Autor Tema: Vise pitanja za pasat 2 !!!  (Pročitano 5864 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: passat 3 1.9TD
Vise pitanja za pasat 2 !!!
« poslato: Jul 28, 2010, 02:41:23 pre podne »
Da ne pisem po tudjim temama vidim da ima slicnih pitanja ali ja imam vise otvaram novu temu i voleo bi da mi pomognete u odluci, imam pasat '87. dizel, karavan, bio je td pa je sad samo dizel, ali opet sam s*ebo motor  ( 1l ulja na 200-300 km) a i mehanika je vec pocela da popusta, ceo prednji trap je u losem stanju, i posto stranca ne mogu da nadjem ni za lek, resio sam da ga malo sredim koliko mi finansije dozvoljavaju....pa za pocetak imam par pitanja na koje bi voleo da cujem odgovore od vas:

---     motor mi se ne isplati da radim jer sam kad sam radio proslu generalku prepravio od td na obicnog dizela, druge dizne i bos pumpa, turbina mi je crkla, pa hocu da ubacim komplet drugi drugi turbodizel, pa me zanima koliko je komplikovano da se ubaci 1.9td  i sta sve treba da se prepravlja???Jer imam jedan 1.9td povoljno, ako je komplikovano za prepravku onda cu bolje da nadjem neki 1.6, mada znam da je moj drugar pre neku godinu ubacio 1.9 u golfa 2, ali nije sad u Srb da ga pitam...

---     prednji trap je u ocajnom stanju, komplet bi trebao sve da zamenim, od kojih sve auta se uklapaju delovi, dal samo od ovog 32b ili moze od "trojke" ili od golfova pase, i sta moze a sta ne?
---     kad vec radi sve ovo dal postoji nacin da se ugradi servo u ovaj model ili da i dalje vezbam misice u krivinama???  driving  

---     kako da sredim siber, uzeo sam auto sa zalepljenim siberom i do dan-danas nisam imao vremena da ga popravim, dal da se cimam ili da uzmem komplet drugi mehanizam (jedan lik mi kaze da su mozda neki kanali zapuseni,neznam kako to da ocistim, jedino da skinem siber),

--- kako da resim pitanje sa klestima kocnice, cuje mi se na desnoj strani sve vise da lupka kad idem, dal je uposte moguce ili i to moram komplet druga klesta da trazim???

---     ima li negde da ima stranac (karavan,dizel, boja nebitna kao ni motor mada je pozeljno da je dizel) sa dobrom sasijom i enterijerom da ne radim sve ovo nego da od dva napravim jedan???

dosta pitanja za danas sutra cu jos da postavim kad se setim  lollol a evo slike da vidite pasata

p.s. Za sve one koji ce da mi kazu da prodam ovo i da kupij noviji, nek odustanu od ubedjivanja ne moze nijedan auto da se poredi s ovim za transport svega i svacega, osim kombija naravno... i zato ga ne menjam... a i nisam bas u nekoj povoljnoj finansijskoj situaciji  blink

« Poslednja izmena: Jul 28, 2010, 02:45:32 pre podne od strane djokicsale »
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
Odg: Vise pitanja za pasat 2 !!!
« Odgovor #1 poslato: Jul 28, 2010, 10:38:15 pre podne »
Sto se tice trapa tu ti odgovaraju delovi od Audija 80 kockice. Moze servo da se ugradi ali on odgovara samo od njega. Servo su imali svi modeli sa benzinskim 2.2 motorom i poneki model sa slabijim motorom (1.8)
A to sto ti lupkaju kocnice moze da se desi da su ti ispali osiguraci od plocica.

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #2 poslato: Jul 28, 2010, 03:58:08 posle podne »
a ti osiguraci pretpostavljam da idu samo od pasata i ne mogu da se nadju  bonk

a kazi mi ivane, jel tesko da se skine tabla da stavim diode, tj. da zamenim ove moje jer mi ne radi osvetljenje table, jedna po jedna su mi crkle diodice... procitao sam kako si odradio na tvom pasatu i video sliku i bas mi se svidja, moze li da se izvuce tabla da ne skidam volan ili mora sve da rasturim? Zaboravio sam kako treba odaavno sam to radio...
a vec sam nacisto zapustio autom jer jedno po jedno od zamora materijala i starosti popusta a ja sve kazem ajde moze i bez toga bitno da tera  bicedobro i sad ocu bar sve te stvari koje mogu sad da uradim jer "majstori" nece da se zezaju s tim gde se izgubi dosta vremena a ne mogu da naplate...  a i ako urade onda gledaju da "skarabudze" na brzinu  wacko
« Poslednja izmena: Jul 28, 2010, 04:00:37 posle podne od strane djokicsale »
nada umire poslednja.

