Autor Tema: 1.9 TD u golfa 2  (Pročitano 7121 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DANDY

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
1.9 TD u golfa 2
« poslato: Decembar 02, 2007, 04:30:53 posle podne »
napokon sam nabavio motor, i sada me interesuje kako da rijesim probleme....

prije pocetka rada moram da doznam neke stvari pa se nadam da se neko baktao sa tim,,,

naime, nabavio sam motor 1,9 tdi, mjenjac sa hidrokvacilom i sajlama biraca...znaci novi tip mjenjaca...kakav jei na G4

e sada kako rijesti problem kvacila, kod mene je sa sajlom a aovdje je hidraulicno, i klip se nalazi zajedno na nosacu serva kocnica....
lako cu ja da probusim otvor, ali me interesuje jel moze da se na vec postojecu papucicu montira klip ili moze da se skine papucica sa davaoca motora (passat b3)
i problem biraca,,,kako nabudziti sajle, dal sve prebacivati sa rucicom, i dal to moze da stane bez brusilice.....jer ako nju uzmem u ruke, opet cu pola auta isjeci...
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #1 poslato: Decembar 03, 2007, 03:34:42 pre podne »
Sto se tice kvacila jesi li razmisljao da prepravis kacenje na menjacu da bude na sajlu? Vozio sam automobile i sa sajlom i sa hidraulikom i mogu ti reci da sam zadovoljniji sajlom.

A sto se tice menjaca najbolje poturi komplet rucicu od passata, veruj da ce ti biti jednostavnije nego da budzis sajle na tvoje polugice.

I javljaj kako idu radovi, drago mi je sto si nasao motor
« Poslednja izmena: Decembar 03, 2007, 03:35:13 pre podne od strane KOSTA »

Van mreže borko83

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Passat B 5.5 1.9 TDI
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #2 poslato: Decembar 03, 2007, 04:52:35 pre podne »
Za pocetak srecno.Pojedinacni slucaj ne potvrdjuje pravilo ali moje je da ti kazem. Iz licnog iskustva.Prije par mjeseci sam prodao golfa sa 1.9 td motorom.menjac je istina bio sajlas,isao kao zver,prejak motor laka karoserija,jednom recju avion ispod haube,zakucavao sam ga 230 km/h,e sad koliko cajger laze to neznam.ali i glavna mana tog motora u golfu II je njegova tezina.mijenjaces nosace motora svakih 10000km,amortizere na nekih 20000 km,prednji trap na isto nekih 10000 km.razbija karoseriju,posle 2 mjeseca pocinje da skripi svaki spoj limova.Moj od srca savet,nemoj stavljati taj motor,jeste zveeer ali ces se vrlo brzo pokajati,stavi 1.6 td i imas ladju

Van mreže DANDY

• Sr. Member
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #3 poslato: Decembar 03, 2007, 07:35:22 posle podne »
ma nije to bas tako drugar,,,,ne znam okoja sasija je bila podloga za tog, ali moj kada je mogao da nosi 1.8 GTI(od kog sam uzeo skoljku prije par godina) moci ce i ovaj,,,inace kog mene je ojacana sasija, koja je isla na gti i TDI varijante...

Sto se tice tezine motora, mislim da je tezina ista u kilogram,,,istije blok, kao i sve ostao, samo je razbusen na 1,9, to je oko 50 ccm po cilindru, znaci jedva primijetno.
Da je zmaj, jeste, ide ko nezdrav, evo u passatu razbija kako vuce, nenormalno.....

Mjenjac ne moze nikako da se nabudzi na sajlu jer cilindar kvacila ulazi u zvono mjenjaca, sa gornje strane, znaci nemoguce da se nesto izvede,,,samo se interesujem da li moze da se prebaci kompletan sistem sa papucicama, naravno da izbusim rupu na karoseriji pored serva gdje ce da prodje kvacilo, tj cilindar....
za birac cu nekako da se snadjem, ali kvacilo, hmmm,,,bice cupavo,,,
eh da ,,,ovo je TDI motor,,znaci 90 i neki konjic,,,ali cu da mu razjebem elektriku, koji ce mu to,,,sve sam raskacio,protokomjer i ostalo...(malo mi je cudno sto je kod njega velika turbina sa 4 srafa a sve ostalo kao na golfu 3 TDI, kod njega je turbina na 3 srafa) ostavio samo one zice na pumpi i na onom egr ventilu,bez toga smrad nece da vuce,,, ostalo cu da poskidam,,,moze i bez toga,,,,a ide ko blesav
www.vw-club.rs

Van mreže borko83

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Passat B 5.5 1.9 TDI
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #4 poslato: Decembar 03, 2007, 10:13:14 posle podne »
to je dobro sto ti je sasija ojacana,meni je bio obican benz 1.6 pa onda ubacen cajger i motor.srecnoo.pozzzz

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #5 poslato: Decembar 19, 2007, 11:07:05 posle podne »
Sta se desava, dokle si stigao, vozi li se masina???
Zivo me interesuje kako napredujes?

