Autor Tema: Malo pomoci....  (Pročitano 6417 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže KRSMAN

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: corrado vr6 compressor
Malo pomoci....
« poslato: Avgust 31, 2007, 05:53:39 posle podne »
Voleo bih da saznam,sta sve treba menjati i odrzavati na motoru G60,i koje su boljke tog motora i ceka se treba plasiti
Vozi polako da sve vidis i da budes vidjen.

Van mreže Bojan_GTI

• Sr. Member
    • http://
Malo pomoci....
« Odgovor #1 poslato: Septembar 02, 2007, 12:55:21 pre podne »
pa vrlo delikatan motor.Moras pazit da se zagrije kada je hladno i kada je vruc da se malo ohladi redovno mijenjati  ulje i izbjegavati visoke obrtaje preko 5000.Glavni problem je g-punjac.

Van mreže KRSMAN

• Sr. Member
Malo pomoci....
« Odgovor #2 poslato: Septembar 02, 2007, 06:10:11 posle podne »
Cuo sam i ja svakakve price o G60 motoru.Kada sam kupovao corrada hteo sam vr6 ali kada sam cuo kolika je registracija i potrosnja odmah sam odustao,i onda sam video G60,kada ga je covek upalio i isturiro ja sam odmah u sebi rekao ovo moram imati,i kupim ga i zadovoljan sam sa njime,jeste malo veca potrosnja od ostalih auta ali kada idem ulicom i dam gas turbina pisti kao na slece avion i svi se okrecu i tako da ga necu menjati  jer je corrado corrado,nebitno koliko trosi,a i registracija je oko 20 000 dinci i nije puno u odnosu na vr6.Pozdravw

Van mreže g-tec

• VW Početnik
Malo pomoci....
« Odgovor #3 poslato: Septembar 11, 2007, 09:55:30 posle podne »
Citat: BANICANAC
Cuo sam i ja svakakve price o G60 motoru.Kada sam kupovao corrada hteo sam vr6 ali kada sam cuo kolika je registracija i potrosnja odmah sam odustao,i onda sam video G60,kada ga je covek upalio i isturiro ja sam odmah u sebi rekao ovo moram imati,i kupim ga i zadovoljan sam sa njime,jeste malo veca potrosnja od ostalih auta ali kada idem ulicom i dam gas turbina pisti kao na slece avion i svi se okrecu i tako da ga necu menjati  jer je corrado corrado,nebitno koliko trosi,a i registracija je oko 20 000 dinci i nije puno u odnosu na vr6.Pozdravw
Imam G60 vec 6 godina,ne znam koliko ti trosi ali meni trosi oko 10-12 u gradu,oce potrosnja da se poveca ako ti je neko cackao oko senzora za vazduh koji stoji na plasticnoj cevki koja ide u usis,Ja sam mog nebrojano puta terao preko 6000 i u crveno,vazno je da ga ne gasiras dok je ladan.Stavio sam mu cip i malo manju remenicu i dobijo sam oko 20 ks,mogao sam da mu stavim i 40ks ali nisam hteo da ga forsiram,stvarno se oseti razlika.Najgora investicija mi je KN filter sa kojim nisam osetio ni pola konja
« Poslednja izmena: Septembar 11, 2007, 09:59:44 posle podne od strane g-tec »
vw beats all

Van mreže KRSMAN

• Sr. Member
Malo pomoci....
« Odgovor #4 poslato: Septembar 11, 2007, 10:25:36 posle podne »
druze u kojim kolima ti je motor g60?ja ga od skoro imam i ja nista nisam cackao oko motora,jedino ako nije onaj sto je predhodno bio kod njega,ma da neverujem,sve super radi.Na otvorenom mi ne trosi puno uvek ispod 10 litara,jedino ako ne naidjem na neku budalu na auto puto pa se malo pojurim sa njima.Koliko si platio chip,i sta mislis o sportskoj bregastoj?

