Autor Tema: Golf 2 1.8 GTI 16V- nece da upali na benzin a na plinu ima nemiran ler gas  (Pročitano 9734 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

aleexis

• Gost
Odg: Golf 2 1.8 GTI 16V- nece da upali na benzin a na plinu ima nemiran ler gas
« Odgovor #20 poslato: Avgust 03, 2010, 12:23:08 pre podne »
koliko sam ja cuo od dosta majstora nemoze da se sjebe elektronika od ispucavanja...
samo se klapna krivi  ;)

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #21 poslato: Avgust 03, 2010, 03:57:06 posle podne »
koliko sam ja cuo od dosta majstora nemoze da se sjebe elektronika od ispucavanja...
samo se klapna krivi  ;)

e matori ko sve nije danas majstor,posebno u Srbijani   lollol lollol lollol  većina njih ti je fazon, probamo sve pa šta upali   lollol lollol
Il se ženi il tamburu kupi, u nešto se udarati mora!

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #22 poslato: Avgust 03, 2010, 08:08:03 posle podne »
gti 16v kr i pl nemaju protokomjer beer

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #23 poslato: Avgust 03, 2010, 11:00:04 posle podne »
gti 16v kr i pl nemaju protokomjer beer

Gedora my men   B) B)

Van mreže Radenko GTI

• VW Početnik
« Odgovor #24 poslato: Avgust 03, 2010, 11:02:32 posle podne »
jer moze neko da zakaci sliku kako izgleda taj motor za ler gas kod gti
hvala
Radenko

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #25 poslato: Avgust 03, 2010, 11:08:42 posle podne »
stoji ti na usisnoj grani desno od cetvrte dizne, ima jednu uticnicu na sebi i dva crijeva od kojih ti jedno izlazno ide prema klapni gasa ako imas plin, a drugo ulazno ide direktno iz usisne grane. ler motor ti nema veze s paljenjem na benzin. aktivira ga mikro prekidac na polugama klapni gasa i sluzi izmedju ostalog i za regulisanje kolicine usisanog  vazduha na ler gasu

Van mreže Radenko GTI

• VW Početnik
« Odgovor #26 poslato: Avgust 03, 2010, 11:16:32 posle podne »
Kako bi ja mogao njega da proverim da radi?Inace sta bi mi preporucio i odakle da pocnem sa problemom oko paljenja i rada na benzin.Posto do zime planiram da to resim da bih ga palio na benzin kad je hladno.
Radenko

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #27 poslato: Avgust 03, 2010, 11:28:18 posle podne »
a sto bi ga provjeravao i zasto ti je toliko bitan? izmjeri ti dolazni pritisak benzina na k glavi i izmjeri gornji pritisak na izlazima za dizne. ler motor na 16v nema veze s paljenjem nego sa redom na leru. ispitaj da li dobija struju i na izlaznom crijevu vidi pravi li vakum. a druga stvar i naj vaznija je da gti16v sa k glavom nemoze nikad nikad nikad funkcionisati sa plinom. pa se ti odluci ili ces da ti auto radi i funkcionise kao pravi gti sa 140ks naravno na benzin ili ces da samo imas ime gti16v i manje od 100ks i da ti auto radi samo na plin.
dvojka 16v nebitno dal je kr ili pl NEMOZE bez problema funkcionisati na plinu i benzinu
 beer

Van mreže Radenko GTI

• VW Početnik
« Odgovor #28 poslato: Avgust 03, 2010, 11:39:24 posle podne »
sumnjam na ler motor i hteo bi da ga proverim zato sto kad upalim auto moram da ga drzim na gasu nekih 5 minuta jer se gasi.Valjda dok se ne zagreje.Ponekad i kad je zagrejan varijaju obrtaji od 500-1500.A u poslednje vreme i imam osecaj da mi obrtaji brzo padaju.Recimo vozim ga u cetvrtu na 2500 obrtaja i kad zelim da prebacim u trecu kad ga izbacim da bi promenio brzinu obrtaji skoro odmah padaju na npr 700 ili manje i hoce da mi se ponekad ugasi i u voznji.A najcesce se ugasi recimo kad naglo prikocim na semafore.Cesto imam i problem kad izlazim sa parkinga posto je nizak moram polako i tada i se gasi vise puta cim malo dam gas i pustim papucicu padnu obrtaji i ugasi se.Da nije u pitanju mozda i menbrana na rasprsivacu?
Radenko

