Autor Tema: Naplata kazne x2  (Pročitano 5424 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Lupo GTI, Arti
Naplata kazne x2
« poslato: Januar 22, 2011, 04:15:01 posle podne »
Ovako, u prošlih nekoliko godina, napravio sam par prekršaja, a za dva sam proglašen krivim i treba da platim novčanu kaznu. To sam i uradio. Prvu kaznu platio pre kažem skoro dve godine, a godinu dana posle stigla mi opomena pred privođenje, da dokažem da sam platio kaznu jer navodno policija na računu ne vidi uplatu. Srećom sam imao uplatnicu i otišao u policiju da prestanu da me maltretiraju. Pre jedno pola godine, po novom zakonu popijem opet kaznu, ja kriv, rok plaćanja 7 dana i ja to uredno platim. Šest meseci posle OPET ista priča. Opomena pred privođenje da dokažem da sam platio kaznu.
Prosto mi je neverovatno da od dva prekršaja dva puta policija nema uvid u svoj žiro račun, kao da im pare odlaze nekuda. U svakoj normalnoj firmi, u svakoj normalnoj državi taj koji ne vidi pare na računu posle evidentirane transakcije bi ili popio otkaz zbog neažurnosti ili zaglavio zatvor zbog pronevere.
Ali ne i u cirkusu zvanom Srbija. Ovaj put ne pada mi na pamet da idem u policiju da im išta dokazujem, uplatnica sve sa predmetom stoji pored saobraćajne ukoliko neko bude hteo da me privodi, a posle ćemo da vidimo šta ćemo.
Pretpostavljam da spadam u jako malo procenat ljudi koji čuvaj ovakve priznanice ovoliko dugo vremena tj ko zna koliko ljudi je moralo 2x da plaća za isti prekršaj.

Stoga, savet; Novi ZOBS ne puni budžet pljačkaša dovoljno koliko su hteli i ako imate BILO kakve kontakte sa računima republike Srbije čuvajte papirologiju bolje nego lična dokumenta jer morate znati da imate posla sa nesposobnim i bezobraznim pljačkašima.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
  • Auto: Polo 6N
Odg: Naplata kazne x2
« Odgovor #1 poslato: Januar 22, 2011, 04:25:18 posle podne »
ja sam pre godinu ipo platio kaznu za pojas,isto tako preko uplatnice jos uvek je cuvam za svaki slucaj i kaznu sto mi je napisao pandur i to cuvam,bas zbog takvih razloga inace i moj ortak je ima problema kao ti.Dobio poziv da ide do suda da plati kaznu ili sta vec nemam pojma i on ode oni strajkuju i sada mu stigao poziv da ga privedu to jest za zatvor.

Na mreži Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #2 poslato: Januar 22, 2011, 04:27:31 posle podne »
Meni su pre pet godina dvaput pisali kazne u roku od mesec dana. Obe sam platio i dan danas cuvam te uplatnice. biggrin

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Auto: vw passat
« Odgovor #3 poslato: Januar 22, 2011, 04:29:17 posle podne »
meni stiglo za zatvor  lollol ali ih nesto nema
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
« Odgovor #4 poslato: Januar 22, 2011, 04:33:35 posle podne »
Meni je bilo kontra opominju opominju prete prete i onda samo prestanu  biggrin

Van mreže marko.bluemotion

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: MK5 1.9TDI bluemotion
« Odgovor #5 poslato: Januar 22, 2011, 04:41:32 posle podne »
od zatvora nema nista  biggrin svi su nam kapaciteti popunjeni  lollol

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #6 poslato: Januar 22, 2011, 05:17:53 posle podne »
i meni su trazili posle godinu dana da ponovo platim vec placenu kaznu.na svu srecu pa sam sacuvao priznanicu.sledeci put ako budem u takvoj situaciji,necu im platiti i cekacu da dodju,a prijavu cu poslati poreskoj upravi.jasno mi je da od toga nece biti nista,ali nema veze.

