Autor Tema: lamda sonda  (Pročitano 10106 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ivan1212

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
lamda sonda
« poslato: Decembar 24, 2010, 09:34:58 posle podne »
Imam problem sa lamda sondom mislim da se tako zove cesto mi izbacuje gresku na kompjuteru  motor je 14 16v vw polo ima ugradjen plin majstor mi kaze da je to verovatno zbog plina dali neko zna sta da radim dali da je menjam ili da trazim nekog dobrog plindziju? clap

Van mreže shvexoman

• Master Member
Odg: lamda sonda
« Odgovor #1 poslato: Decembar 24, 2010, 11:56:22 posle podne »
oce to kad radi na plinu , al mislim da ima resenje i za to, raspitaj se malo kod negog ko radi plin ali profi

Van mreže ivan1212

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Decembar 25, 2010, 10:15:28 pre podne »
Isao sam na stelovanje pina kod ovlascenog servisera za BRC plinske uredjaje uradili su mi mapiranje ali se opet ista stvar desava mada auto generalno bolje i mirnije radi.

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • moj auto..
« Odgovor #3 poslato: Decembar 27, 2010, 03:30:19 posle podne »
ljudi pomagajte...Dans mi auto izbacio zutu lampicu za lamda sondu...auto radi sve normlano odem na dijagnostiku on kaze problem je u njoj, obrise mi gresku i polse par sati opet se upali lampica..u pitanju je golf V 1.6 benzinac...onda auto podigne i ispod pogleda da je sonda ok, nema ostecenja....sta mi je raditi?

jei crkla nije...iskustva vasa?
Mozda ja nemam jahtu, ali ni ti nisi Severina ;)

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Decembar 27, 2010, 04:19:04 posle podne »
crkavaju dosta te sonde, zbog loseg gorive, pre no je zamenis, idi na neku pumpu kupi aditive, Octan booster i INJECTOR CLEANER, suni i dodaj 20L benzina, po mogucstvu ovaj novi skuplji , ako mu to ne pomogne preostaje ti samo da zamenis sondu

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
  • Auto: mk4- mk3- b5.5- gsxr 750
« Odgovor #5 poslato: Decembar 27, 2010, 05:08:08 posle podne »
Pitaj majstora koju je gresku prikazalo na dijagnostici, mozda ti neko pomogne...

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • moj auto..
« Odgovor #6 poslato: Decembar 27, 2010, 05:54:31 posle podne »
eo auto mi ostao kod majstora...kaze na dijagnostici da je povremena greska u smeshi? znachi ne pokazuje da je crkla sonda nego je nesto vezano za smeshu...e sad pitao me je isto jel ti auto trese kad kreces, a meni auto bas trese kada krenem, tako da mi je rekao da to moze biti zbog toga, da zbog tog tresenje smesa malo zeza pa uplai tu indikaciju...auto ima 126 hiljada nije mu menjana korpa i lamela i lezaj, pa danas odem kod majstotra on kaze `otisao zamajac` a kod mene nema plivajuceg zamajca vec samo zamajac obichan, tako da ja odem kod druigog i kaze m i da se oseti na kvachilu da trese i da je to po njemu korpa lamela i lezaj...tako da izgleda sve krece od toga :(...sledeca stvar je bila da se ASR gasio, medjutim kaze mi isti ovaj elektrichar da cim izbaci worning za motor on automatski gasi ASR tj prebacuje ga na neki safe mod i da je to zbog toga :)

znachi ujutro idem po auto oni ce jos nocas ispitati sve i ujutro mi reci sta moze biti vezano za sondu, ako to bude ok, pravac korpa lamela i sl..ali u svakom slucaju cu to ja zameniti :)

ala sam vas ugushio ali sorry valjda ste me skapirali..

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • moj auto..
« Odgovor #7 poslato: Decembar 27, 2010, 09:56:30 posle podne »
dodatak na prethodni post...sada me je vec strah da nije katalizator :(( uhhh

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #8 poslato: Decembar 28, 2010, 12:43:17 posle podne »
Lambda

Madisone cuti  biggrin
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • moj auto..
« Odgovor #9 poslato: Decembar 28, 2010, 05:51:01 posle podne »
ok dakle ovako,danas auto stigao od elektircara...vise nemam indikaciju da proverim izduvne gasove a covek mi kaze ovako: sonda radi ali mi je leptir bio skroz garav i prljav i uopste nije zatvarao kako treba i izgleda da je od toga dao tu indikaciju..on ochistio i sve radi sada medjutim moram da idem kod mehanochara jer mi je ko iberlaufa mnogo garezi nekog ulja,jako prljavo..i da vidim sto mi auto cima kada krecem..dakle lamda nije a sto su te garezi i ulje i sl pojma nemam nebi trebaloda bude jer je 2006 godiste :(

sta mislite?