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Jul 28, 2010, 08:14:01 posle podne »
Sat se lako skida, imas plasticnu oblogu ispod sata i tu su dva srafa, odvijes njih i ona dva gore iznad i to je to. Samo moras da skines limeni nosac na sajli ispod haube (ako ga ima uopste) kako bi mogao sat da povuces napred...

A 1.9 ti odgovara sraf na sraf ;)

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: Jul 28, 2010, 08:46:03 posle podne »
Djole ti je vec odgovorio. Ako budes menjao plocice dobices i osigurace u kompletu sa njima. Procunjaj malo po radnjama mozda negde i nadjes samo osigurace.

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #5 poslato: Jul 29, 2010, 02:03:50 pre podne »
hvala vec od ponedeljka cu da se angazujem... trebao sam vec sutra, tj. danas da krenem sa zamenom komplet svega napred u trapu i plus svega sto ne valja, ali odlozicu dok ne vidim sta mogu da nadjem negde po otpadima... mada gumice i ostale potrosne delove ne planiram da uzimam polovne, ipak gume, amortizeri i ostale stvari tog tipa gube svojstva kad stoje dugo... a ne pitah, koje diode da ubacim u tablu, Ivane koje si ti koristio? Razmishljam iz upaljaca kao sto sam procitao negde na forumu ali mislim da odavno nisam video upaljace s tim, pa mi ostaje da probam s onim diodama iz kineskih baterisjkih lampi jer sam njih vec koristio u slicne svrhe kod kuce....  a i razmishljam da zamenim svetlo kabine s jednom diodom...
nada umire poslednja.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #6 poslato: Jul 29, 2010, 10:28:52 pre podne »
Ja sam diode narucio preko radio kluba. Na njihovom sajtu imas veliki izbor modela, boja  itd. Evo ti link pa pogledaj.

http://www.kelco.rs/katalog/kategorije.php?IDgroupmain=55

Van mreže tasa

• Full Member
  • Auto: passat b6 2.0tdi
« Odgovor #7 poslato: Jul 30, 2010, 12:50:27 pre podne »

---     kako da sredim siber, uzeo sam auto sa zalepljenim siberom i do dan-danas nisam imao vremena da ga popravim, dal da se cimam ili da uzmem komplet drugi mehanizam (jedan lik mi kaze da su mozda neki kanali zapuseni,neznam kako to da ocistim, jedino da skinem siber),

Obzirom da nisi napisao sta je problem sa njim, moguce da ga nisi ni probao, nego
sto se tice sibera, on ima kanale na 4 strane, dva kanala su kod nosaca prednjih vrata, a druga dva bi trebala da budu ispod zadnjeg branika na bokovima,
jedini nacin da proveris dal su zacepljeni kanali litar vode i sipaj direktno u kanal ( u coskovima sibera) i gledaj, ako ne odvodi vodu, tanku zicu i guraj, samo polako, da ne pocepas negde kanal, jer je na nekom delu od gume ili cega vec tog tipa, i sipaj onda i ako sipa na te odvode kod nosaca taj si uradio, tako onda i drugi i uzivaj.

Inace evo broj od servisa, iz N.Sada, rade ok, kako se servis zove, hmm, 063-503023 nadam se da je broj i dalje aktivan.
Poz.

Dzaba ti 100 konja, kada je magarac za volanom :-)))

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #8 poslato: Jul 30, 2010, 12:29:32 posle podne »
pa kad sam skinuo silikom koji je prethodni vlasnik zalepio (nije ga stedeo)   bonk posle prve kise celo nebo oko sibera bije je mokro i sve bi kapalo dole na sediste, e sad ako je tako ko sto kazes, rasturam ceo siber da nadjem te kanale za odvod...
nada umire poslednja.