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #6 poslato: Decembar 20, 2007, 11:17:50 pre podne »
Moraces da radis izmene na podu da bi uglavio cilindar kvacila. Verujem da ces morati i servo za kocnice da menjas. Javi kako ide i dokle si stigao. Ja sam pristalica one teorije da sve moze ako se dovoljno potrudish.

Van mreže DANDY

• Sr. Member
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #7 poslato: Februar 21, 2008, 12:35:05 pre podne »
Uhhhhhh, jos uvijek masnih i prljavih ruku konstatujem....beba je rodjena.....poduhvat izveden, testiran i sada je u fazi nastavka dorada...

Naime...problema mali milion, sve za sta sam se uhvatio, bilo je problematicno, haos,,,nikad ovako lose  mi nije islo....

Ali isplatilo se, boze moj,,,,kako ide....

naime sta sam uradio, motor iz passata sam izvadio, predihtovao i pomijenjao sve semeringe,zlu ne trebalo...onda sam se baktao sa dihtungom kartera jer ima neki lim iznad pumpe uljne, i on jje gumiran, tako da dihtung ne moze da se postavi, ajd crveni zaptivac i rokaj.
onda sam pocupao svu elektriku sa njega, i ostavio ga klot, zatvorio egr tj presjekao onu cijev i zavario cepove.
pomjerio pumpu na 93 u pretpaljenje, i ostalo je ok.
e sad  mjenjac, haos, kupim si jos jedan auto, seat toledo pa sa njega skinem mjenjac sa sajlom, posto ovaj nikako nisam mogao da upasujem, skidao sam i papucice i sve ostalo,a li morao bi da isijecem pola auta da to uklopim....
onda ajd montiram ja zamajac i lamelu, spojim mjenjac, ajd sa seata uzmem i nosac motora, kad trt milojka, poluosovina mala ima vecu pecurku od moje sa golfa, a poluosovina od seata duza od golfove,a opet zglob do mjenjaca deblji od golfovog pa ne moze zeger da se uaglavi.....,,,,,
uz malo brusenja prebudzim i to nekako, pola dana mi oduzme, onda ajd rekoh i servo da montiram, montiram letvu, kad trt milojka , krupan nut na letvi, pa onda i letvu volana sa seata prebacim, eto da zakomplikujem zivot sebi malo....
i tako malo po malo, sklopim ja sve to, mnogo posla, mnogo truda, stvarno sve jako slicno, a sve razlicito.
do sada sam zamjenu motra radio za dan ali mi je ovo odvuklo skoro 7 dana....puno posla, u pm...
eh da onda ubudzim hladnjak od passata, ali morao sam da navarim nosace van grede jer je siri dosta, i jedva sam ga uglavio....

e onda krenem na probnu voznju, kad samo sto sam krenuo snijeg zavija sve.....mile ljudi, led...ja na raskrsnici za plavi most cimnem rucnu, i iscupam je sa sve nosacem,,,onda se spustim na plavi most i taman nagazim da vidim kako ide,,,kad havarija, prokliza nesto.....
ustanovim da mi je poluosovina iskocila, pitam se kako,,,nekako doslepamo kola do radionice, kad ima sta i da se vidi....zglob onaj sto sam budzio do mjenjaca otisao u paramparcad, sav se razletio...
sutradan kupim od passata 2.0 16v taj zglob, pa jebo sam mu mamu ako se i on razleti, i stavim oba kineticka od passata 2,0 16v....jedva stadose ispod amortizera....

presao do sada oko 300 km...osmjeh sa lica ne spada kao ni ova prlajvstina sa ruku, ali neka, isplatilo se.....
i stvarno kako je elektronika nekas stvarno nepotrebna na kolima hahahah...sve sam rascupao nema vise nista sem termostata i tih sitnica od elektrike....

slikacu sutra, sada sam preumoran, cijeli dan sam se baktao sa nekom elektrikom.....
znaci sada je bilans sledeci,,,
sasija g2GT
sjedista audi a6
motor passat 1.9 tdi
mjenjac seat toledo
hladnjek passat
poluosovine jedna golfova jedna toledo
servo upravljanje, pumpa passat, letva toledo....
kineticki passat
diskovi ventilirajuci od country

e sad bi bilo najjace da nekom prodam kola,,,,na kakve li bi taj muke naisao kada bi trazio dijelove hahahha.....
www.vw-club.rs

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #8 poslato: Februar 21, 2008, 12:46:56 pre podne »
A zamisli da ga oteras u VW i da pocnu da ga pregledaju. Kakav bi im bio izraz lica,a?
6 automobila u 1. U svakom slucaju, to sto radis je za svaki respect, nije mala stvar sve to uklopiti, s' obzirom da su automobili razlicitih godina,modela,marki itd. Zelim ti puno uspeha u daljem radu i da uskoro kacis slike gotovog auta. Pozzz

