Ovako, u prošlih nekoliko godina, napravio sam par prekršaja, a za dva sam proglašen krivim i treba da platim novčanu kaznu. To sam i uradio. Prvu kaznu platio pre kažem skoro dve godine, a godinu dana posle stigla mi opomena pred privođenje, da dokažem da sam platio kaznu jer navodno policija na računu ne vidi uplatu. Srećom sam imao uplatnicu i otišao u policiju da prestanu da me maltretiraju. Pre jedno pola godine, po novom zakonu popijem opet kaznu, ja kriv, rok plaćanja 7 dana i ja to uredno platim. Šest meseci posle OPET ista priča. Opomena pred privođenje da dokažem da sam platio kaznu.
Prosto mi je neverovatno da od dva prekršaja dva puta policija nema uvid u svoj žiro račun, kao da im pare odlaze nekuda. U svakoj normalnoj firmi, u svakoj normalnoj državi taj koji ne vidi pare na računu posle evidentirane transakcije bi ili popio otkaz zbog neažurnosti ili zaglavio zatvor zbog pronevere.
Ali ne i u cirkusu zvanom Srbija. Ovaj put ne pada mi na pamet da idem u policiju da im išta dokazujem, uplatnica sve sa predmetom stoji pored saobraćajne ukoliko neko bude hteo da me privodi, a posle ćemo da vidimo šta ćemo.
Pretpostavljam da spadam u jako malo procenat ljudi koji čuvaj ovakve priznanice ovoliko dugo vremena tj ko zna koliko ljudi je moralo 2x da plaća za isti prekršaj.
Stoga, savet; Novi ZOBS ne puni budžet pljačkaša dovoljno koliko su hteli i ako imate BILO kakve kontakte sa računima republike Srbije čuvajte papirologiju bolje nego lična dokumenta jer morate znati da imate posla sa nesposobnim i bezobraznim pljačkašima.