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #9 poslato: Avgust 25, 2010, 04:41:27 posle podne »
drugari, zanima me dal se hvataju servo i klima od nekih modela, audija i od kojih? Jedan lik od kog sam uzimao delove kaze da moze i jedno i drugo od nekih modela audija ali treba da vidi na licu mesta jer je ugradjivao ali odavno pa se ne seca od kog modela audija.... dal je neko radio nesto slicno?
nada umire poslednja.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #10 poslato: Avgust 25, 2010, 04:42:56 posle podne »
Odgovara ti od audija 80 kockice i audi 80 ali pre jajeta. Isto kockast samo ima drugacije farove i stopaljke. ;)

Van mreže marko.jovanovic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #11 poslato: Avgust 25, 2010, 08:10:00 posle podne »
Mislis da ce moci da se nabudzi klima u njega?

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #12 poslato: Avgust 25, 2010, 09:02:09 posle podne »
Ima modeli sa klimom. Prosle godine je jedan u Nemackoj trazio 850 evra za model sa klimom. Fabricka, nije naknadno ugradjena.

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #13 poslato: Avgust 27, 2010, 04:36:11 posle podne »
ma znam da ima modela s klimom, ali u Srbiji nikakvih nema ni za lek, bar u ovom delu zemlje gde sam ja, kad bi nasao stranca napravio bi od dva auta jedan odlican, ovako, jos nisam krenuo s radovima cekam da vidim dal ce da naleti neki strendzer makar i benzinac.
nada umire poslednja.

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #14 poslato: Septembar 11, 2010, 04:19:35 posle podne »
sredio sam ceo prednji trap, ali nisam hteo da ubacujem servo jer sam presao na 13-ice i sad bolje radi nego servo nisam mogao da poverujem. Neznam koje ulje da ubacim, trenutno koristim ono obicno optimino od 350 din/litar 15-40 ali poceo je da mi trosi oko litar na 200-300 km...   ovde http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=9425.0 vidim da nije lose to lukoilovo pa neznam dal da predjem na to... inace nisam ni menjao ulje vec samo dolivam s obzirom da dnevno prelazim 80-100 km u proseku a nekad i vise/ Sta mislite koje bi bilo najpametnije da probam, da bar za neko vreme malo smanjim potrosnju ulja? Motor je 1.6d, bio je td sad je obican, bez turbine, predjenih oko 50-70 hilj posle generalne.
nada umire poslednja.

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #15 poslato: Septembar 06, 2011, 07:03:33 posle podne »
E sad ovako, ponovo malo da vas davim s pitanjima.... prolupao mi pre neki dan motor, ali pošto je turbina bila loša, kad sam prošli put radio "osveženje" motora, zatvorena je i motor prepravljen na običnog dizela. E sad našao sam neku turbinu i boš pumpu za turbodizel motor od golfa 2, pa razmišljam da ponovo uradim motor da bude turbodizel, mnogo je kilavo išao bez turbine.

Hoće li moći turbina od g2 da se uhvati kod mene, zbog drugačijeg položaja motora?   Ono jes' isti motor i na g2, ali može li to da se uklopi na pasatu? I šta predlažete sve da odradim, još ne znam kakvo je tačno stanje motora, dok ga majstor ne otvori, ali ne treba biti vidovit da se pogodi šta je s obzirom da već godinu i jače troši ulje kao tenk  driving

Koje delove preporučujete, i ima li načina da proverim turbinu da mi ne sjebe opet motor kao ona koja je bila na motoru.....
nada umire poslednja.

Van mreže Pitatore

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 10, 2011, 01:08:32 posle podne »
Da ne otvaram i ja temu u vezi Passata b2,imam pitanje u vezi trapa,konkretno prednje i zadnje "Pastete" dali se gadjaju od G2?

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 10, 2011, 02:58:30 posle podne »
Jel karavan il običan, mislim da ne, al bolje neko stručniji neka kaže.
nada umire poslednja.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 10, 2011, 03:32:20 posle podne »
Prednje nisu iste kao kod golfa. Kad sam menjao pre par godina morao sam da trazim bas za passata ili za Audi 80 kockicu.

Van mreže Pitatore

• VW Početnik
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 10, 2011, 10:36:58 posle podne »
Limuzina,5oro vrata je. Znaci samo zadnje se gadjaju?