Van mreže DANDY

• Sr. Member
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #9 poslato: Februar 21, 2008, 12:54:50 pre podne »
bice ako bog da....samo polako, branike sam skoro zavrsio,,,,napokon, ako ne skrcam uskoro posto je jako jako nisko sve,,,karter na 15 cm od zemlje....havarija....kad zavrsim sve odvescu ha u vw servis,,,nek se cude malo hahhaha
www.vw-club.rs

Van mreže YUPOWER

• Hero Member
    • http://www.boracompany.com
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #10 poslato: Februar 21, 2008, 01:02:53 pre podne »
jooooooooo sto bi voleo da si blize da ti pomognem  
aj molim te slikaj garazu da vidimo taj haos-za nas je to bolje nego gole zenske da gledamo
odnosno bolje receno-jel imas slike dok si radio sve to?
« Poslednja izmena: Februar 21, 2008, 01:05:39 pre podne od strane YUPOWER »

Van mreže DANDY

• Sr. Member
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #11 poslato: Februar 21, 2008, 01:20:30 pre podne »
na moju veliku zalost,,,NEMAM,,,,prvi dan sam slikao kada sam izvadio motor, a poslije sam toliko bio mastan i prljav i udubljen u posao da sam skroz zaboravio da slikam radove,,,sada sam u bosni pa okacicu sutra slikiceono sto imam....i sada je pola prednjeg kraja raskaceno..hahah...uglavljivao sam hladnjak pa sam morao da pravim nove nosace....a radionica je bila   HAOS hahahahah.....
www.vw-club.rs

Van mreže YUPOWER

• Hero Member
    • http://www.boracompany.com
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #12 poslato: Februar 21, 2008, 01:31:54 pre podne »
jo znam brate kako je to-ja ponesem aparat u garazu pa zaboravim pola da slika,ali zato kad sam sam toliko se udubim i opustim u posao da rezultat mora biti izvanredan sto ne sumnjam da je i kod tebe
a u pozadini drnda neki stari radio cisto da ne bude tisina-ma milina

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #13 poslato: Februar 21, 2008, 03:52:21 pre podne »
E vala drugar nek si ga skarabudzio. Svaka cast! Samo jos da vidimo kako sve to izgleda, a i da vidimo kako muze:)
Nista sladje nego uzivati u plodovima svog mukotrpng rada!

Van mreže deki_mg

• VW Početnik
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #14 poslato: April 18, 2008, 03:53:54 posle podne »
@DANDY: oce li biti slika golfa?
mene bas interesuje sta si i kako uklopio, posto me malo aka moj motor, pa treba da ga menjam...

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #15 poslato: April 19, 2008, 12:29:29 pre podne »
I ja bih da vidim slike, a nadam se i uzivo na Avali

Van mreže DANDY

• Sr. Member
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #16 poslato: April 20, 2008, 09:13:57 posle podne »
joj nisam imao neta dugo zezaju me dusmani, bice slikice, do sada je presao oko 2000 km, ne izlazim iz njega,,,,i samo sta sam primijetio je da mi fali 6ta brzina hahahah
cak mi je i km sajla proklizala i nece da pokazuje preko 160 skakuce ko jarac oko 160 a obrtaljka u 5toj kuca u 5500 rpm, do kraja.....
jbg, samo sto moram sad ponovo mjenjac da mijenjam, jer sam sjebao sinhrom na drugoj brzini, hoce majmun da salta skoro bez kvacila,,,,ali jebes mjenjac, to je sitna buranija....
Nego od sutra pocinjem sa kopanjem temelja za kucu, pa za golfa cemo naci neko vrijeme ako Bog da pred zimu, kad napravim garazu i ostalo, do tada ima da poskidam branike, kacim kuku i vozim cement i blokove, jbg hahaha
www.vw-club.rs

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #17 poslato: April 21, 2008, 01:18:17 pre podne »
A koliko bi te kostao menjac sa 6 brzina od cetvorke?

I koji si motor ubacio 1.9 TD od 75 KS ili 90 KS?

Van mreže DANDY

• Sr. Member
1.9 TD u golfa 2
« Odgovor #18 poslato: April 23, 2008, 12:30:10 pre podne »
od 90, iz passata, to je bio tdi, ali sam ga prepravio pa je sada polu tdi, tako nesto, turbina velika sa 4 srafa, egr prekinut, komp raskacen i izbacen, sve mehanika, turbina sa polugom, navrnuta da duva max od pocetka, i ubacen blowoff ventil da to sve ne bi explodiralo jer duva poprilicno vec od 1300 rpm.bosista mi je skinuo limiter broja obrtaja, pa zakucava u 5500 bez problema u 5toj, i izvlaci oko 200 km/h, i ima jos snage, ali nema obrtaja...
a mjenjac sa 6 brzina je preko 1000e od g4, a i ko bi to uklopio....drugacije je sve zivo, gledao sam ga, od nosaca, poluga kvacila, pecurki za poluosovine, ma sve drugacije....
www.vw-club.rs