Van mreže g-tec

• VW Početnik
Malo pomoci....
« Odgovor #5 poslato: Septembar 12, 2007, 12:17:20 posle podne »
druze u kojim kolima ti je motor g60?ja ga od skoro imam i ja nista nisam cackao oko motora,jedino ako nije onaj sto je predhodno bio kod njega,ma da neverujem,sve super radi.Na otvorenom mi ne trosi puno uvek ispod 10 litara,jedino ako ne naidjem na neku budalu na auto puto pa se malo pojurim sa njima.Koliko si platio chip,i sta mislis o sportskoj bregastoj?
U corradu.Sportska bregasta ti je samo za visoke obrtaje.Chip i remenicu sam platio 100e i na manjim obrtajima osetis snagu.Koliki ti je ler,treba da je izmedju 750-800.Ne znam koliko ti trosi ali ja se nekad iznenadim koliko malo trosi bez obzira kolko puta stiskam gas.Ja sam mog dosta puta terao u blokadu mada sam procitao da ne valja za punjac,ne stete mu obrtaji posto imas da kupis chipove sa crvenim poljem na 6700-7100 vec mu smeta kad upada u blokadu,ono da kazem drmanje
vw beats all

Van mreže KRSMAN

• Sr. Member
Malo pomoci....
« Odgovor #6 poslato: Septembar 12, 2007, 01:35:44 posle podne »
ovde kod mene u FR chip kosta oko 500 evra i dobijas +30 ks,a taj sto ti imas to je dzabe.Kada dodjem na odmoru posle nove ce da se cujemo da me vodis da kupim chip i remenicu,el dogovoreno?

Van mreže g-tec

• VW Početnik
Malo pomoci....
« Odgovor #7 poslato: Septembar 12, 2007, 09:01:37 posle podne »
ovde kod mene u FR chip kosta oko 500 evra i dobijas +30 ks,a taj sto ti imas to je dzabe.Kada dodjem na odmoru posle nove ce da se cujemo da me vodis da kupim chip i remenicu,el dogovoreno?
Chip sam narucivao iz Belgije.a remenicu iz Nemacke,trebalo je oko 2 nedelje da mi stigne.Chip je vw-motorsport,inace sam chip ti nece dati snagu(provereno) jer on sluzi da samo prilikom budzenja kao na primer stavljanja manje remenice daje motoru dovoljno goriva,neko stavlja samo remenicu bez chipa ali to ne valja jer motor dobija previse vazduha kog ne sagori.Ja imam tu kombinaciju vec preko godinu dana i motor mi radi skroz ok tako da nije neki los chip.Inace ja sam mom g-laderu uradio servis(stavio sam nove lezajeve,semeringe,mali zubcasti kais(fabricki kaisic na g-laderu je 9mm a ja sam stavio 12mm-to je najsiri koji moze na fabricke tockice a samim tim sto je siri dosta je i jaci,inace g-lader najcesce rikne kad pukne kaisic koji treba menjati bar na 150000 ali to niko ne radi,zamisli da ne menjas zubcasti na motoru 150000,i onda se cude kako g-lader crkne),i zamenuo sam tanke trakice koje idu u g-lader i sluze da dihtuju prilikom kompresovanja vazduha u njemu mada su i moje fabricke bile u dobrom stanju).
Ako te bude zanimalo dacu ti mail adresu od coveka od kog sam narucivao chip,a remenice imas svuda na ebay-u.Trebala bi ti remenica od 72mm posto sa njom nema potrebe da menjas druge stvari,ako bi stavljo remenicu od 70-68mm ili manju bilo bi dobro zameniti FPR(regulator pritiska goriva,staviti od 3 ili 3.5 bar-a).Moja remenica je 72mm i dobijo sam 20ks,probavao sam i remenicu od 68mm-dobijes jos vise snage ali nisam hteo da opterecujem motor posto imam fabricki  FPR koji je u tom slucaju bolje zamenuti.Valjda sam nesto pomogao
vw beats all

Van mreže Kanarinac

• VW Početnik
Malo pomoci....
« Odgovor #8 poslato: Septembar 13, 2007, 09:24:21 posle podne »
Prvo taj kaish g-ladera se menja na 50ak hiljada.Jbg koshta 15ak-20 evra.Druga stvar kad vozish auto tj kad gazish nemoj nikada odmah da ga gasish nego pusti bar jedan minuta da odradi u leru da ulje malo ohladi kompresor.I naravno uvek ga pustish da se zagreje pre vozhnje.

I love my

Van mreže KRSMAN

• Sr. Member
Malo pomoci....
« Odgovor #9 poslato: Septembar 13, 2007, 10:20:58 posle podne »
Ja svako vozilo pre nego sto ga ugasim pustim ga da radi malo na leru,to sam naucio od mog matorok,kaze da malo lakne dusu,a i upocen sam da treba motor da dostigne radnu temperaturu pa posle ga gazi.Hvala vam drugovi sto ste mi pomogli da znam kako da baratam sa paklenom masinom.Pozdravw pa kada se vidimo da molo      

Van mreže thebeast_16v

• Sr. Member
Malo pomoci....
« Odgovor #10 poslato: Septembar 13, 2007, 10:22:57 posle podne »
Kazite vi meni gde moze kod nas da se servisira g-lader?

Van mreže KRSMAN

• Sr. Member
Malo pomoci....
« Odgovor #11 poslato: Septembar 13, 2007, 11:27:25 posle podne »
E to i mene interesuje nosio bih ja moj cisto na proveru jer sigurno u losem stanju ipak je presao 16000 km,i koliko para ce kostati i gde znali iko.Ajde drustvo pomagajte.

Van mreže Kanarinac

• VW Početnik
Malo pomoci....
« Odgovor #12 poslato: Septembar 14, 2007, 01:44:59 pre podne »
Kolko sam ja upucen kod nas ga niko ne radi.Mozhda greshim.A chak i ako se lati posla sumnjam da bash znaju da ga odrade.najbezolnije reshenje repariran iz nemachke da se poruchi.

I love my

Van mreže KRSMAN

• Sr. Member
Malo pomoci....
« Odgovor #13 poslato: Septembar 14, 2007, 02:19:40 posle podne »
Ja sam nasao u Francuskom casopisu da neki lik prodaje rekupira kompresor za 400 eura,i kaze da je sve zamenjeno.

Van mreže g-tec

• VW Početnik
Malo pomoci....
« Odgovor #14 poslato: Septembar 14, 2007, 04:00:02 posle podne »
Ja sam nasao u Francuskom casopisu da neki lik prodaje rekupira kompresor za 400 eura,i kaze da je sve zamenjeno.
Ja sam sam uradio servis na mom(sve zamenuo sto treba),imate na netu delove za servis g-ladera pa se raspitajte,ja sam delove(lezajeve,semeringe,stripse-trakice) nabavljao sa g-laderseite.de i bar-tek-motorsport.de,pazite nije tesko ali ima par caka kako se vade neki lezajevi,ja sam se dosta raspitivao na netu i gledao slike kako su drugi radili
vw beats all

Van mreže KRSMAN

• Sr. Member
Malo pomoci....
« Odgovor #15 poslato: Septembar 14, 2007, 04:19:22 posle podne »
Koliko te kostala reparacija i el si osetio neke promene po zvuku i znazi.Moj je OK nego sam samo hteo cisto da ga proverim jer je ipak presao 16000 km.

Van mreže g-tec

• VW Početnik
Malo pomoci....
« Odgovor #16 poslato: Septembar 15, 2007, 04:37:39 posle podne »
Koliko te kostala reparacija i el si osetio neke promene po zvuku i znazi.Moj je OK nego sam samo hteo cisto da ga proverim jer je ipak presao 16000 km.
Ne secam se jer nisam kupovao sve odjednom i neke lezajeve sam kupio ovde,i moj je bio sve ok,to se radi preventivno jer kad ti g-lader stane neces ga popraviti,nisam primetio neku razliku jer je moj bio dosta dobar.Preporucuju da se servis radi na 100000 ali sve zavisi kako se auto tera,nekom izdrzi i vise od 200000.Jel tvoj presao mozda 160000 ane 16000
vw beats all

Van mreže KRSMAN

• Sr. Member
Malo pomoci....
« Odgovor #17 poslato: Septembar 15, 2007, 05:37:08 posle podne »
greska u stampi,160000,stosezdeset hiljada km.Videcu ja ovde kod mene u fr da narucim sve sto je potrebno da bise izvrsio servis.El bi mogao da mi kazes sta bi sve trebao da promenim,da bi znao sta da narucim.

PS.Odakle si ako nije tajna?

« Poslednja izmena: Septembar 15, 2007, 05:39:01 posle podne od strane BANICANAC »

Van mreže g-tec

• VW Početnik
Malo pomoci....
« Odgovor #18 poslato: Septembar 17, 2007, 10:16:13 pre podne »
greska u stampi,160000,stosezdeset hiljada km.Videcu ja ovde kod mene u fr da narucim sve sto je potrebno da bise izvrsio servis.El bi mogao da mi kazes sta bi sve trebao da promenim,da bi znao sta da narucim.

PS.Odakle si ako nije tajna?

Iz Novog Sada,videcu oznake lezajeva i semeringa pa cu ti napisati ovde da znas koji trebaju
vw beats all

Van mreže KRSMAN

• Sr. Member
Malo pomoci....
« Odgovor #19 poslato: Septembar 17, 2007, 05:40:28 posle podne »
Ej druze hvalati unapred,i napisimi sta sve treba da se zameni jer ti znas prema tvome sta si sve uradio.