i kako krade na veliko
ja sam samo hteo da ukazem na ogroman deo mladje populacije koja "ceka da nesto upadne", a na drugu stranu kuka na sav glas... ja da sutra moram da skupljam smece i cistim kontejnere , bez problema bi to radio.. pare su pare , kao i ti nisam gadljiv na njih, i ako mi trebaju nema cilemile ovoono
mini off na tu temu:
u principu nikad ne dajem pare prosjacima, "za decije prihvatiliste, platite knjigu" i sl... ali na relaciji od posla ka gajbi kad god naletim na klince sa maramicama, uzmem paket... dete sa svojih 4-5 godina moze da se potrudi da nesto radi a magarac sa 25 trazi od mame pare za teretanu, grad i corbu... meni je to prosto mindblowing (*nisam personifikovao nikoga konkretno)

mada ja sam specifican po pitanju dosta tema, mislim da pokazujem znakove sociopate sve vise sa godinama. mislim da je ovde odavno puklo i zato bezim kolko me noge nose, samo zalim sto nisam i ranije..

i ne volim u elektronskoj formi debate slicnog tipa, jer ne moze da se prenese opustenost ili nadrkanost u post.. najbolje da ponesem i kafu kad budem donosio pare i sendvic , pa uzivo da otcaskamo koju  ;)
lollol

Van mreže Andra GTI

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Audi A peske
« Odgovor #216 poslato: Mart 21, 2012, 02:24:19 posle podne »
Momci,svaka cast,komentari su odlicni,al od njih samo u bedak padnes!  bonk I da,skrenuli ste malo s teme!  biggrin

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #217 poslato: Mart 21, 2012, 02:30:45 posle podne »
Ja cu samo da primetim, kako ode ovej benzin gore, nikad prazniji parking ispred gajbe... sad u proseku 10-15 mesta slobodno, a do pre mesec dana 3-4 :D Mada kapiram da se ljudi sada vozikaju jer su se zimus po onom vremenu shtekali :D
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #218 poslato: Mart 21, 2012, 02:36:45 posle podne »
Ma znam ja šta si ti mislio čupavi :) nisam se srdio. I nemoj ti meni 500din, ja sam aplicirao za 1000din
Jeste da ima to vrzino kolo, ali to kolo ko treba da preseče? Ti/ja ili država? I odakle potiče to vrzino kolo? Od korupcije i loše ekonomske politike i selektivnog primenjivanja zakona?
Ali kasno je sada o tome pričati. Sada je već F.U.B.A.R.
http://en.wikipedia.org/wiki/FUBAR

Inače drugar ima platu 900e i ne pali kola. Neće da im plaća, a ima izbor da ne vozi. I opet nećemo mi zajebati državu jer uvek oni mogu bolje da zajebu nas. Smanjenje potrošnje smanjuje i budžet, tako da smo opet još siromašniji. Mora to da se pokrije odnekud. Odatle oni razni porezi na prljave terase, uličnu rasvetu, kućne ljubimce, poštanske sandučiće, TV pretplate, muzički dinar, građevinski dinar, saobraćajne kazne, narukvice, nanogice, obavezna oprema po jedinstvenom srpskom standardu koji ne važi nigde samo kod nas itd itd
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
  • Auto: Polo 6N
« Odgovor #219 poslato: Mart 21, 2012, 03:26:44 posle podne »
@Wele sad cu da ti ispricam sta se meni desilo kada sam poslednju put odlucio nekome da pomognem da nadje posao...Od moje devojke cale dobio je bio otkaz i pitala me devojka da li mogu da vidim da ga ubacim kod jednog ortaka sto ima gradjavinski firmu i ortak me pitao sta zna da radi i ja mu kazem kao sto mi je on rekao...Dodje covek prvi dan ae malo tu radio,nije nista previse uradio cak i manje nego sto treba...Ae ortak to gledao kao dok se ne uklopi i pusti ga tako da radi...Covek je radio svega 4 dana i nije vise hteo da ide da radi...I meni rekao ma necu da radim ovo ono,mrzi me da ustajem rano,nije bas ni lako...A ja sam bio tamo s njim 2 dana radio,zvao ortak nesto trebalo hitno da se uradi pa da nas bude vise...Njemu je davao najlakse poslove nije ga terao da vukla kante od 25-30kg po stepenicama,nego je jedan lik umesto njega to radio...Kad tom liku zatreba materijal donese i ovome kao da se ne muci...Skoro me pitao od devojke cale da vidim ako ima neki posao u Austriji da ide da radi tamo...Mislim takvim ljudima ne treba ciniti uopste...