Autor Tema: Koji laptop?  (Pročitano 5921 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže marko16

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Koji laptop?
« poslato: Septembar 23, 2010, 09:52:10 posle podne »
Zdravo prijatelji,planiram da kupujem laptop,pa bi mi dobro dosla pomoc onih koji su bolje upuceni,budzet mi je oko 400 ili 450 Evra. Najprivrzeniji sam tosibi. Da naglasim da mi graficka kartica nije bitna,jer igrice ne igram. Sta mislite?

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
Odg: Koji laptop?
« Odgovor #1 poslato: Septembar 23, 2010, 09:57:16 posle podne »
toshiba je najbolji izbor, jedini daju NO MATTER WHAT garanciju, koja ti pokriva i kradju, i lomljenje i bilo sta sto ne spada u standardnu garanciju. Za te pare L500 model recimo.
Neprimeren potpis

Van mreže 3r1c

• VW Početnik
  • Das Auto
« Odgovor #2 poslato: Septembar 23, 2010, 10:08:19 posle podne »
Ja isto imam Toshibu, vec skoro godinu dana, model L300. Sve najbolje o modelu, znaci nemam zamerki na njega, cak sam uspeo i da teram neko vreme MAC OS X na njemu  driving
A za te pare, hm, ako uspes da nadjes ovaj model : http://www.itsvet.com/proizvod/toshiba-satellite-c650-16q-intel-coreduo-2.3ghz-4096mb-500gb-dvdrw-15.6%27%27-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/22/4246

Van mreže STrider

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 02, 2010, 06:58:31 posle podne »
Ako uzimas Toshibu uzmi u nekoj vecoj radnji, pa makar ga platio malo vise. Moj kum je uzao u nekoj sh radnji u Kraljevu i riknula mu je maticna, pa je morao da ceka punih 39 dana dok mu nisu popravili. Pre par nedelja mu je mali sestric od tetke slomio ekran i nisu hteli da mu poprave to, bez obzira na "No mather what garanciju"
Never Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly...

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 02, 2010, 07:29:35 posle podne »
a šta misliš gde proveo tih 39 dana? minimum 36 dana u zvaničnom servisu uvoznika
ako baš oćeš da vidiš koliko stvari mogu da budu na reklamaciji, kupi nešto u Pakomu  lollol
ne samo da će uredno da ti drže 45 dana već će ti i vratit još neispravniji uređaj tako da ćeš ga slati više puta po 45 dana.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže STrider

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 02, 2010, 07:50:21 posle podne »
Ja sam moj MSI kupio u Pakomu, dva puta je bio na popravci, prvi put 4 dana, a drugi put 7...oni ga nisu popravljali, vec su iz Nisa slali za Beograd u ovlasceni srvis
Never Drive Faster Than Your Guardian Angel Can Fly...

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 02, 2010, 10:26:40 posle podne »
MSi laptop je sinonim za servis
Sreca tvoja da nisu oni popravljali jer serviseri su im ljudi koji su juce popravljali traktore na nekom zabacenom imanju (majstor Rade!)

Sto se tice preporuke MSI nikako nemoj da uzimas
Dell ima 3 god garancije, uleti ponekad povoljne serije (rasprodaja tj uvozniku fali kesh), treba pratiti
Toshiba imao sam losa iskustva sa oba uvoznika od tada ih izbegavam, daleko od toga da su losi lapovi. Toshiba i Dell su uvek imali jako dobar dizajn.
Lenovo (IBM) nisam odavno drzao, ali uvek su bili odlicni.
HP pouzdan kvalitetan, jedina mana mu je 1god garancije. Misljenje potrosackog drustva je da se lap i menja na godinu dana. Mozda u svetu gde ga studenti kupuju ko mi vrecu Bonuxa, ali ne i u Srbiji. Koliko mu je manja garancija, toliko je i jeftiniji od konkurencije. Servisne usluge jaaako retke i brze.
Od kvalitetnijih kineza rekao bi da su FSC (Fujitsu) iako sa malo jeftinijom plastikom, pokazali kao izdrzljivi i korektni, znam dosta modela koji godinama nisu win reinstalirali i radili su u svakojakim uslovima.
I da kazemo Acer koji za malo para nudi mnogo, na ustrb finalne izrade (plastike nekad zjape :D)
To su neka moja iskustva
Za 450e ni ne mozes da nadjes lap sa grafikom (da nije integrisana), ali mozes da nadjes lep Intel DC, C2D vec malo teze.
Izbegavaj AMD i Celerone

Van mreže 3r1c

• VW Početnik
  • Das Auto
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 02, 2010, 11:47:47 posle podne »
Sada definitivno prednjaci Asus u odnosu cena-kvalitet-performance.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 03, 2010, 01:29:37 pre podne »
pa ne bas
koliko je Asus popularan u mojim krugovima govori cinjenica da ga ovde nisam ni pomenuo  biggrin

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 03, 2010, 02:06:13 pre podne »
vaio  biggrin dell :angry: asus biggrin hp :angry: toshiba  biggrin
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže nemanja2468