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #7 poslato: Januar 22, 2011, 08:05:13 posle podne »
Pustis ih da te privedu i tek tada im pokazes priznanicu, pa im trazis sluzbenu zabelesku za privodjenje, a onda ih tuzis za maltretiranje, ne azurnost i trazis im dnevnicu i odstetu za dusevni bol i omalovazavanje. Ko ima druga advokata, jos i bolje, jer on moze da tera parnicu i puni troskovnik, a uvek je bilo ko izgubi plati  ;)
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #8 poslato: Januar 22, 2011, 08:53:02 posle podne »
Ovako, u prošlih nekoliko godina, napravio sam par prekršaja, a za dva sam proglašen krivim i treba da platim novčanu kaznu. To sam i uradio. Prvu kaznu platio pre kažem skoro dve godine, a godinu dana posle stigla mi opomena pred privođenje, da dokažem da sam platio kaznu jer navodno policija na računu ne vidi uplatu. Srećom sam imao uplatnicu i otišao u policiju da prestanu da me maltretiraju. Pre jedno pola godine, po novom zakonu popijem opet kaznu, ja kriv, rok plaćanja 7 dana i ja to uredno platim. Šest meseci posle OPET ista priča. Opomena pred privođenje da dokažem da sam platio kaznu.
Prosto mi je neverovatno da od dva prekršaja dva puta policija nema uvid u svoj žiro račun, kao da im pare odlaze nekuda. U svakoj normalnoj firmi, u svakoj normalnoj državi taj koji ne vidi pare na računu posle evidentirane transakcije bi ili popio otkaz zbog neažurnosti ili zaglavio zatvor zbog pronevere.
Ali ne i u cirkusu zvanom Srbija. Ovaj put ne pada mi na pamet da idem u policiju da im išta dokazujem, uplatnica sve sa predmetom stoji pored saobraćajne ukoliko neko bude hteo da me privodi, a posle ćemo da vidimo šta ćemo.
Pretpostavljam da spadam u jako malo procenat ljudi koji čuvaj ovakve priznanice ovoliko dugo vremena tj ko zna koliko ljudi je moralo 2x da plaća za isti prekršaj.

Stoga, savet; Novi ZOBS ne puni budžet pljačkaša dovoljno koliko su hteli i ako imate BILO kakve kontakte sa računima republike Srbije čuvajte papirologiju bolje nego lična dokumenta jer morate znati da imate posla sa nesposobnim i bezobraznim pljačkašima.

Meni je tri puta stizalo isto to za jednu kaznu od pre tri godine, kako im nije legla uplata i da se javim tu i tu da im pokazem na uvid da sam platio, ja nisam hteo da odem iz principa, i dan danas nisu dosli da me hapse niti mi je stizalo nista sem toga.  biggrin
Neprimeren potpis

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
« Odgovor #9 poslato: Januar 22, 2011, 08:57:31 posle podne »
znachi imam 4 kazne ne placene za koje je vec stiglo za zatvor [dve iz 2009 god]  ... kao shto kaze @marko.bluemotion - kapaciteti su popunjeni ... a ja zadovoljan ... ali ipak mi je cimanje

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #10 poslato: Januar 22, 2011, 09:30:43 posle podne »
Evo sad pitah ženu da li mi čuva uplatnicu od kazne koju sam platio  lollol.Moja kazna se sastoji iz 2 dela a drugi je zabrana upravljanja motornim vozilom od mesec dana iako sam sudiji rekao da sam vozač i da živim od toga angry2.Ćale me juče zvao iz Požarevca da mi je došao dopis da se javim u policiju(valjda da mi lupe zabranu badmood).Znam da je naše pravosuđe otišlo dođavola,ali ovo neću da im ispunim.Neka mi pošalju dopis u NS kao i presudu što su mi poslali.Ja sigurno neidem u policiju da mi lupe zabranu. ;)
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže Gaginh0

• Sr. Member
  • Auto: Pumpe düse, Piaggio Bevery 200
« Odgovor #11 poslato: Januar 23, 2011, 12:08:16 posle podne »
ja sam se jednom za*ebao i od tad cuvam sve uplatnice! sad bas gledam, prva mi datira iz 2004. kad sam vozio bez dozvole sa 15 god  lollol

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #12 poslato: Januar 24, 2011, 12:50:49 pre podne »
kazne zastarevaju posle 2 godine  ;)

