Autor Tema: potrosnja ulja vw polo  (Pročitano 14212 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže solorider

• VW Početnik
potrosnja ulja vw polo
« poslato: Oktobar 05, 2007, 08:24:37 posle podne »
Interesuje me da li VW Polo 1.9 SDI, 2000. godiste, treba da trosi ulje na odredjeni broj kilometara i ako treba koliko. Unapred zahvalan.

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
potrosnja ulja vw polo
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 08, 2007, 12:32:17 pre podne »
Ako je dobar taj motor netreba da trosi ulje.

Van mreže bojjan

• VW Početnik
Odg: potrosnja ulja vw polo
« Odgovor #2 poslato: April 23, 2011, 11:42:38 posle podne »
da ne bih otvarao novu teme potrazicu savet ovde.....radi se o polu 1.4 16V(74KW), auto je dobro ocuvan, motor odlicno vuce,presao 126000km, kupio sam ga pre 20ak dana, ....prethodni vlasnik mu je pre prodaje zamenio ulje (mobil 10w40) i filter, radi se o liku koji preprodaje aute iz inostransta (sumnjam da me je slagao)....pre 5 dana sam slucajno uzeo da proverim nivo ulja i video da je ulje na minimumu, inace presao sam oko 1200km, tad sam sipao oko 300ml istog ulja, vozio malo po beogradu i krenuo za krusevac, vozio na autoputu 140-160km/h i kad sam dosao kuci ulje je bilo na min....majstor je gledao i nije mogao da nadje neki konkretan razlog, rekao mi je da probam sa nekim drugim uljem ako to ne uspe onda su najverovatnije karike....onda sam pozvao lika od koga sam uzeo i on mi je rekao da je sigurno do ulja koje je sipao, taj mobil navodno hoce ponekad kad se sipa prvi put u auto da izgubi neke aditive i da brze sagoreva i preporucio mi da sipam likvi moli grafit.....inace auto uopste ne dimi, ne izbacuje plavkast dim pri prvom paljenju, nigde ne pokazuje ulje na motoru, vuce odlicno....interesu je me da li ova prica sa uljem i aditivima pije vodu ili je to neka glupost....hvala

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #3 poslato: April 24, 2011, 12:48:37 pre podne »
Sipao sam kod nekoliko ljudi Mobil prilikom zamene ulja, i to isto prvi put, ko zna koje ulje je bilo ranije i nikad se niko nije zalio niti imao problema sa "gubljenjem aditiva" i potrosnjom ulja.

Van mreže jovanmarkovic

• Full Member
« Odgovor #4 poslato: April 24, 2011, 12:51:44 pre podne »
ja sam vozio polo 1.9 SDI 2002god. Menjao sam mu ulje na 10.000km - castrol magnetik 10w/40. znam da mu je islo oko 4,3l i to mu je bilo pri vrhu kad proveris na plocici za ulje. posle 10.000km on spusti ulje za par milimetara.

Van mreže bojjan

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: April 24, 2011, 07:27:51 pre podne »
koje mi ulje preporucujete da kupim za ovaj tip motora, preporucuje li vw mozda nekog proizvodjaca....

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
  • Auto: Polo 6N
« Odgovor #6 poslato: April 24, 2011, 07:53:49 pre podne »
Ja sam uvek sipao castrol magnetik 10w/40,sad poslednju put sam sipao "total" mogu ti reci da uopste nije lose.Presao sam oko 10 000 vec sa ovim uljem nije mi gram potrosio.Sada kada budem menjao mozda cu opet isto da sipam ili castrol magnetik 10w/40.

Van mreže STEWIC

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.4 16v
« Odgovor #7 poslato: April 24, 2011, 10:13:17 pre podne »
Prvo
taj motor nije nesto preterano jak i kada ga gazis na 140- 160 on ti sigutno nabije obrtaje na 4000-5000. Ne?
pri visokim obrtajima dovoljno je da su bilo karike, bilo gumice ventila, malo losije i ode ulje.
Drugo
neka ti majstor proveri uljni separator, hoce na njemu da nestaje ulje.
poz

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #8 poslato: April 24, 2011, 10:31:00 pre podne »
samo ti slusaj preprodavce , oni uvek imaju prvi odgovor  biggrin, taj je motor za otvaranje druze, ako imas srece proci ces sa obradom glave i gumicama ventila, a verovatno i karike treba da se menjaju, racunaj da je taj auto presao bar 100000km vise nego sto pise , i ako su ga przili ko ti sto ga przis zbrisao je karike 100%, mislim najjeftinije ti je da probas da sipas drugo ulje al tesko da ce to da pomogne

Van mreže bojjan

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: April 24, 2011, 12:00:46 posle podne »
STEWIC..... upravu si. nabije toliko obrtaja da bi postigao tu brzinu....
shvexoman....ne verujem da je bas tako, znam da su preprodavci uglavnom prevaranti i da su auti koje oni prodaju macke u dzaku....auto je dosta dobro ocuvan, po unutrasnjosti se vidi da nije mnogo vozen (vidjao sam mnogo losije koji se nude) poznajem tog lika sto mi je prodao (ne nesto preterano dobro), imam servisnu knjigu, kopiju saobracajne prvog vlasnika, dokument na kojoj je kilometrazi carinjen...ne vozim ga ja po gradu nesto preterano agresivno, ovo sam hteo da ga probam na autoputu.