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.9 TDI, Golf 2 1.3
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 03, 2010, 02:41:55 pre podne »
gledao sam skoro neke tabele koji se laptopovi najmanje kvare i Asus je ubedljuvo na prvom mestu, i mislim da su poprilicno dobri. cura ima nekog asusa najobicnijeg placenog 20-ak hiljada i licno meni je ispadao par puta na sred ulice jer je torba nikakva i nista mu ne fali, radi ko blesav, ja mu jos i windows 7 instalirao i sad stvarno sece. ja imam FCS (fujitsu siemens) vec 2 i po godine i radi perfektno, nemam nikakvih zamerki, jos sam dobio i legalanu windows vistu. tako da ti preporucujem jer ga ja stvarno poprilicno koristim i ne vodim mu nesto previse racuna. drug je imao MSI i to odma odbaci kao soluciju jer su najobicnije sranje. HP se lose pokazao na ovom testu sto sam gledao a i licno znam par ljudi koji ih imaju i vec su bili po servisima tako da mislim da nisu nista posebno. Toshiba vec par godina unazad pravi dobre laptopove tako ni oni nisu greska. A sto se tice servisa, to je samo ne daj boze da treba da ga saljes jer moze da zaglavi na dosta dugo vremena (znam iz primera najboljeg druga i njegovog MSI cuda), tako da gledaj da kupis nesto od ovog navedenog. Nadam sa da je ovo od pomoci, i kad nadjes neki model koji ti se svidja pogledaj malo po netu o njemu ima da nadjes sve sta te interesuje, koje su mu mane i sta je lose kod tog modela i mozes poprilicno da se informises.

Van mreže Dino

• Uprava Kluba
  • Hero Member
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 03, 2010, 09:18:43 posle podne »
Ja ima asus vec god i po i prezadovoljan sam. Moja preporuka...definitivno asus.

Pu pu pu.  biggrin

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Vorsprung durch Technik
    • vw club serbia-forum
  • Auto: Comfort Coupe
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 03, 2010, 09:31:08 posle podne »
Sto se tice kvarova u praksi mi se desilo da se samo fujitsu siemens 2kom. i to stari jedno 6-5 godina kvario, u pitanju su bile lampe displeja, koje se inace lako menjaju.
Hard diskove, baterije ne racunam u kavarove jer to zavisi i od same upotrebe i korisnika, tako da ako je u pitanju nov uredjaj kupi bilo koji, naravno od poznatijih brendova koji nude bolju podrsku.
To je neko moje iskustvo  ;)

Van mreže 3r1c

• VW Početnik
  • Das Auto
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 03, 2010, 09:33:30 posle podne »
Ili Toshiba ili Asus, neces pogresiti.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 03, 2010, 10:49:15 posle podne »
ja mislim da je asus smece koji je prepakovao zute komponente u notebook kuciste na kojem pise asus pokusavajuci da uzme deo trzista laptopova
od samog pocetka su bili dosta tezi od konkurencije, uzasni problemi sa pregrejavanjem, tako da dalje ih vise nisam uzimao
vidjao sam u zadnje vreme jako dobre po konfiguraciji modele, ali nemam hrabrosti nekome da preporucim asus
a i zasto bi kad su druge firme bile proverene

Van mreže Zlocesti

• Ma .... LOoOOdilo :)
  • Hero Member
  • Auto: Vw Bora 1.9 tDI 131ks
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 03, 2010, 10:56:01 posle podne »
a sto niko ne spominje acera ???

jeste da su plastikaneri bili ovi kod ans .. ali ja sto ima m dva komada su sa francuskog trzista .. nemaju veze sa ovim modelima ... i prezadovoljan sma ..
jedan je 17 a rugi 14.5 .... ima jedan lik u cvijicevoj prodaje dobre masine centrino dual .. za 300 400e polovni ali nisu za nashe treziste
[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]
******** I nishta  DRUGO  **************

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
  • Golf u srcu GTi u krvi :)
  • Auto: Golfovi i a3
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 03, 2010, 11:07:03 posle podne »
ja imam sony vaio i nisam zadovoljan njime, preporucujem toshibu ili HP, mada sada je sve to isto sr***, toshiba daje dobru garanciju a acer je dosta povoljniji u odnosu na druge marke sto se tice performansi, znam par njih koji ih koriste i nisu imali probleme sa njima, dok je meni posle godinu dana riknula graficka na sony-ju i popravka me je kostala 120e

Van mreže 3r1c

• VW Početnik
  • Das Auto
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 03, 2010, 11:08:36 posle podne »
Ne znam, znam da burazerova devojka muku muci sa njenim Acerom, mnogo mu je losa baterija i ima sto jos nekih sitnica, ne znam...

Kako je pre bilo sto se Asusa tice, ne znam, znam da su sada zajebani igraci na ovom, pazi kad su cak toliko porasli da su u proceduri kupovine Toshibe coilleo2tj

Van mreže Zlocesti

• Ma .... LOoOOdilo :)
  • Hero Member
  • Auto: Vw Bora 1.9 tDI 131ks
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 03, 2010, 11:15:28 posle podne »
ortak ima vaio 17cu .. tastarura ocajna .. ne mozes da kucas ...

ja ipak mislim da je tu acer i sa peroransama i sa cenom i sa kvalitetom najbolji
[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]
******** I nishta  DRUGO  **************

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
  • Golf u srcu GTi u krvi :)
  • Auto: Golfovi i a3
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 03, 2010, 11:15:42 posle podne »
ja mislim da nema pravila vise, u sustini sve je to isto smece posle gosinu dana svima po nesto fali, drug kupio dell za kog se smatralo da je br1 sto se tice laptopova, zvucnici mu crkli posle 3 meseca, a baterija posle 9 meseci, za zvucnike je cekao mesec ipo dana da mu srede (bar mu garanciju produzili mesec ipo dana)