Imam "trilemu" koju ne mogu sam da resim, dobro bi mi dosli saveti iskusnijih. Naime odlucio sam se za kupovinu drugog auta, pa je u najuzi izbor usao Golf V, Skoda Octavia A5, Touran. Interesuje me samo dizel varijanta, obzirom da sam prezadovoljan svojim polom TDI 66kw 2001 godiste sa kojim sam zgazio 100.000km od kako je kod mene i nikada nikakav problem nisam imao, a trosi kao upaljac ispod 5l na otvorenom, mada mu je tek 210.000km na satu. Sto bi znacilo da nisam ljubitelj sportske i ostre voznje, prelazim oko 15.000km godisnje, ali ne volim ni lenje SDI motore, neka varijanta od 66 ili 77kw bi bila ok za mene. Moja pitanja bi bila, koji od ova tri vozila odabrati, koji motor odabrati, ima li uopste rezlike izmedju Golfa i A5, jer neki ljudi kazu da su isti auti, da li je razlika u kvalitetu. Cenovni rang je tu negde, mozda je octavia 500e u proseku jeftinija. Uzimam auto za sebe da ga vozim narednih 5-6 godina, pa bih voleo da to bude beka best buy varijanta, bas kao sto sam ubo sa Polom.