da ne bih otvarao novu teme potrazicu savet ovde.....radi se o polu 1.4 16V(74KW), auto je dobro ocuvan, motor odlicno vuce,presao 126000km, kupio sam ga pre 20ak dana, ....prethodni vlasnik mu je pre prodaje zamenio ulje (mobil 10w40) i filter, radi se o liku koji preprodaje aute iz inostransta (sumnjam da me je slagao)....pre 5 dana sam slucajno uzeo da proverim nivo ulja i video da je ulje na minimumu, inace presao sam oko 1200km, tad sam sipao oko 300ml istog ulja, vozio malo po beogradu i krenuo za krusevac, vozio na autoputu 140-160km/h i kad sam dosao kuci ulje je bilo na min....majstor je gledao i nije mogao da nadje neki konkretan razlog, rekao mi je da probam sa nekim drugim uljem ako to ne uspe onda su najverovatnije karike....onda sam pozvao lika od koga sam uzeo i on mi je rekao da je sigurno do ulja koje je sipao, taj mobil navodno hoce ponekad kad se sipa prvi put u auto da izgubi neke aditive i da brze sagoreva i preporucio mi da sipam likvi moli grafit.....inace auto uopste ne dimi, ne izbacuje plavkast dim pri prvom paljenju, nigde ne pokazuje ulje na motoru, vuce odlicno....interesu je me da li ova prica sa uljem i aditivima pije vodu ili je to neka glupost....hvala