Van mreže Radenko GTI

• VW Početnik
« Odgovor #29 poslato: Avgust 03, 2010, 11:46:51 posle podne »
A sto se tice rada na benzin i snage, naravno da bih voleo da ga vozim na benzin i koristim svih 140 ks ali ipak voznja kod nas na benzin je preskupa.Zato planiram da ga koliko-toliko osposobim na benzin a da mi voznja na plin bude ipak prioritet.Valjda cu uspeti u tome.Mada ovde u nisu cim pomenem k-glavu svi saginju glavu tako da nisam mogao da nadjem ni jednog majstora.
Radenko

Van mreže Zgemba

• VW Početnik
« Odgovor #30 poslato: Avgust 04, 2010, 10:45:32 pre podne »
Na plinu ujeda.Skoro sam ga gazio do aleksinca po auto putu 5 brzina, 5000 obrtaja = 190km/h.Moze i jos ,sigurno.Kad se zagreje radi fino,mirno i bez oscilacija ler gasa.

vidiš da ide i na gas dobro  bleh

Van mreže bosanac987

• Jr. Member
  • *
  • Golf 2 1.8 KR
« Odgovor #31 poslato: April 27, 2012, 08:41:33 posle podne »
a sto bi ga provjeravao i zasto ti je toliko bitan? izmjeri ti dolazni pritisak benzina na k glavi i izmjeri gornji pritisak na izlazima za dizne. ler motor na 16v nema veze s paljenjem nego sa redom na leru. ispitaj da li dobija struju i na izlaznom crijevu vidi pravi li vakum. a druga stvar i naj vaznija je da gti16v sa k glavom nemoze nikad nikad nikad funkcionisati sa plinom. pa se ti odluci ili ces da ti auto radi i funkcionise kao pravi gti sa 140ks naravno na benzin ili ces da samo imas ime gti16v i manje od 100ks i da ti auto radi samo na plin.
dvojka 16v nebitno dal je kr ili pl NEMOZE bez problema funkcionisati na plinu i benzinu
 beer

Gedora, nisi u pravu, golf 2 gti 16V, PL ili KR moze da radi i na plin i na benzin, dodji i uveri se :)

Van mreže akreca

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5 TDI
« Odgovor #32 poslato: April 27, 2012, 09:11:56 posle podne »
Imao sam slican problem kao tvoj kad kazes da ti se gasi na plinu ponekad. Meni se gasio kad idem uzbrdo pod punim gasom npr. u drugoj brzini i kad se zaustavljam gasi se i smrdi na plin. Vjerovatno ne uspije progutati toliko plina. Prodao sam ga takvog. Kod mene je otisao "step motor" to je taj motircic za ler gas i  se nalazio u kucistu filtera vazduha (audi b4 1.6). Nisam ga nigdje uspio naci pa ga je majstor jednostavno iskljucio i samo malo rucno podigao ler gas i nisam imao problema kasnije. I kod mene je bila K glava od koje su svi majstori bjezali i krivili je za svaku gresku zbog koje sam dosao. Ti kazes da kad upalis na benzin moras da drzis na gasu 5 min. da bi se zagrijao a to unistava motor jer ga hladnog drzis na gasu. ok ako ne ides preko 1500 obrtaja. Mora se zagrijati jer se plin ledi u rasplinjacu ako rasplinjac nije ugrijan rashladnom tecnosti iz motora koja ide kroz njega.
Moj prijatelj je na svom autu ugradio plin i nakon nekog vremena (95% voznje na plin) nije mogao upaliti na benzin. Problem je bila pumpa za benzin (injection pumpa). Kako je imao obican plin, ta pumpa je radila non stop i nije se gasila kad vozi na plin. Otisao je kod majstora i probali su pumpu i ona je bacala benzin ali nedovoljnim pritiskom. Dizne su mu bile ok i kad je promijenio pumpu sve je bilo ok. Moras voziti na benzin bar 30% i to ne odjednom, da bi pumpa i dizne ostali u dobrom stanju.
« Poslednja izmena: April 27, 2012, 09:15:04 posle podne od strane akreca »
sasa

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #33 poslato: April 29, 2012, 07:57:43 posle podne »
 beer

Gedora, nisi u pravu, golf 2 gti 16V, PL ili KR moze da radi i na plin i na benzin, dodji i uveri se :)
kod tebe je sve specijalno pa me ne cudi to sto kod tebe jedinog K-glava radi bez problema i na plin i na benzin
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup