ovde kod mene u FR chip kosta oko 500 evra i dobijas +30 ks,a taj sto ti imas to je dzabe.Kada dodjem na odmoru posle nove ce da se cujemo da me vodis da kupim chip i remenicu,el dogovoreno?
Chip sam narucivao iz Belgije.a remenicu iz Nemacke,trebalo je oko 2 nedelje da mi stigne.Chip je vw-motorsport,inace sam chip ti nece dati snagu(provereno) jer on sluzi da samo prilikom budzenja kao na primer stavljanja manje remenice daje motoru dovoljno goriva,neko stavlja samo remenicu bez chipa ali to ne valja jer motor dobija previse vazduha kog ne sagori.Ja imam tu kombinaciju vec preko godinu dana i motor mi radi skroz ok tako da nije neki los chip.Inace ja sam mom g-laderu uradio servis(stavio sam nove lezajeve,semeringe,mali zubcasti kais(fabricki kaisic na g-laderu je 9mm a ja sam stavio 12mm-to je najsiri koji moze na fabricke tockice a samim tim sto je siri dosta je i jaci,inace g-lader najcesce rikne kad pukne kaisic koji treba menjati bar na 150000 ali to niko ne radi,zamisli da ne menjas zubcasti na motoru 150000,i onda se cude kako g-lader crkne),i zamenuo sam tanke trakice koje idu u g-lader i sluze da dihtuju prilikom kompresovanja vazduha u njemu mada su i moje fabricke bile u dobrom stanju).
Ako te bude zanimalo dacu ti mail adresu od coveka od kog sam narucivao chip,a remenice imas svuda na ebay-u.Trebala bi ti remenica od 72mm posto sa njom nema potrebe da menjas druge stvari,ako bi stavljo remenicu od 70-68mm ili manju bilo bi dobro zameniti FPR(regulator pritiska goriva,staviti od 3 ili 3.5 bar-a).Moja remenica je 72mm i dobijo sam 20ks,probavao sam i remenicu od 68mm-dobijes jos vise snage ali nisam hteo da opterecujem motor posto imam fabricki FPR koji je u tom slucaju bolje zamenuti.Valjda sam nesto pomogao