Autor Tema: Omv pranje  (Pročitano 16699 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milosuu

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Omv pranje
« poslato: Decembar 27, 2010, 10:53:25 pre podne »
Jel prao neko od vas na omv pumpama i neko iskustvo ?
Video sam sinoc ima za 500 kinti pranje spolja i odozgo  i voskiranje  500 kinti
tako nesto nisam temeljno citao  boodala
Jel ima neko iskustva i savete?

Goran79

• Gost
Odg: Omv pranje
« Odgovor #1 poslato: Decembar 27, 2010, 11:03:14 pre podne »
Ja perem moj auto na OMV-u ali ono fazon sa zetonima, uzmem 2 (200 din) i operem super auto ( topa voda,pena, vosak ...) slicno kao da si sa sundjerom prao. Ja imam pozitivno iskustvo

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
  • Auto: Seat Leon 1.9 Seat inca 1.4
« Odgovor #2 poslato: Decembar 27, 2010, 11:31:59 pre podne »
ja sam skoro prao na to od 550 cini mi se...i zadovoljan sam dobro opere...

Van mreže rajkooo

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Decembar 27, 2010, 12:28:05 posle podne »
Rastvoris sredstvo za bezkontaktno pranje u bocicu za stakla, isprskas ga na suvo i omlatis jednim zetonom... Ja godinama tako perem kola...
Mnogo sam Rajkooo

Van mreže DamirK

• Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
  • Eurodubs / Detailing Oprema
    • Detailing Oprema
  • Auto: Golf MK6 GTD, VW UP
« Odgovor #4 poslato: Decembar 27, 2010, 12:32:16 posle podne »
Obicno perem na OMV kod ade. Ali tamo zakidaju zesce. Kupis par zetona, oni ih ubace, a sami gase i pustaju kad im se cefne.
3, 4 puta nije ni bilo ili je bilo jako malo sapunice, ili na brzaka prekinu (a ubacim 3 zetona). I iskuliram jer mi nisu blizu kad zavrsi.

Poslednji put sam puko, pa sam urlao i jurio onog lika sto radi tamo, 2 minuta sam stajao i drzao onaj pistolj sapunice nigde, i gledao dokle ce. Kad sam poceo da pizdim i vicem onda su prisli pa sam im rekao da puste sapunicu.
I naravno sapunice koliko hoces...  od tad nisam bio, jer kad god krenem uvek neka guzva tamo.

Najgore je sto to traje dugo, i kako god im dolaze novi radnici oni to i dalje rade. Ne znam da li je zbog nepaznje, ili zakidaju OMV, ali sledeci put kada budem prao, ulazim unutra i dok mi ne vrate pare i dok ih ne iznapusavam sve ne izlazim. Makar me hapsili  biggrin

Pritom se jos jedan napravio pametan, naplatio mi je on 2 zetona 200din ja mu dam 500 i kao otici ce po kusur. Prosao je pored mene 3 puta i nista. Dok ga nisam dozvao da dodje, kad je prisao pita o cemu se radi  biggrin
Tacno se prave blesavi i kragu gde god stignu.
« Poslednja izmena: Decembar 27, 2010, 12:38:20 posle podne od strane DamirK »

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #5 poslato: Decembar 27, 2010, 12:38:40 posle podne »
Ja stalno perem kod ade i jedina je caka da pare das liku sto ukljucuje zeton i da mu napomenes to za sapunicu  bicedobro
Za 200din imas sapunice kolko hoces, a i vremena poprilicno bleh

ako kupis zeton na kasi, dzaba kvasis auto...

Van mreže milosuu

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Decembar 27, 2010, 12:41:43 posle podne »
niste me razumeli,mislio sam na pranje cetkama i ta masina isto i voskira.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #7 poslato: Decembar 27, 2010, 12:45:35 posle podne »
Na OMV Ada su mi ukrali cep rezervoara sa kola jako davno. I kad sam otisao dole i napravio sranje, dva radnika mi priznala da neki Velibor to oce da radi. Na kraju kad je sefica odlucila da plate cep, hteli su da plate neki cep od bureta za kupus kao to moze da vam pase.
Ja sam im rekao da ne vozim bure za kupus (iako je bio Opel  biggrin ) i da zahtevam original cep koji je bio. Sve u svemu mucno iskustvo od firme od koje to bas ne bi ocekivao. Od tada na OMV ne idem ni da vrsim nuzdu.

