Нема то везе са историјом аута, мехатроник може да цркне 2. месец након изласка из фабрике, а можда не цркне ни након 25 година арчења и потписивања на сваком семафору... Људи у Србији не контају да и дсг има потрошне делове као и сваки други мењач, само што је квачило+замајац за дсг 1200€, а за мануелца је 500€, али зато квачило на дсг оде на 300-350ккм (да га не арчиш баш превише од семафора до семафора), а на мануелцу оде на 150-170ккм у 90% случајева... Ја дсг не бих заменио за мануелца у животу више, иако сам се зезнуо и узео на половном ауту донекле неисправан мењач, тј. потрошено квачило па сам радио и квачило и замајац али јбг сад шалта као кроз путер. Такође ме опасно нервирало оно глупаво што хоће у 6. брзину чим пре може (на 45-50km/h малтене) па сам одрадио и stage 1 tuning мењача уз "driveability upgrade" пошто је свакако одрађен stage 1 мотора и напокон могу ауто да возим у D јер по граду лепо сам држи 3-4 брзину, тек на 60-ак km/h иде у 5., а на 70-ак km/h иде у 6., шалта брже и мекше итд, буквално најбољи upgrade који сам урадио на колима, тотално други ауто за возити..
И да, исплати се замене уља на 60ккм и трошкова могуће поправке кад седнеш у ауто и кренеш било где нема акања квачила ногом 100 милиона пута, било то по кривинама на Романији, Копаонику или Тјентишту или релација Нови Београд - Калуђерица у шпицу... Кад хоћеш да га возиш жустрије убациш у мануелни мод и шалташ на волану, опет брже него да стискаш квачило физички.. наравно говорим о обичним аутима за сваки дан (до 300-350кс) преко тога ипак верујем да мануелац даје посебну драж

, али у аутима (поготово дизелима) са 90-150кс нико не може да ме убеди да има драж шалтање мануелца
Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk