Autor Tema: Felne ATS cup?  (Pročitano 22643 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: Felne ATS cup?
« Odgovor #20 poslato: Novembar 16, 2010, 02:59:35 posle podne »
znaci da poliram. smirglu i slejfericu u ruke i nesto za poliranje? ali felna ima crne delove. aj pustite mi koje sredstvo ili link da vidim koliko cu da se nazuljam:)
A kako je vasem automobilu danas?

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #21 poslato: Novembar 16, 2010, 03:23:30 posle podne »
pretrazi forum, dosta puta je prisano o tome

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
« Odgovor #22 poslato: Novembar 16, 2010, 04:03:30 posle podne »
aj bre neko. da/ne. jel moze smirgla u ruke pa ih oderem fino dok ne dobijem glatko, pa onda lak za aluminijum. jel to preporucljivo i izvodljivo. ne mogu da ih poliram na nekim mestima ima dubokih ogrebotina.

Van mreže MACNE_GTI

• Master Member
  • Tata kako se pise ljubav?? Pisi sine GTI
« Odgovor #23 poslato: Novembar 16, 2010, 05:26:39 posle podne »
sve mora da se skine,moje su bile pune ogrebotina jer sam ih "smirglao celicnom cetkom-nastavak na busilicu" lollol  posle su mi ruke odpale...uzmes lepo vodenu smirglu krenes od 180,240,320,500,600,800,1000,1200,2000 i na kraju polir pasta purol i ima da se sija ko ogledalo,imas slike kod mene,pogledaj da vidis kako sam ja uradio ats... ;)
PRODAJEM PLAVOG KAMELEONA.
Ne, crvenog...
Ne, zelenog... Uuuu... Ekstraaa... Ne prodajem ga !!
XD

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
« Odgovor #24 poslato: Novembar 16, 2010, 06:15:25 posle podne »
video sam prijatelju. tvoj post sam procitao 5 puta. interesuje me kako da zastitim felnu od rdjanja kad zavrsim sa smirglanjem. da je naprskam lakom. imam slajferice te cu da ih ismirglam lepo i brzo. mislim relativno brzo, videcu da nadjem pastu koju si rekao. i ako sam dobro razumeo da ih zastitim, necim. crne delove felne necu da diram. ima ih malo i nemaju ogrebotine.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #25 poslato: Novembar 16, 2010, 07:14:36 posle podne »
Vodena smirgla je tek od 500, da te ne zbuni Macne  biggrin

Ne moze to da se lakira jer nema lak za sta da se uhvati, isuvise je glatka povrsina. Ali smigrlas bas kao sto ti je Macne napisao, redom sve te smirgle, e sad na kraju mozes i purol pastu, ali veruj mi, nije to taj sjaj. Daj lepo 800 din. za Meguiar's pastu, ima lik na Limundu prodaje, ja i srecko sa foruma smo uzeli, i mnoooogo je bolja od purola. Ovaj lik prodaje:
http://www.limundo.com/Clan/Babeu
Pa ako hoces kontaktiraj ga da ti nabavi, a mozda moze i neku jos finiju da ti nabavi, ja isto treba da ga pitam. I dakle sama pasta ti pruza zastitu od korozije, ali naravno, polirana felna zahteva malo vise paznje, tj. cesce pranje, i ne preporucujem nikako da vozis zimi, kao ni u periodu stalne kise, na prelazu jesen-zima  ;)

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
« Odgovor #26 poslato: Novembar 16, 2010, 07:25:05 posle podne »
odlicno ljudi hvala. uzimam pastu, bacicu fotke kad zavrsim. nego razmisljao sam o abrazivima, toga ima koliko hoces, npr arf recimo. gledao sam nekog lika ne secam se gde kako sredjuje farbu na kolima. naime fora je da se malom kolicinom abraziva i sundjerom za poliranje skine povrsinski sloj farbe koji se vremenom pohabao, ispod ostane lep cist sloj farbe. naravno nije za laike jer covek moze lako da se zajeb... pa ne gine farbanje. aj videcu da sredim felne sto pre. inace nece videti zimu ni pod razno, a kisa e tu bas ne mogu da se smaram.  alealeee

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
« Odgovor #27 poslato: Novembar 16, 2010, 07:31:05 posle podne »
i da jos nesto bitno mislo sam da ce me reparacija felni kostati 200e sad to mogu da bacim na nesto drugo.wowowowoowowo.  biggrin

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
« Odgovor #28 poslato: Novembar 16, 2010, 07:33:47 posle podne »
Ne znam u kakvom su stanju te sto si uzeo, ali ako su vec bile farbane, moraces tu farbu da skines pre poliranja. U tom slucaju najbolje da kupis skid-farbu, to ti je farba za skidanje farbe  biggrin  Znaci ona se namaze, sacekas da odradi svoje-nagrize staru farbu i onda ako imas vodeni top, njime mlazom vode sve uklonis, ako ne, onda mozes i saprklom polako. Nemoj nikako da peskiras felnu jer ces time napraviti mnogo hrapavu povrsinu koju je tesko ismirglati, tj. polirati.
Sto se tice crnih delova, njih nakon polirana ofarbas  ;)

