MSi laptop je sinonim za servis
Sreca tvoja da nisu oni popravljali jer serviseri su im ljudi koji su juce popravljali traktore na nekom zabacenom imanju (majstor Rade!)
Sto se tice preporuke MSI nikako nemoj da uzimas
Dell ima 3 god garancije, uleti ponekad povoljne serije (rasprodaja tj uvozniku fali kesh), treba pratiti
Toshiba imao sam losa iskustva sa oba uvoznika od tada ih izbegavam, daleko od toga da su losi lapovi. Toshiba i Dell su uvek imali jako dobar dizajn.
Lenovo (IBM) nisam odavno drzao, ali uvek su bili odlicni.
HP pouzdan kvalitetan, jedina mana mu je 1god garancije. Misljenje potrosackog drustva je da se lap i menja na godinu dana. Mozda u svetu gde ga studenti kupuju ko mi vrecu Bonuxa, ali ne i u Srbiji. Koliko mu je manja garancija, toliko je i jeftiniji od konkurencije. Servisne usluge jaaako retke i brze.
Od kvalitetnijih kineza rekao bi da su FSC (Fujitsu) iako sa malo jeftinijom plastikom, pokazali kao izdrzljivi i korektni, znam dosta modela koji godinama nisu win reinstalirali i radili su u svakojakim uslovima.
I da kazemo Acer koji za malo para nudi mnogo, na ustrb finalne izrade (plastike nekad zjape :D)
To su neka moja iskustva
Za 450e ni ne mozes da nadjes lap sa grafikom (da nije integrisana), ali mozes da nadjes lep Intel DC, C2D vec malo teze.
Izbegavaj AMD i Celerone