Autor Tema: Vasa iskustva sa Golf 4  (Pročitano 30735 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mirko

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Seat Leon 1M 1.9 TDI
Vasa iskustva sa Golf 4
« poslato: Oktobar 19, 2010, 02:34:14 posle podne »
Molio bih bivse i sadasnje vlasnike Golfa 4 da iznesu svoje utiske o tom automobilu, znaci odnos cena - kvalitet, delovi, kvarovi, odrzavanje itd...
Koji od motora preporucujete za Golfa 4 i zasto, sta od opreme, vasa iskustva i cega god se jos setite...
Pomozite buducim vlasnicima tog auta da znaju sta da gledaju pri kupovini i sta da traze  driving
« Poslednja izmena: Oktobar 19, 2010, 03:03:53 posle podne od strane Mirko »

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
  • Auto: mk4- mk3- b5.5- gsxr 750
Odg: Vasa iskustva sa Golf 4
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 19, 2010, 03:31:27 posle podne »
Ja bih sada definitivno uzimao 1.8T + plin...
A sto se tice ovog mog, zadovoljan sam. Sto se tice opreme, neki srednji nivo. Digi. klima, el. podizaci, el. retrovizori, prednji i bocni airbagovi, abs, servo, maglenke, bord, fabricki alarm, podesavanje volana i sedista po visini, itd... Ne znam sta je standard oprema a sta dodatna.
Od kvarova nisam imao nista, osim sto mi sija check engine lampica od kako sam ga uzeo i to jos nisam sredio. Menjao sam prednje diskove i plocice i to nasao polovne a odlicne za 3.000 rsd. Mada to ne spada u kvar nego odrzavanje. Kada sam ga uzeo radio sam servis. Ulje, filter vazduha i ulja, kaisevi i spaneri... I sve to me nije kostalo vise od 150e. Racunajuci u to i 50€ koje je uzeo majstor. Sa motorem prezadovoljan... Pitaj ako interesuje jos nesto  ;)

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 19, 2010, 04:02:23 posle podne »
koje si ti to delove uzimao pa te je izaslo 150e sve sa rukama...
i polovne kocnice ? wtf ????

Andrija

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 19, 2010, 04:13:15 posle podne »
Ulje, filter vazduha i ulja, kaisevi i spaneri... I sve to me nije kostalo vise od 150e. Racunajuci u to i 50€ koje je uzeo majstor.
bonk blink bonk

Van mreže Mirko

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 19, 2010, 04:32:20 posle podne »
D@rko, a koji je motor u tom tvom golfu? Koje je godiste auto? Ja se dvoumim izmedju 1.6 16V i 1.9 TDI..
I jel svima lepsi sa 5 vrata? :D

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 19, 2010, 04:49:53 posle podne »
sa 5 vrata je funkcionalniji , tesko je naci dobro ocuvanog Tdi , 1.6 16v je skroz OK

Andrija

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 19, 2010, 05:07:00 posle podne »
Sto ne znaci da su ti vece sanse da nadjes dobro ocuvanog 1.6  bicedobro Trosice mnoooogo vise nego tdi...a tdi od 96kW npr. je babaroga za taj 1.6.

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 19, 2010, 05:59:28 posle podne »
koje si ti to delove uzimao pa te je izaslo 150e sve sa rukama...
i polovne kocnice ? wtf ????
Kao sto sam i napisao, ulje i filtere, kaiseve i spanere, ili kako se vec zovu... Znaci sva 3 kaisa. Ulje Castrol ili elf, ne secam se tacno. Sta vam je toliko cudno?  blink I zasto bih kupovao nove diskove, koji bi verovatno poceli da bacaju posle nekog vremena i brze se trose. Uzmem polovne original sa golfa i samo  driving  Da se ispravim. Oko 120 su izasli delovi, posto prosle god. nije bio isti kurs evra. Ali znam tacno da su kaisevi i spaneri izasli oko 7400 + ulje i filteri koji su bili oko 2800. Ulje je sada skuplje, verovatno i delovi. Diskovi novi su bili 3000 komad, ali kvalitet tih diskova je diskutabilan.
D@rko, a koji je motor u tom tvom golfu? Koje je godiste auto? Ja se dvoumim izmedju 1.6 16V i 1.9 TDI..
I jel svima lepsi sa 5 vrata? :D
2001. 1.6 16V... Lepsi sa troja, funkcionalniji sa 5  ;)

Trosice mnoooogo vise nego tdi...a tdi od 96kW npr. je babaroga za taj 1.6.
Pa bas da ce mnooogo vise trositi nije bas tacno. I jeste babaroga, ali kada taj motor izdrzi moju voznju kao ovaj 1.6 motor, ja mu skidam kapu... Msm ne samo taj motor, vec svaki dizel.

