Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1181939 puta)

0 Članovi i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže cicero

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: BLACK RR_LINE
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #2620 poslato: Jun 13, 2014, 06:36:05 posle podne »
+1
NEMCI KAD NAPRAVE AUTO I RAT NAPRAVE DA BUDE SVETSKI

Van mreže MiliGTI

• VW Početnik
  • Auto: VW Golf mk1 Rabbit
« Odgovor #2621 poslato: Jun 13, 2014, 07:50:21 posle podne »
Pozdrav ljudi, zamolio bih vas za pomoc. :) Blizi mi se 18. rodjendan, samim tim i vozacka dozvola, a sto je najbitnije, i auto. Nisam neki mamin i tatin sin, nece mi kupiti auto koji ponisanim prstom, vecinu novca cu ja zaraditi, pa ce mi i oni dodati nesto. Moj trenutni izbor je bez konkurencije Golf mk3 GTI 16v, ali budzet ce mi biti ogranicen na nekih 1800e, pa me zanima da li mogu naci pristojan auto do te cene?  :huh: Takodje me zanima potrosnja i odrzavanje, kao i kvalitet motora, jer ne bih da kupim nesto sto ce se brzo kvariti. Jedan moj drugar ima isto trojku GTI, samo 8v, stvarno lepo ide i poteze, pa bih mozda uzeo i tako nesto ako ce mi se vise isplatiti, dajte mi neki predlog sta je po vasem misljenju bolja opcija za mene. Hvala unapred   :rolleyes:

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #2622 poslato: Jun 13, 2014, 11:40:30 posle podne »
1.4 ili 1.9SDI, dok ne predjes bar 50-60.000km, izcukas , izgrebes, naucis kako se vozi, pa onda sednes u nesto gde se gine jako lako kad si mlad.
lollol

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #2623 poslato: Jun 14, 2014, 04:56:28 pre podne »
Slazem se sa Guaranom, a posto si sam rekao da ti je budzet tanak i da bi sto manje zicao kintu za gorivo kasnije kupi dizela za pocetak . . .
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže MiliGTI

• VW Početnik
« Odgovor #2624 poslato: Jun 14, 2014, 11:37:10 pre podne »
@Guarana Vozio sam vec nekoliko auta, a tu su bili i oni manji i oni veci, pa bih se u normalnoj voznji (pod normalnom voznjom podrazumevam voznju po propisima) snasao bez problema, ali bih uzeo nesto jace, jer recimo sa ovim 1.5 Rabbit-om se vucem uzbrdo kada je pun auto, a da i ne pricam ako se natovari i gepek...  :11

@pimbe A nisam za dizela uopste, ne znam sto, ne privlace me cak ni ovi noviji TDI motori sa po 150KS.  biggrin Ali ako bas budem bio primoran da uzmem dizelasa zbog potrosnje, samo cu se nadati da se nece previse dugo zadrzati kod mene.  biggrin
« Poslednja izmena: Jun 14, 2014, 11:38:55 pre podne od strane MiliGTI »

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #2625 poslato: Jun 14, 2014, 01:08:10 posle podne »
Kad polozis, normalno je da si neizivljen. Ne bi bilo normalno da je drugacije. I normalno je da hoces neku munju od kola. To bi extra bilo da opdmah polozis i budes vozac koji je svestan svega. Moj prvi auto je bio Audi 80 1.6D, kocka. Star tada 22 godine, 54 ks. Ali za mene je to bio Kadilak. I sada kazem , Bogu hvala sto nisam mogao da kupim neki jaci auto. Inace, ko zna sta bi bilo. Adrenalin kad udari, a ti klinac, neizivljen - opasna kombinacija.

Guarana lepo kaze, dok ne predjes neku kilometrazu i naucis da vozis, mozda bude i neko cukanje. I da trosi sto manje. Je..s auto, ako ti stoji kuci, kupujes ga da ga vozis, a ne da stoji.

Golf 3 je dobar izbor. Ima delova i ako se desi nesto. Nema kao za dvojku , ali ima, nadje se. I naravno isao bi na dizela. Ili benzinca manje kubikaze, pa mu stavi plin.

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže Repke96

• VW Početnik
  • Auto: Audi A4 (2002)
« Odgovor #2626 poslato: Jun 14, 2014, 02:19:52 posle podne »
Pazi i ja sam isto pricao,necu dizel ovo ono,te zbog zvuka,kvarova itd (razne razloge sam trazio) ali kad malo bolje razmislim da za passata 2.0 benzin koji trosi 10 litara dajem pare nepada mi napamet,ovako uzmem 1.9tdi i bog da me vidi...A kasnije ako se bude imalo para mozda padne i neki benzinac
GERMAN STEEL !!!

Van mreže Igor_92

• Hero Member
  • VW U <3
  • Auto: BMW E60 520d/Vw Golf 2 1.6GL
« Odgovor #2627 poslato: Jun 14, 2014, 02:47:47 posle podne »
guarana i blade su ti dobro rekli za vozaca pocetnika nikako nije neka jaka masina,moja preporuka je neki manji auto za pocetak, ako si vec resio da to bude golf 3 onda dizel 1.9 i nema greske a posle kad budes zreliji i iskusniji vozac onda neko vece i jace auto  ;)
Inace ja vozim golf 2 1.6d  najslabija dizel verzija i  prezadovoljan sam,potrosnja mala,auto skroz solidno ide ne kvari se delovi jeftini  :) nemam jos nameru da ga menjam presao sam sa njim oko 40000km za 3godine koliko imam dozvolu  mahac

