Skinuto sa VW Club Croatia:
@d@llygti
Nazalost Ivo nije aprililili. Auto je prodan prije nekoliko dana. Ali vidim da neki clanovi nisu mogli
da sacekaju da ja to objavim vec su se pojavili cak i sa cifarama itd ... Al nema veze , ima nas svakakvih. Mozda i nije zlonamjerno.
@dzinn16v: Dzinne druze i meni je zao, al ti me razumijes i znas u kakvim uslovima zivota i dohodaka zivimo u BIH , tako da ti je sve jasno.
Nisam ja ni prvi ni jedini ni poslednji koji je rastavio gotov projekat u BIH. Bice nas jos , vjeruj mi ... Doduse ja sam imao sansu da se u svom projektu uzivam neko vrijeme.
Dakle, Golf nije prodan u onom izgledu na kome ste navikli da ga vidite na slikama.
Auto je rastavljen u dijelove , sa njega je skinuta sva oprema, felge, cijeli front , tapacirunzi, muzika, votex itd itd da ne nabrajam i kao takav
serijski auto ,cak i bez radija ,je prodan za 5100 km odnosno 20-ak hiljada kn.
Kupca sam ciljano birao jer znam da ce nastaviti sa projektom i da ce mu opet sloziti neke adekvatne stvari (prvenstveno motor). Decko koji ga je uzeo je prezadovoljan , jer je dobio odlicno ofarbano auto i sa zastitom na podovima i kao takav mu je perspektivan za ulaganje i buduci projekt.
Dijelovi i oprema koje sam skinuo su prodani za 7900 km ili 30-ak hiljada kn ... Tako da sam ukupno dobio za duju preko 50 000 kn.
Morao sam tako jer mi niko u BIH ne bi dao te ulozene pare za onakog kakav je , a nisam zelio da padnem na njemu a ni na dijelovima.
Radije ga onda ne bih ni prodao, ako moram pasti 20-30 tkn.
Razlog prodaje je nova kuca koju sam ljetos kupio u Gradisci u gradu i koju trebam jos spremati, takodjer mi je trebalo
jos jedno dostavno vozilo za moj market , a i u sijecnju cu dobiti trece dijete - tako da sam se odlucio na to,
jer mi je nedostajalo tih 50-ak hiljada kuna da sve realiziram. Meni je familija i nas porodicni posao na prvom mjestu , pa onda hobi i sve ostalo.
Nazalost poznajem i ljude koji sebi i familiji ne obezbijedjuju osnovne uslove za zivot, a zeli da ima sredjen auto kome ce njegove kolege da se dive. Strasno ...

.gif
Mislim da sam sa tim autom ostvario svoju viziju koju sam imao u glavi kao klinac, i da sam zadovoljio svoju zelju.
Napravio sam jednu duju , koju niko na takav nacin nije slozio u BIH , iako tu nemamo takve finansijske mogucnosti da obezbedimo rare dijelove koji su skupi i iako nemamo dijelove "na izvolite" kao ljudi koji rade projekte na zapadu.
Zahvaljujem se mojim kolegama iz Hrvatske i clanovima sa VWCC foruma koji su mi PUUNOOOO pomogli u ovom projektu, sto u nabavci dijelova te sugestijama, savjetima i uopce na podrsci.
Naravno da sam na forumu VWCC i dalje i da me u buducnosti ocekujete sa nekim novim projektom,
jer tesko je u meni smiriti taj "stylerski" duh thumbsup.gif , ali kad za to bude realne sanse i financijske mogucnosti.
@dzinn16v
Iskreno i lijepo receno
Nadam se da cemo te ponovno vidjeti u projektima,a sudeci kakva je duja bila ne sumnjam da ce sljedece auto biti jos bolje...
Dobro su i uzeo novaca za felge i front,ako nije tajna jesu ostale u BiH ili su otisli dalje?
@d@llygti
Nije ni jedno ni drugo ostalo u BIH. I felge i front su prodani u Hrvatsku.
Felge i front su prodani za ukupno 2000€.