ok pisem u notes: -weletu 500 kinti i 1/5 sendvica

za 1.8T se zezam naravno.. pa meni popije vise od toga
ne kazem da treba da se cuti, nego nesto konkretno da se radi po tom pitanju, kapiram da je pljuvanje po forumu/sa kauca ventil vecini, ali je ucinak 0% . po meni je objektivno kod nas najveci problem vrzino kolo .. nemas para, pa krades drzavu. drzava onda nema da ti da pare, pa nemas para i tako u krug... niti jedni , niti drugi ne mogu to preko noci da preseku pa sad svi da kazemo "e ima bas da radim prijavljen na full platu i placam pdv i ne sipam lozak itd itd" .. niti drzava da iskesira neke vece promene preko noci ... ta kultura mora da se koriguje polako tokom godina... u pricu ne smem ni da ubacujem ko gde i kako krade na veliko
ja sam samo hteo da ukazem na ogroman deo mladje populacije koja "ceka da nesto upadne", a na drugu stranu kuka na sav glas... ja da sutra moram da skupljam smece i cistim kontejnere , bez problema bi to radio.. pare su pare , kao i ti nisam gadljiv na njih, i ako mi trebaju nema cilemile ovoono
mini off na tu temu:
u principu nikad ne dajem pare prosjacima, "za decije prihvatiliste, platite knjigu" i sl... ali na relaciji od posla ka gajbi kad god naletim na klince sa maramicama, uzmem paket... dete sa svojih 4-5 godina moze da se potrudi da nesto radi a magarac sa 25 trazi od mame pare za teretanu, grad i corbu... meni je to prosto mindblowing (*nisam personifikovao nikoga konkretno)
mada ja sam specifican po pitanju dosta tema, mislim da pokazujem znakove sociopate sve vise sa godinama. mislim da je ovde odavno puklo i zato bezim kolko me noge nose, samo zalim sto nisam i ranije..
i ne volim u elektronskoj formi debate slicnog tipa, jer ne moze da se prenese opustenost ili nadrkanost u post.. najbolje da ponesem i kafu kad budem donosio pare i sendvic , pa uzivo da otcaskamo koju