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #10 poslato: Decembar 28, 2010, 06:25:23 posle podne »
pa zato sto je presao bar 100 000 vise nego sto pise

Van mreže Eskadrila

• VW Početnik
  • moj auto..
« Odgovor #11 poslato: Decembar 28, 2010, 06:54:11 posle podne »
pa nije jer sam auto uzeo od kolege i drugara sa kojim sam i dan dans skroz super...a on je auto uzeo iz weltauta...prosto otisao kod njih i uzeo auto koji je tada presao nemam pojma koliko...tako da chisto sumnjam da je vracana kilometraza,jedino ako su oni vratili mada sumnjam..

Van mreže Daki

• VW Početnik
  • golf
« Odgovor #12 poslato: Decembar 28, 2010, 09:20:50 posle podne »
Meni je isto palio check i stalno je prijavljivao lamdu ali kad sam promenio EGR ventil, godinu dana vec nepali.
Simunov Darko

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
« Odgovor #13 poslato: Decembar 29, 2010, 07:52:31 posle podne »
Ajd pitanje za poznavaoce elektronike. Ovo su seme lambda sondi od cetvorkinih motora 1.6 16V, ali razlicitih oznaka. AUS i AZD. Po ovome bih rekao da su im sonde potpuno iste, ali zeleo bih i vase misljenje. Treba da uzmem sondu pa zelim da znam mogu li od AZD motora da stavim.. Kod mene je AUS.

Van mreže Shone

• Sr. Member
« Odgovor #14 poslato: Decembar 29, 2010, 11:18:49 posle podne »
Po semi su iste, ako te zeza lambda ispred katalizatora, slobodno im zameni mesta jer je ona posle katalizatora uvek bolja, a ova sto je bila ispred radice ti ok iza ...

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
« Odgovor #15 poslato: Decembar 30, 2010, 08:42:41 pre podne »
Imaju 2 sonde, jedna kod katalizatora i druga na izduvnoj grani. Jedna sa 5 kablova a druga sa 4 i rekao bih da nisu isti dzekovi, tako da ne moze da se menja. Ova kod mene je na izduvnoj grani. I nije od ovog motora tako da mi pravi probleme. A ne znam koja je oznaka originalne kako bih mogao da je uzmem  boodala
« Poslednja izmena: Decembar 30, 2010, 08:57:17 pre podne od strane D@rko »

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
« Odgovor #16 poslato: Januar 02, 2011, 02:33:17 posle podne »
Znaci ne verujem sta mi se desava... Taman sam resio da narucim sondu, kad ono prc. Receno mi je da ova moja sonda sto je sada na autu nije od ovog motora i da zato imam problema. Skinem je danas, kad ono oznaka ntk 036 906 262 j, sto i jeste fabricka sonda koja se ugradjivala na ovaj motor! I kako ja sada da znam da mi ona pravi probleme, kad "majstor" nije ni znao da ovo jeste odgovarajuca sonda za ovaj motor i kako na osnovu toga da verujem njegovoj proceni kada kaze da mi ona pravi probleme?! Znaci poludecu  angry2 angry2 angry2

Van mreže Shone

• Sr. Member
« Odgovor #17 poslato: Januar 02, 2011, 04:21:50 posle podne »
Treba ti dijagnostika sa osciloskopom, znaci neko ko ima jaku dijagnostiku i ko zna da radi, pomocu nje mozes sve da vidis da li valja ili ne ...

Van mreže miconi

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Mart 09, 2011, 12:32:03 pre podne »
Imam problem sa lamda sondom mislim da se tako zove cesto mi izbacuje gresku na kompjuteru  motor je 14 16v vw polo ima ugradjen plin majstor mi kaze da je to verovatno zbog plina dali neko zna sta da radim dali da je menjam ili da trazim nekog dobrog plindziju? clap

По мом скромном искуству у питању је квалитет горива-ТНГ, јер сам и ја имао исти проблем са G4 1.6 16V и уграђеним плином. И мени су мајстори причали о сонди коју пали масна плинска смеша, да је сонда готова и предлагали замену...Међутим, у мом месту живљења је била само једна пумпа са ТНГ где сам стално точио гориво, а сонда се понекад и угаси, али претежно увек упаљена. Негде у граду сипам плин на пумпи и после неких 30-так км. лампица се угаси, и то ми се деси неких 2. пута, када "сконтам" да је то можда квалитет плина у питању, и докле год сам ту пумпу избегавао лампица се није палила, па опет код њих ради провере, и након сипања упали се после 20-так км. Тренутно већ неколико месеци сипам на другим пумпама, чак и на НИС-у а лампица се не пали, просто ми је постало необично. Колико је ово тачно не знам, али мени успева, за почетак покушајте и Ви.
« Poslednja izmena: Mart 09, 2011, 12:33:37 pre podne od strane miconi »