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #13 poslato: Januar 24, 2011, 01:43:30 pre podne »
ja sam platio nekoliko kazni a nemam ni jednu uplatnicu,sve mi firma placala zato sto imamo vremenski rasporedjene terene,jedino sto su me poslali na tejnickom sa mojim bivsim kecom i rucna nije lepo zatezala i napisali mi,ali to je bilo pre dve godine i evo do danas nije stiglo nista
i da sto sam proslog leta prosisao na crveno kod ade ali to mi nisu pisali nego uzeli 60e
skoro su mi napisali ovi iz parking servisa kaznu nisam uplatio parking i evo pre neki dan mi stigla opomena da ce me tuziti ako ne platim,a ne mogu mi nista,ne mogu da me tuze jer koliko ja znam ne mogu da pokrenu sudski postupak za 2000din koliko iznosi kazna,a zastaruje posle 2god
« Poslednja izmena: Januar 24, 2011, 01:45:16 pre podne od strane Acca »
  champ1

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
« Odgovor #14 poslato: Januar 24, 2011, 01:45:40 pre podne »
ma jedan dinar necu da im dam ... lopovi ... a oni nek me corkiraju ako im se isplati big_boss

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
  • Auto: Polo 6N
« Odgovor #15 poslato: Januar 24, 2011, 11:37:54 pre podne »
ja sam platio nekoliko kazni a nemam ni jednu uplatnicu,sve mi firma placala zato sto imamo vremenski rasporedjene terene,jedino sto su me poslali na tejnickom sa mojim bivsim kecom i rucna nije lepo zatezala i napisali mi,ali to je bilo pre dve godine i evo do danas nije stiglo nista
i da sto sam proslog leta prosisao na crveno kod ade ali to mi nisu pisali nego uzeli 60e
skoro su mi napisali ovi iz parking servisa kaznu nisam uplatio parking i evo pre neki dan mi stigla opomena da ce me tuziti ako ne platim,a ne mogu mi nista,ne mogu da me tuze jer koliko ja znam ne mogu da pokrenu sudski postupak za 2000din koliko iznosi kazna,a zastaruje posle 2god

sad je 5 godina pa onda zastari slucaj.Barem sam tako bio cuo,ne znam da li je tacno necu da bude da sirim laznu informaciju,ako mozes proveri negde pa javi.  B)

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #16 poslato: Januar 24, 2011, 12:35:35 posle podne »
Sta sve naprica Acco, samo fali sta si taj dan jeo :)
Poenta je kad DOBIJES priznanicu da platis kaznu i ti je PLATIS, a oni ti traze dokaz da si uplatio sto ljudi uglavnom nemaju.
Naravno da ti nece doci kazna na naplatu, ako si podmazao pandura, nisu te uhvatili i sl jer NISI BIO KOD SUDIJE  biggrin

Meni je bilo kontra opominju opominju prete prete i onda samo prestanu  biggrin
Krenes ti na leto u Grcku ili Austriju i na granici ti kazu "Izvinite gospodine, traze vas kolege iz Beograda, nemojte da se brinete mi smo obezbedili prevoz"
Nije nemoguce
« Poslednja izmena: Januar 26, 2011, 11:38:36 posle podne od strane Wele »
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #17 poslato: Januar 24, 2011, 06:47:01 posle podne »
hehe,jeo sam ribu  bleh
najaca fora kad su me zaustavili sa zastavom 101 i on ima na braniku gori mi pozicija kad su upaljena svetla i zmigavac zajedno spojeni i on meni kaze zasto su mi upaljena svetla za maglu i uzeo da mi pise kaznu,ja i cale izasli napolje i gledamo i cesamo se za glavu kazemo mu druze odakle kecu svetla za maglu
a nadrndani pandur kaze valjda ja znam sta su svetla za maglu,nemoj ti da me ucis i kad je video da nece mu uspeti da mi aparat da  duvam ,budala   lollol lollol

@Giche raspitacu se oko toga bas,i mene zanima
  champ1

Van mreže acakololec

• Full Member
  • Auto: CharlesPiews
« Odgovor #18 poslato: Januar 24, 2011, 08:18:20 posle podne »
Drug iz Nisa napravio par prekrsaja i kada mu stigo poziv za sud on reko postaru necu da primim, a ovaj sto neces sta ja da radim. Drug kaze napisi da sam umro lollol lollol lollol
I od tada nista  lollol lollol

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #19 poslato: Januar 26, 2011, 05:54:46 posle podne »
Ако си већ платио казну, уплатницу залепиш на врата,

тако да могу да виде у случају да дођу  lollol