Ja bih sada definitivno uzimao 1.8T + plin...
A sto se tice ovog mog, zadovoljan sam. Sto se tice opreme, neki srednji nivo. Digi. klima, el. podizaci, el. retrovizori, prednji i bocni airbagovi, abs, servo, maglenke, bord, fabricki alarm, podesavanje volana i sedista po visini, itd... Ne znam sta je standard oprema a sta dodatna.
Od kvarova nisam imao nista, osim sto mi sija check engine lampica od kako sam ga uzeo i to jos nisam sredio. Menjao sam prednje diskove i plocice i to nasao polovne a odlicne za 3.000 rsd. Mada to ne spada u kvar nego odrzavanje. Kada sam ga uzeo radio sam servis. Ulje, filter vazduha i ulja, kaisevi i spaneri... I sve to me nije kostalo vise od 150e. Racunajuci u to i 50€ koje je uzeo majstor. Sa motorem prezadovoljan... Pitaj ako interesuje jos nesto 
Uzimao si polovne diskove i pločice,ti si klasičan primer kako ne treba da se održava auto.
I što si uzimao novo ulje i filtere,mogao je majstor da ti sipa neko ulje što je neko pre tebe promenio,šta mu fali samo je 10.000 prešlo,može to još jedan long life termin da izdrži.
Molio bih bivse i sadasnje vlasnike Golfa 4 da iznesu svoje utiske o tom automobilu, znaci odnos cena - kvalitet, delovi, kvarovi, odrzavanje itd...
Koji od motora preporucujete za Golfa 4 i zasto, sta od opreme, vasa iskustva i cega god se jos setite...
Pomozite buducim vlasnicima tog auta da znaju sta da gledaju pri kupovini i sta da traze 
Vozio sam ja golf IV tdi,i prešao sam sa njim oko 150.000 hiljada,kupljen sa 90.000,prodat sa 250.000,za to vreme,menajo sam anlaser,na trapu sam naravno menjao sa vremena na vreme krajeve spona,homokinetičke,silent blokove,šolje amortizera,bio mi je negde vukao vazduh i sistem,,ispostavilo se da je napukao onaj plastični deo što se navrće na rezervoar ispod zadnjeg sedišta i tu je vukao vazduh,dva puta sam mu radio veliki servis,na 200.000 zamenjen set kvačila sa plivajućim zamajcem,crkla mi je elektro dizna,na menjaču mi je crkla ona opruga koja koja u leru uvek menjač vraća u položaj desno,iz nekog razloga je počeo da ispada iz prve brzine i to samo kad ga ubacim u prvu i motorom kočim nizbrdo,onda je iskakao,što mi je stvorilo problema zimi kad hoću negde da se spustim,naravno zamenjen set guma,zamenjeni prednji diskovi dva puta,zadnji jednom pločice menjane na 30.00 prednje,na 60.000 zadnje,menjan akumulator i da,sijalice su mi crkavale stalno,srećom nisu skupe pa kupim po deset komada od svake i držim u gepeku,i kad vidim da je riknula neka,menjam na licu mesta,prednje su zajebaniej za menjanje,levu nisam mogao da menjam jer mora da se pomera akumulator,to je ono čega mogu da se setim,i
Delovovi koje sam su bili odličnog kvaliteta tipa ATE pločice i diskove,Motul ulje ,filteri kneht,set kvačila i zamajac je stavljen Sachs itd.itd.
Eto,to je moje iskustvo sa golfom,sa tim da napomenem da ga uopšte nisam štedeo,vozio sam ga muški,i koliko sam provalio motor se pokazao kao najpouzadniji deo,posle 150.000 gaženja i iživljavanja,on nije toršio ulje,spusti par stotina grama na 10.000 i to je to.Nikada dolivano ulje izmedju servisnih intervala.