Uhhhhhh, jos uvijek masnih i prljavih ruku konstatujem....beba je rodjena.....poduhvat izveden, testiran i sada je u fazi nastavka dorada...
Naime...problema mali milion, sve za sta sam se uhvatio, bilo je problematicno, haos,,,nikad ovako lose mi nije islo....
Ali isplatilo se, boze moj,,,,kako ide....
naime sta sam uradio, motor iz passata sam izvadio, predihtovao i pomijenjao sve semeringe,zlu ne trebalo...onda sam se baktao sa dihtungom kartera jer ima neki lim iznad pumpe uljne, i on jje gumiran, tako da dihtung ne moze da se postavi, ajd crveni zaptivac i rokaj.
onda sam pocupao svu elektriku sa njega, i ostavio ga klot, zatvorio egr tj presjekao onu cijev i zavario cepove.
pomjerio pumpu na 93 u pretpaljenje, i ostalo je ok.
e sad mjenjac, haos, kupim si jos jedan auto, seat toledo pa sa njega skinem mjenjac sa sajlom, posto ovaj nikako nisam mogao da upasujem, skidao sam i papucice i sve ostalo,a li morao bi da isijecem pola auta da to uklopim....
onda ajd montiram ja zamajac i lamelu, spojim mjenjac, ajd sa seata uzmem i nosac motora, kad trt milojka, poluosovina mala ima vecu pecurku od moje sa golfa, a poluosovina od seata duza od golfove,a opet zglob do mjenjaca deblji od golfovog pa ne moze zeger da se uaglavi.....,,,,,
uz malo brusenja prebudzim i to nekako, pola dana mi oduzme, onda ajd rekoh i servo da montiram, montiram letvu, kad trt milojka , krupan nut na letvi, pa onda i letvu volana sa seata prebacim, eto da zakomplikujem zivot sebi malo....
i tako malo po malo, sklopim ja sve to, mnogo posla, mnogo truda, stvarno sve jako slicno, a sve razlicito.
do sada sam zamjenu motra radio za dan ali mi je ovo odvuklo skoro 7 dana....puno posla, u pm...
eh da onda ubudzim hladnjak od passata, ali morao sam da navarim nosace van grede jer je siri dosta, i jedva sam ga uglavio....
e onda krenem na probnu voznju, kad samo sto sam krenuo snijeg zavija sve.....mile ljudi, led...ja na raskrsnici za plavi most cimnem rucnu, i iscupam je sa sve nosacem,,,onda se spustim na plavi most i taman nagazim da vidim kako ide,,,kad havarija, prokliza nesto.....
ustanovim da mi je poluosovina iskocila, pitam se kako,,,nekako doslepamo kola do radionice, kad ima sta i da se vidi....zglob onaj sto sam budzio do mjenjaca otisao u paramparcad, sav se razletio...
sutradan kupim od passata 2.0 16v taj zglob, pa jebo sam mu mamu ako se i on razleti, i stavim oba kineticka od passata 2,0 16v....jedva stadose ispod amortizera....
presao do sada oko 300 km...osmjeh sa lica ne spada kao ni ova prlajvstina sa ruku, ali neka, isplatilo se.....
i stvarno kako je elektronika nekas stvarno nepotrebna na kolima hahahah...sve sam rascupao nema vise nista sem termostata i tih sitnica od elektrike....
slikacu sutra, sada sam preumoran, cijeli dan sam se baktao sa nekom elektrikom.....
znaci sada je bilans sledeci,,,
sasija g2GT
sjedista audi a6
motor passat 1.9 tdi
mjenjac seat toledo
hladnjek passat
poluosovine jedna golfova jedna toledo
servo upravljanje, pumpa passat, letva toledo....
kineticki passat
diskovi ventilirajuci od country
e sad bi bilo najjace da nekom prodam kola,,,,na kakve li bi taj muke naisao kada bi trazio dijelove hahahha.....