Drugar prao kola na tom istom OMV i ona puska mu sastrugala lak sa kola :) Fiat Stilo
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže DamirK

• Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
    • Detailing Oprema
« Odgovor #8 poslato: Decembar 27, 2010, 12:52:36 posle podne »
Bilo koji drugi OMV nikad nisam imao problema, pumpa je korektna, imaju i da pojedes i da izvrsis nuzdu koja ti treba... nekako imam poverenja.
Ali ta preko puta ade... to je nesto posebno  biggrin

Prekljuce sam hteo da operem, ali bila je guzva.

Inace sto se tice one autmatske perionice, to ne koristim... da ne skidam antenu sa krova jer ne moze da se uvuce.
A i vise volim sam to da odradim. Mrzim kad platim pranje pa kad izadjem imam fleke gde masina nije uspela da skine prljavstinu. Ovako ispuskaram ga sam, i prebrisem kad imam vremena. Kad hocu da ga operem kako treba, ostavim ga u perionicu i za 450 dindzi operu iznutra i spolja.

Lik kod buvljaka, iza klinickog centra (neka H ustanova jeste) oprao je voskirao itd.. prasina mu nista nije mogla vise od nedelju dana  biggrin Nisam mogao da verujem.
Od tad vozim kod njega kada hocu full tretman :)

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
  • Auto: Seat Leon 1.9 Seat inca 1.4
« Odgovor #9 poslato: Decembar 27, 2010, 01:01:47 posle podne »
ma na omv i tako slicne gde su  cetke ne treba voziti iskreno ...ja sam isao zbog poda(mnogo soli bilo po njemu) jer najbolje operu pod ,a jedini su radili u 2 jutru hehehe....najbolje je prati u perionicama po kraju ...

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
« Odgovor #10 poslato: Decembar 27, 2010, 02:17:20 posle podne »
Ja puskaram ponekad na OMW adi i nema nikad voska cigani  biggrin

Van mreže DamirK

• Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
    • Detailing Oprema
« Odgovor #11 poslato: Decembar 27, 2010, 02:28:21 posle podne »
Aj da ih izgrudvamo  lollol

Goran79

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Decembar 27, 2010, 02:41:18 posle podne »
A od Velibora sa OMV-a da napravimo sneska  lollol Inace cesto odem i na OMV na Partizanskom putu (kod Calija), sapunice koliko hoces kao i tople vode a sa 2 zetona toliko dugo traje kod njih da vise neznam sta da perem, pa ono kao pod od auta pokusavam da operem, pa svaki otvor na felni  blabla stvarno ima vremenske razlike od onog na Zr putu (mada je i taj ok)

Van mreže darec

• VW - Das Auto
  • Sr. Member
« Odgovor #13 poslato: Decembar 27, 2010, 03:30:17 posle podne »
ja koristim omv pranje zimi... jbg, nmg kuci, xladna voda  lollol tad kupim jedan zeton (90din), koji je u stvari 1euro, 3 minuta... ukljucim odmax na trojku, toipla voda i jos nesto. i zimi mi to uglavnom zavrsava posao. i da, kad istekne vreme oslabi pritisak dosta, ali je i dalje voda topla... pa iskoristim da operem patosnice  lollol iako mi je par puta receno od strane zaposlenix da je to zabranjeno   blabla

Van mreže milosuu

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Decembar 27, 2010, 07:43:53 posle podne »