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #10 poslato: April 24, 2011, 12:12:05 posle podne »
poces da kupis jos jednu servisnu za 20E, neces provaliti razliku veruj mi, nego da ne idemo u off probaj ti sa drugim uljem pa vidi nadam se da ce da bude olje al po meni ti ne gine otvaranje motora, pozz

Van mreže bojjan

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: April 25, 2011, 09:37:20 posle podne »
novi detalj.....listajuci servisne knjige koje sam dobio nasao sam ovo...

koliko sam ja razumeo (prevodio na netu) pise da je normalno da trosi ulje, cak 1l na 1000km i da se preporucuje pri sipanju goriva da se proveri i nivo ulja....u servisnoj njizi a i na nalapnici pise da je zadnji put sipano ulje SELENIA....

da li sam ja ovo lepo preveo ako jesam da li je neko imao ovakav slucaj......

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #12 poslato: April 25, 2011, 09:59:19 posle podne »
vw polo itekako hoce da potrosi ulje,imali smo u firmi  u kojoj radim model iz 2005 sa predjenih 45000 km,trosio je ulje i 2 litra od servisa do servisa a to je 10000 km,u servisu su ladno rekli da je to normalno pogotovu ako se vozi na autoputu jer taj motor je slabasan i trebaju mu visoki obrtaju,tad je potrosnja jos vec,izmeri mu kompresiju,ako je zimi palio dobro ok je sve,samo kontrolisi ulje sta ces ;)
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže tasa

• Full Member
  • Auto: passat b6 2.0tdi
« Odgovor #13 poslato: April 26, 2011, 07:08:21 posle podne »
Kod mene skoda trosi 1.5l na 10.000km, od kad sam je kupio. Sve to do litar je u granicama fabrickog, menjaj ulje i teraj, ako pali ko mina i ne dimi, samo  driving i uzivaj ;) I sipaj Castrol, magnatec 10w40
« Poslednja izmena: April 26, 2011, 07:10:49 posle podne od strane tasa »
Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))

Van mreže bojjan

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: April 26, 2011, 10:12:08 posle podne »
neki lik mi je rekao da je imao isti problem doduse na lanciji, poceo da koristi ulje liqui moly 10w40 i znacajno smanjio potrosnju ulja....ok to je drugi auto, nije istog proizvodjaca, da li je neko koristio ova ulja, ja sam cuo za njihove aditive.....

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #15 poslato: April 26, 2011, 10:14:35 posle podne »
dobro ulje,moj drugar koristi u njegovom renou ,prezadovoljan :rolleyes:
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #16 poslato: Maj 06, 2011, 06:43:18 posle podne »
Benzinski motori 1.4 imaju neku slabost, t.j. manu. Iz usta direktora prodaje u Moskvi kod koga sam do danas kupio 6 vozila. To je bilo 2002 godine kada sam kupovao svog Pola. Jedno je sigurno, ulje treba kupovati strgo kod dilera VW. Ja sam to osetio na svijoj kozi kako kazu. Potrosnja ulja pogotovu za starije motore, kao vas i moj, nikako nije dozvoljena. Meni je motor presao 145000 i ni grama ne trosi. I strogo sipajte Castrol, sto i jeste ulje u programu VW.
Boban-Rus

Van mreže tasa

• Full Member
  • Auto: passat b6 2.0tdi
« Odgovor #17 poslato: Maj 07, 2011, 01:06:59 pre podne »
Bobane, ljudi imaju usermanual, i lepo pise, dozvoljena potrosnja do litar na 1000.  B) to sto nekome ne trosi, a nekome sitno trosi, sve je to ok dok pali ko mina.
Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #18 poslato: Maj 07, 2011, 01:16:30 pre podne »
sdi i tdi uvijek pale kao mine i kad je motor najveci les, tj i kad trosi 3l ulja na 10000 i kad ne trose ni gram. 1,6 i 1,9 dizeli starije generacije kad teze pale obicno znaci da im je kompresija losa. to ne vazi za novije "I" motore

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #19 poslato: Maj 07, 2011, 01:17:38 pre podne »
Sta bre 1l na 1000. blink, ljudi vi niste normalni majke mi. . . Taj auto koji to potrosi znajte da nema nista od zaptivnih djelova unutar motora. . . Znaci po "usermanual''-u, izmedju servisnog intervala od 10 000 km auto "moze" da potrosa 10 l ulja. . ., prizor. . .

Samo da napomenem da je ovaj forum javan. . .