Dakle situacija je sledeca, danas krenem sa Mirijeva u Grocku i dok sam bio u pokretu nista nisam primetio, tek kad sam stao u koloni vidim da mi auto dimi vise nego obicno, stanem sa strane, izadjem a on purnja beli dim na auspuh, temperatura motora normalna. Ugasim ga, otvorim ekspanzioni sud, malo je bio pod pritiskom ali kao i uvek kad je vruc. Znaci sve normalno, tek je bio pocetak. Na pola puta do Grocke pocne da mi podize temperaturu po malo, usput mi se cinilo da je manje dimio, greska... Kod onih vocarskih hladnjaca ima jedna prodavnica, tu stanem, vec je podigao solidno temperaturu, otvorim ekspanzioni sud a on mi izbaci skoro pola antifriza iz sistema. Pritisak nenormalan! Sve mi je bilo jasno, progoreo dihtung, pomesao ulje i vodu. U prodavnici uzmem kofu vode, sipam u sistem i krenem polako uzbrdo, sa milion stajanja uz put da se ladne malo stignem nekako na vr` brda, ugasim ga, upalim sva 4 i nizbrdo je lako. Dedina vikendica mi blizu i dovucem se kod njega i ostavim ga tamo. Voda je masna, ulje nisam primetio da je zapenilo, na oko je normalno.
Sta mislite kolika je steta, da li samo dihtung i eventualno ravnanje glave i koliko to moze da kosta ili ce biti malo veci posao?
Motor nije bas u sjajnom stanju, dosta trosi ulja, da li mi je isplativije da pojurim drugi motor?
Dajte neko misljenje, hvala puno.