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #15 poslato: Decembar 27, 2010, 08:44:53 posle podne »
niste me razumeli,mislio sam na pranje cetkama i ta masina isto i voskira.
na cetke nikako ne idi,drugar je prao kola stalno kroz te cetke i matirao mu ceo auto,izlupaju ga ko tikvu bonk

inace ja koristim kucnu varijantu pranja,radim na poslu a matori mi pere auto stalno
 biggrin
  champ1

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Vorsprung durch Technik
    • vw club serbia-forum
  • Auto: Comfort Coupe
« Odgovor #16 poslato: Decembar 27, 2010, 09:10:44 posle podne »
Ja prao na karaburmi, sam, letos i bilo ok nem pojma

Nego ja pre neki dan u delta city-u, dole na parkingu i prilazi mi covek i pita dal hocu da mi operu kola, voskiranje, neke hemikalije...oko 250 ili 300din ne secam se.Idu po dvojica imaju neka velika kolica i to sve sto im treba, oprase kola kad sam dosao ono sija ko pasje mudo.Bas mi se svidelo to sto su se setili, ima par ekipa na parkingu i super rade.

Van mreže LEMI

• Youngtimer
  • VW Klub Prijatelj
  • Master Member
  • KORREKT
« Odgovor #17 poslato: Decembar 28, 2010, 07:37:43 posle podne »
Da tako smo ja i cale oprali passata, u Delti, ali gore na zadnjem spratu su bili na garazi. Dobra fora.

A sto se tice cetki, jednom sam prao kola sa sve antenom, nikakvih problema nije bilo... lepo ga i opralo, lik ga pripremio za pranje, prosao kroz cetke obrisao ga i to je to..

A sto se tice ovog puskaranja, jednom sam bio na adi na tom OMV, i stvarno kradu vreme... Od tad idem na Bogosloviju, na onaj Eko ispod okretnice, imaju i i pusku i neku pusku sa cetkom, operes kola u fullu. A imali su do skoro(mozda i dalje) ko sipa gorivo preko 2000din, dobije zeton za pranje, al to niko ne uzima, i to ostaje kod ovih pumpadzija, kad njemu trazis zeton on ti ceni 60 din  B) umesto 110  biggrin

Sve u svemu dobro se operu kola tu, jboo omv siptari  boodala

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #18 poslato: Decembar 28, 2010, 08:12:40 posle podne »
OMV pumpa u u Nisu je skroz ok za pranje..zeton 90 din, a sam biram da li cu: 1) Topla voda i pena 2) ispiranje, hladnija voda  3) voskiranje  4) neka cudna voda za ispiranje  biggrin

jos sto je najbolje, sad preko zime, da se ne bi zaledio sistem na pumpi, stalno iz onog pistolja izlazi mlaz tople vode, slabiji nego kad ubacim zeton, ali zato sigurno 5-10 minuta se igram sa tim, skidam blato i prljavsinu sa auta i onda ubacim zeton i auto kao nov...

ali ostale pumpe ( one koje imaju cetke na pistoljima ) mnogo losu vodu imaju i uvek mi ostaju fleke na autu.

A na Eko pumpi nije toliko lose, i uvek na kasi probaju da mi uvale za kusur cokoladicu ili mirisljavu jelkicu za kola  lollol
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže Zlocesti

• Ma .... LOoOOdilo :)
  • Hero Member
  • Auto: Vw Bora 1.9 tDI 131ks
« Odgovor #19 poslato: Decembar 29, 2010, 02:28:10 pre podne »
Ja sam prao an elpu .. kada je zima . veliki minus .. ona su cetke spas .. em sto se bro opere em sto osusi auto pa ne smrzava psole ..
ali sam imao tako jedno iskustvo .. bio sa kumoim i ajde kako na brzaka da operem auto jel je bio katastrofa ..
i prodjemo kroz cetke i on kako ajde da vidmo bas kako g aje obrao jel je bio katastrofa prljav .. kada sam video a ono desna strana sva u fronclama . nesto crno po autu poludeo sam ...

zvao sefa slikala .. i psole mesec dana mi polirali ceo auto :))
[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]
******** I nishta  DRUGO  **************