Ma kojih 200 eura, ako sam radis bice dosta jeftinije. Ali ako si toliko planirao da  izdvojis, onda obavezno uzmi bolju pastu, ovo sta sam ti preporucio je za te pare najbolje  beer

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
« Odgovor #29 poslato: Novembar 16, 2010, 11:10:41 posle podne »
nisu farbane, jedna ima sa unutrasnje strane jedno udubljenje oko 1 cm.
evo kako izgledaju
http://s490.photobucket.com/albums/rr267/boldric_photo/?action=view&current=Photo-0057.jpg
nisu lose, mozda je slika malo mutna,  ali posto necu da ih vozim preko zime hocu da ih sredim ljudski. video sam sta lin nudi ima metal polish oko 900 din. samo cu da ih ispoliram lepo, a crni delovi su dobri nemaju ogrebotina. bas ti hvala madison, mnogo si mi pomogao.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
« Odgovor #30 poslato: Novembar 17, 2010, 12:37:29 pre podne »
Ma nemas problema, nego sredi ti to udubljenje pre nego sto ih montiras, nije bas zanemarljivo 1cm  ;)

PS: Ovako sa slike i ne izgledaju tako lose  B)

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
  • Auto: a4 allroad, golf 5
« Odgovor #31 poslato: Novembar 17, 2010, 01:39:36 pre podne »
aj brate kad to odradis obavezno izbaci malo detaljnije slike jer imam iste takve pa da vidim da li da radim to...
da li ce mi se svidjeti

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
« Odgovor #32 poslato: Novembar 17, 2010, 09:37:00 pre podne »
Ma garant ce ti se svideti  biggrin

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
« Odgovor #33 poslato: Novembar 17, 2010, 12:59:10 posle podne »
pa ako ovako bude naravno da oce biggrin

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
« Odgovor #34 poslato: Novembar 17, 2010, 03:34:57 posle podne »
ja sam picajzla. ima da bude tako ili nikako. stavicu malo bolje slike, cim zavrsim. nije strasno udubljenje, recimo oko 1x1 cm, duzine jedno 3 cm. ispravice vulkanizer rekao nema problema. videcu sa mojim mehanicarem ima lika koji radi obradu delova motora ako me bude mrzelo neka ih oni ispoliraju. ej madison, zaboravih nesto. koliko kila paste mi treba na 4 felne. da ne pazarim 1 flasicu a da ispadne da treba 5.  boodala

Van mreže bogdanPG

• Hero Member
« Odgovor #35 poslato: Novembar 17, 2010, 04:26:10 posle podne »
ada nisu valjda kilogrami u pitanju wacko

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
« Odgovor #36 poslato: Novembar 17, 2010, 07:52:45 posle podne »
Koji crni kilogrami, pasta ti ide samo na kraju kad zavrsis sa 2000 smirglom, ta jedna kutija ce biti dovoljna. Ja sam pre mesec dana polirao svoje felne, mada kod mene je bilo samo da se povrati sjaj, ali nisam ni trecinu potrosio.  ;)

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
« Odgovor #37 poslato: Novembar 17, 2010, 08:51:06 posle podne »
madison opet hvala. ej kako sam poceo da smaram na kraju cu da te zamolim da mi pokazes kako se smirgla. evo necu vise. dok ih ne zavrsim nema glas da mi cujete. znaci ispravka, smirgla od 500 voda, kutija paste, i kacenje slika.
hvala prijatelju a sad dosta cavrljanja. aj na posao.  clap

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
« Odgovor #38 poslato: Novembar 17, 2010, 09:01:16 posle podne »
Ma ne smaras, opusteno samo, ali nemoj na kraju da bude odustao sam od posla  biggrin

Sto se tice paste, najbolje bi bilo da nabavis neku polirku, mada mozes i da uzmes neku finu krpu ili cak sundjer neki fin, njome nanosis pastu i trljas(do iznemoglosti  lollol )a onda uzmes drugu cistu krpu, takodje neku finu pamucnu, i njome prebrises. E onda uzmes jedno pivce i kazes jbt ala se ovo sija  beer

Van mreže kajarbenon

• VW Početnik
« Odgovor #39 poslato: Novembar 17, 2010, 10:43:16 posle podne »
ma gde sam odustao. video si da je slika felne koju sam postovao na krevetu. skinuo sam svu prljavstinu sa njih moze komotno da se jede na njima. lepo sam ih pregledao deo po deo. kakim ja malo za ono udubljenje nije ni blizu 1 cm. to cu sutra da sredim. poslao sam liku sam limunda mail da posalje jedno pakovanje paste. nije odgovorio ali ima vremena. razmisljam se sutra da prosetam da vidim ima li neka ozbiljna polirka (alat) da se pazari i do mehanicara da vidim hoce li on da polira. ako nece ima debelo da se namrstim i sam da se zezam. i onako zima jos nije pocela a ja necu da ih stavljam do proleca. nego aj kad te vec ne smaram. reci mi koliko para da planiram na prolece za farbanje. iskreno smaranje mi da ga teram van smedereva. ofarbacu ga u neku metalik crnu ili tamno plavu. mislim na farbanje skroz da se rasturi pa komplet farba. nesto mi se mota po glavi 500 e, aj nek bude i 600. sta mislis koliko je realno.