Andrija

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 19, 2010, 06:10:50 posle podne »
 lollol

Van mreže Mirko

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 19, 2010, 06:22:52 posle podne »
Gledam oglase, ima kamara golfova sa troja vrata i 1.6 16V motorom.. 2001. godiste su oko 4500 e + registracija...
Al posle plin sekvent 600 e, znaci bolje onda uzeti 1.9 TDI i miran si  clap

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 19, 2010, 06:29:03 posle podne »
Tdi i uzivaj ;)

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 19, 2010, 06:33:30 posle podne »
uzmi tdi

@darko
mozda su takve cene neoriginal delova...samo litar ulja je preko soma dinara...oko 1200...
sto nisi gledao original diskove ? koje si to diskove gledao da bacaju posle nekog vremena i brze se trose nego polovni ? pa polovni su u startu istroseni...koje si filtere i kajseve kupovao ?
cudno je to sto si tako jeftino prosao...

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 19, 2010, 06:51:14 posle podne »
Ne znam. Takve su cene delova u Sapcu. Ulje nigde nema po toj ceni. Kantica castrola je trenutno 2400. Filter je hengst.... Bosch kaisevi ako se ne varam. A cisto sumnjam da u Bg ima nesto puno bolje i kvalitetnije nego u Sapcu. Sve je to isto njesra. Ne znam gde vi to odrzavate auta kada vas verovatno deru i uzimaju par stotina evra samo za ruke. Ili gresim... A diskovi nisu bili istroseni, nisu imali ajnzeca. Plocice bukvalno nove. I sta podrazumevas pod neoriginal? Pa brate necu sigurno uzeti neke turske delove  biggrin

Van mreže Mirko

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 19, 2010, 07:05:22 posle podne »
To si u pravu, ako u Sapcu nema delova dobrih onda nema nigde, svi znaju da je Sabac glavni grad auto-mafije hehehehe  clap tapsac

Van mreže BG2225

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 19, 2010, 07:05:40 posle podne »
Ja bih sada definitivno uzimao 1.8T + plin...
A sto se tice ovog mog, zadovoljan sam. Sto se tice opreme, neki srednji nivo. Digi. klima, el. podizaci, el. retrovizori, prednji i bocni airbagovi, abs, servo, maglenke, bord, fabricki alarm, podesavanje volana i sedista po visini, itd... Ne znam sta je standard oprema a sta dodatna.
Od kvarova nisam imao nista, osim sto mi sija check engine lampica od kako sam ga uzeo i to jos nisam sredio. Menjao sam prednje diskove i plocice i to nasao polovne a odlicne za 3.000 rsd. Mada to ne spada u kvar nego odrzavanje. Kada sam ga uzeo radio sam servis. Ulje, filter vazduha i ulja, kaisevi i spaneri... I sve to me nije kostalo vise od 150e. Racunajuci u to i 50€ koje je uzeo majstor. Sa motorem prezadovoljan... Pitaj ako interesuje jos nesto  ;)
Uzimao si polovne diskove i pločice,ti si klasičan primer kako ne treba da se održava auto.

I što si uzimao novo ulje i filtere,mogao je majstor da ti sipa neko ulje što je neko pre tebe promenio,šta mu fali samo je 10.000 prešlo,može to još jedan long life termin da izdrži.

Molio bih bivse i sadasnje vlasnike Golfa 4 da iznesu svoje utiske o tom automobilu, znaci odnos cena - kvalitet, delovi, kvarovi, odrzavanje itd...
Koji od motora preporucujete za Golfa 4 i zasto, sta od opreme, vasa iskustva i cega god se jos setite...
Pomozite buducim vlasnicima tog auta da znaju sta da gledaju pri kupovini i sta da traze  driving
Vozio sam ja golf IV tdi,i prešao sam sa njim oko 150.000 hiljada,kupljen sa 90.000,prodat sa 250.000,za to vreme,menajo sam anlaser,na trapu sam naravno menjao sa vremena na vreme krajeve spona,homokinetičke,silent blokove,šolje amortizera,bio mi je negde vukao vazduh i sistem,,ispostavilo se da je napukao onaj plastični deo što se navrće na rezervoar ispod zadnjeg sedišta i tu je vukao vazduh,dva puta sam mu radio veliki servis,na 200.000 zamenjen set kvačila sa plivajućim zamajcem,crkla mi je elektro dizna,na menjaču mi je crkla ona opruga koja koja u leru uvek menjač vraća u položaj desno,iz nekog razloga je počeo da ispada iz prve brzine i to samo kad ga ubacim u prvu i motorom kočim nizbrdo,onda je iskakao,što mi je stvorilo problema zimi kad hoću negde da se spustim,naravno zamenjen set guma,zamenjeni prednji diskovi dva puta,zadnji jednom pločice menjane na 30.00 prednje,na 60.000 zadnje,menjan akumulator i da,sijalice su mi crkavale stalno,srećom nisu skupe pa kupim  po deset komada od svake i držim u gepeku,i kad vidim da je riknula neka,menjam na licu mesta,prednje su zajebaniej za menjanje,levu nisam mogao da menjam jer mora da se pomera akumulator,to je ono čega mogu da se setim,i
Delovovi koje sam su bili odličnog kvaliteta  tipa ATE pločice i diskove,Motul ulje ,filteri kneht,set kvačila i  zamajac je stavljen Sachs itd.itd.