Van mreže MiliGTI

• VW Početnik
« Odgovor #2628 poslato: Jun 14, 2014, 03:40:30 posle podne »
Pa dobro, razmotricu i tu varijantu, verovatno je tako i najbolje, a vozio sam se sa stricem u dvojci 1.6D, i stvarno lepo ide, odusevio sam se kad sam video kako lepo povlaci i sve to, a sa 1.6D motorom.  biggrin A ja bih najradije sredio ovu jedinicu koju vec imam, ali je prilicno razdrndan (prethodni vlasnik je bio u fazonu vozi dok ne stane, a i cale ga je pazario za 350e), ali mi za to treba mnogo novca, mogu da uzmem daleko bolji auto za te pare, a da sam neko ko lezi na parama onda mi to ne bi bio problem, ali ovako gledam najisplativiju varijantu.  :)

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #2629 poslato: Jun 15, 2014, 11:31:09 pre podne »
Steta sto ne uvedu zakon poput Malteza i Engleza, koji kaze: 18 godina vozac i auto od 1000 ccm = 100 evra osiguranje, 1400 ccm = 300 evra, 1600 = 500, 1800 = 800, 2.0 = 1000 i td. Pa izvoli i vozi. I tako sve do 22 godine onda cena malo pada dole, a preko 25 je normala. Nisu oni blesavi s tim zakonima. Ja sam bio primoran da pazarim 1.4 Golfa . . .
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #2630 poslato: Jun 15, 2014, 01:57:39 posle podne »
Kompletno pogrešan pristup. Momka od 18 godina drmaju hormoni da on ne može trezveno da razmišlja. Sve je to normalno. Od toga treba postaviti jednačinu.
Nije važna kubikaža ni snaga vozila jer da je tako ispada da niko ne bi ginuo u fićolama, jugićima ni golfovima dvojkama. Ginulo se i na kočijama i na konjima. Te fore sa porezom taman trebaju da naprave prestupnike od njih da bi mogli da voze. Ti si Pimbeta zaboravio kako je to kad donja glava udari u gornju :) Samo sise i dupeta su u glavi :)
Dosta stvari je genetika, dosta stvari potiče iz kuće i na sve to treba dodati malo sreće da bi se mladost srećno preživela.

Mili džabe su bilo kakvi saveti ovde, svi smo mi bili najpametniji sa 18 godina. Šta god da odlučiš sa srećom, samo zapamti "Pametan uči na tuđim greškama, budala na svojim"
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže MiliGTI

• VW Početnik
« Odgovor #2631 poslato: Jun 15, 2014, 02:23:42 posle podne »
@Wele hvala u svakom slucaju, ali bih svakako voleo da cujem savete i predloge drugih, jer nista me ne kosta da probam neki drugi automobil, a mozda mi se pri tome i svidi pa promenim misljenje.  biggrin

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #2632 poslato: Jun 15, 2014, 02:29:30 posle podne »
kupi 16v klosaru dabogda te vatrogasci makazama iz njega vadili

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #2633 poslato: Jun 15, 2014, 02:38:08 posle podne »
kupi sporiji auto,sem ako nemas nameru da u skorije vreme menjas prednjicu,branik I slicne stvari.....

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #2634 poslato: Jun 15, 2014, 02:50:13 posle podne »
Kad god krene ovakva diskusija setim se onog dečka iz Kikinde sa VR mk3 i njegovom otfikarenom glavom među roletnama.

2 Busy from Sony Miro

Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže MiliGTI

• VW Početnik
« Odgovor #2635 poslato: Jun 15, 2014, 04:42:38 posle podne »
@gedora Hvala najlepse.  biggrin

@topmarko Pa dobro, posto vidim da mi svi vi koji ste vec iskusni vozaci predlazete nesto slabije za pocetak, mislim da bi trebalo da vas poslusam, a i lako je prodati auto pa uzeti jaci ako bude bilo potrebe.  biggrin

@2busy Au, to bas i nisam morao da saznam.  :9

Van mreže Gandra

• Full Member
  • Auto: тројкаш
« Odgovor #2636 poslato: Jun 15, 2014, 08:33:13 posle podne »
Ovaj forum ima i pedagoski karakter... odlicno! Mislim da je pitanje momka bilo koji je dobar auto do 1800€. Da nije napisao da ima 18 godina i da je tek polozio voznju, niko ne bi toliko kenjao i izigravao nekog pedagoga i savesnog gradjanina!

Sent from my XT890 using Tapatalk

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #2637 poslato: Jun 15, 2014, 08:58:31 posle podne »
Tako je, ali pošto je to napisao ima nas starijih koji će rado ukazati na stvari koje smo svesniji, a daleko bitnije nego koji auto da uzme. Pri tome on je već napisao šta bi hteo. To je savet. Može i ne mora da ga posluša. Dosta smo se sranja nagledali i naslušali, sasvim je ljudski savetovati nekoga da sačuva glavu.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže ilija

• Master Member
  • DAS AUTO
« Odgovor #2638 poslato: Jun 15, 2014, 09:13:40 posle podne »
Za pocetak je bolje uzeti slabiji auto jer se svako izivljava kad pocne voziti prvi put. Ja imam 21 godinu, dobio Sam dozvolu sa 17 u srbiji, I vozim vec par godina I vozio Sam aute od golfa 2 dizela do m5ice od 500 konja par puta. Al I dan danas nemislim da znam dobro da vozim jer 4 godine voznje je nikakvo iskustvo bar za mene.  Al ti kako hoces

Sent from my iPhone using Tapatalk
nedao bog da imas 16v. isao bi oko 290

Van mreže Gandra

• Full Member
  • Auto: тројкаш
« Odgovor #2639 poslato: Jun 15, 2014, 09:19:09 posle podne »
Da neteram temu u pogresnom smeru, pitacu jos samo ovo.
Koliko vas je sa 18 godina slusalo, culo, poslusalo i uradilo onako kako mu je savaesni stariji gradjanin rekao?