Eto,to je moje iskustvo sa golfom,sa tim da napomenem da ga uopšte nisam štedeo,vozio sam ga muški,i koliko sam provalio motor se pokazao kao najpouzadniji deo,posle 150.000 gaženja i iživljavanja,on nije toršio ulje,spusti par stotina grama na 10.000 i to je to.Nikada dolivano ulje izmedju servisnih intervala.

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 19, 2010, 07:16:39 posle podne »
TDI   Tako Dobro Ide

Tako Dobar Izbor
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 19, 2010, 07:29:23 posle podne »
Uzimao si polovne diskove i pločice,ti si klasičan primer kako ne treba da se održava auto.
I što si uzimao novo ulje i filtere,mogao je majstor da ti sipa neko ulje što je neko pre tebe promenio,šta mu fali samo je 10.000 prešlo,može to još jedan long life termin da izdrži.
10.000 nije long lajf ;) I ne budi sarkastican. To kako odrzavam auto to je samo moja stvar. Ali ok, ti izgleda znas bolje od mene da ti diskovi i plocice nisu valjali, mora da si ih ti licno drzao u rukama pa znas to. Ja sam coveku izneo moje misljnje i iskustvo, a svi se nesto popalili i raspravljaju o tome kako je odrzavam auto i ubedjuju me da delovi koje uzimam ne valjaju. Ne znam kakve to veze ima sa temom. Ovde je izgleda bolje drzati jezik za zubima. Nije ni cudo sto dosta clanova nece vise da posecuje forum ili nece da pise...

Van mreže Mirko

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 19, 2010, 07:49:00 posle podne »
D@rko rauzmem te, nemaju svi 500 e u dzepu da kesnu za servise...Misljenja i iskustva se cene

Van mreže BG2225

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 19, 2010, 07:59:23 posle podne »
10.000 nije long lajf ;) I ne budi sarkastican. To kako odrzavam auto to je samo moja stvar. Ali ok, ti izgleda znas bolje od mene da ti diskovi i plocice nisu valjali, mora da si ih ti licno drzao u rukama pa znas to. Ja sam coveku izneo moje misljnje i iskustvo, a svi se nesto popalili i raspravljaju o tome kako je odrzavam auto i ubedjuju me da delovi koje uzimam ne valjaju. Ne znam kakve to veze ima sa temom. Ovde je izgleda bolje drzati jezik za zubima. Nije ni cudo sto dosta clanova nece vise da posecuje forum ili nece da pise...
Svaki iole normalan vozač neće da stavi polovne pločice na svoj auto,to je bre potrošni materijal,zato sam ti i rekao da sipaš korišćeno ulje,da bi shvatio koja je glupost to raditi,i to nije održavanje automobila,i to svaki vozač koji brine o svom autu zna,isto važi i za delove,dobro,ekonomski momenat tu može da presudi,ali ako nemaš za osnovno održavanje auta,ni ne treba da ga voziš,kratko i jasno.

I dobro održavanje auta je preduslov za njegovu dugovečnost i bezbednost u vožnji,da se razumemo.

I kakva je mudrost provaliti da su riknule pločice,to svako može da provali.

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 19, 2010, 08:00:57 posle podne »
sine ako vec govoris coveku koje si delove promenio i koliko si ih platio, napisi i marku delova....
ne znas sta je ne original deo? e pa ovako, original delovi su delovi koji imaju zig ili pecat vw, zatim imas delove koji idu u prvu ugradnju i takodje su original, ista marka, samo nemaju vw zig i oni su malo jeftiniji...i imas delove koje nemaju veze sa vw i prvom ugradnjim, i proizvodjacima sa kojima vw ima dil, to su delovi nekih proizvodjaca koji su na svoju ruku uzeli da prave delove i prodaju ih dosta jeftinije...po pravilu ti delovi su slabijeg kvaliteta od originala...ako tebi odgovaraju polovni delovi i delovi koje si ugradio, super...samo kazem jos jednom, napisi koja je marka tih delova...

meni je servis za TDI oko 150e sa original delovima, sa vw znakom, 4 filtera i 5l ulja castrol,sa detaljnim pregledom vozila i ispitivanjem svega na kompijuteru...odnosno to su delovi koji se dobavljaju preko ovlascenog uvoznika i distributera istih kao sto je npr auto komerc...delovi za TDI PD motor kao sto su kaisevi, spaneri i vodena pumpa koji idu u prvu ugradnju kostaju oko 250e...a isti ti delovi sa vw zigom su skoro duplo skuplji...