Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1180013 puta)

0 Članovi i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže RasicJR

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Strah parališe. Znanje motiviše.
  • Auto: Golf 4 1.9 TDI
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #2660 poslato: Jun 21, 2014, 11:59:58 pre podne »
Naravno, razumemo, i cenim iskrenost i objektivnost.  :)

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #2661 poslato: Jun 21, 2014, 03:09:08 posle podne »
Konkretno sam razmisljao o fiesti 2002-2009 da zameni mog legendarnog starca i ne vidim ama bas ni jedan razlog zasto bi kupio pola te generacije koji je bar 1000e skuplji od nje i ama bas ni po cemu nije bolji.
Da me neko ne razume pogresno, volim ja vw, ali sam i objektivan.

Tvrda, kruta, da ne kazem jos malo reciklirana plastika po oblogama vrata... Nishta a? Objektivno ako takve stvari ne primecujes onda je i ok da ne vidis razloge zasto je polo skuplji....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
  • Auto: Golf 1
« Odgovor #2663 poslato: Jun 21, 2014, 08:41:17 posle podne »
Evo i ovaj momak nagrdi tapacire, tablu i plastiku kod vw...
Shomi, bitno je da se ne kvari i ne raspada, a sto je tvrda i kruta, meni ne bitno, u pravu si, ja sam ocekivao neki jaci argument. o lepoti iste i kod jednog i kod drugog modela ne mozemo da govorimo.
Generalno, apsolutno ni na jednom testu, po novinama, netu, bilo gde, nisam video da je polovni polo bolji od fieste ni u jednom aspektu. Da ne pricam da sam i sam imao prilike da probam oba modela. Moguce da ja nisam do te mere fan vw, da bi recimo izmedju ova dva modela izabrao polo samo zato sto je vw.
« Poslednja izmena: Jun 21, 2014, 09:12:08 posle podne od strane GOLF77 »

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #2664 poslato: Jun 21, 2014, 08:57:55 posle podne »
na koju fiestu si mislio, konkretno sa kojim motorom?

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
« Odgovor #2665 poslato: Jun 21, 2014, 09:13:31 posle podne »
Isklucivo benzince 1.25 i 1.4, cini mi se da je ovaj drugi prihvatljiviji, mada su to nijanse.
Na kraju pricamo takodje o nemackom autu...

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #2666 poslato: Jun 21, 2014, 09:24:04 posle podne »
slusaj vw motor 1,4 1998-2004 ti nije neka sreca. mjenjac mu je isto sranje. vw motor 1,4tdi ti opet nije neka sreca.
fordovi benzinci su ti tri puta losiji. fiesta 1,4 td ti nosi motor citroen/pezo 1,4hdi koji je od vw 1,4tdi bolji jedno 1000 puta.
polo je bolji auto od fieste za klasu.
 ako hoces dobar auto za kucu 2002-2004god kupi pola 9n sdi ili tdi 74kw.
(mislim na model pola sa okruglim farovima kao sto vozi fred peric da ti bude jasnije)
nije mu skupo odrzavanje ima neke stabilizatore i plasticne selene koje mijenjas jednom godisnje ali su bagatela
imuni su na losu naftu i na sve i svasta. da ti ne pricam da trosi manje od kandila ne bi mi vjerovao. u tdci naspi par puta lose gorivo popusio si 600eu.
polo 9n benzinac ti ni jedan kurcu ne valja

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
« Odgovor #2667 poslato: Jun 21, 2014, 09:51:42 posle podne »
Fiesta benzinac je losija od pola benzinca, ako sam te dobro razumeo?
Ako ostavimo dizele po strani, za ove fordove dizele se slazem sa tobom, to ne bi uzeo nikada.
Aj recimo da neces da kupis dizel ni jedan ni drugi, koji bi benzinac uzeo i sto mislis da je polo benzinac bolji od fieste benzinca i sto je na kraju polo bolji za klasu od fieste? intaresuje me tvoje misljenje kao majstora, mi ostali sto pricamo to je druga stvar.
Ja mislim konkretno na ovu fiestu http://www.mojagaraza.rs/g/Ford-Fiesta-2002/?utm_source=polovniautomobili.com&utm_medium=widget_one2one&utm_campaign=pa_ad_widget.
Inace moj cale je kupio novu pre par godina, a drugu sam ja probrao jednu polovnu isto pre par god, ako ne racunamo to sto je menjao set kvacila, nije ga zezala uopste, samo potrosni materijal, inace 2003 god je. Caletova nova 1.4, od drugara, polovna 1.25, oba benzinca.
« Poslednja izmena: Jun 21, 2014, 09:53:44 posle podne od strane GOLF77 »

Van mreže cicero

• Master Member
  • Auto: BLACK RR_LINE
« Odgovor #2668 poslato: Jun 21, 2014, 09:55:28 posle podne »
ajmo majstore cekamo odg,nemoj samo da pises kao wele 2 strane
NEMCI KAD NAPRAVE AUTO I RAT NAPRAVE DA BUDE SVETSKI

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #2669 poslato: Jun 21, 2014, 10:08:44 posle podne »
a nestaje mi mreze ili opet jebe komp. stalno me izbacuje.
@golf77 polo ne da je duplo bolji kao auto nego milion puta.
 ima bolji trap, bolje kocnice, upravljiviji je i stabilniji od fieste troduplo. ima bolju klimu, ima enterijer sve plastike, zvucnu izolaciju sve sve bolje od forda. i ne pada mu cijena svake godine po 1000eu..
nemam ja nista protiv caletovog forda, bilo je ljudi koji su kupili novog juga 55 i vozili ga 100 000km bez generalne, a bilo ih je na hiljade koji su posle 10 000km morali raditi motor ili kupiti drugi. znaci ne mozes reci da je jugo los a ni dobar ako cemo tom logikom.
ti kupi sta si naumio. ja nemam nikakva primanja ni od vw ni od forda da hvalim ovog ili onog. za svoje pare biras i kupujes sta hoces. smece su ti i jedan i drugi benzinac.
naradio sam se ja dovoljno tog otpada evropskog pa ti zato i mogu reci da su smece.
sretno u kupovini i puno predjenih km.  mahac

Van mreže martinvet

• Jr. Member
  • *
  • Auto: vw golf 4
« Odgovor #2670 poslato: Jun 21, 2014, 10:33:23 posle podne »
VW polo 6n2 1.9sdi trosi 4-5,moj brat ga ima vec 4 god bez kvarova samo redovno odrzavanje.
Zasto prosto,kad moze komplikovano!

Van mreže cicero

• Master Member
  • Auto: BLACK RR_LINE
« Odgovor #2671 poslato: Jun 21, 2014, 10:42:27 posle podne »
culi ste majstora ipak dizel kolo vodi pa bio to i sdi
NEMCI KAD NAPRAVE AUTO I RAT NAPRAVE DA BUDE SVETSKI

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #2672 poslato: Jun 21, 2014, 10:53:50 posle podne »
Evo i ovaj momak nagrdi tapacire, tablu i plastiku kod vw...
Shomi, bitno je da se ne kvari i ne raspada, a sto je tvrda i kruta, meni ne bitno, u pravu si, ja sam ocekivao neki jaci argument. o lepoti iste i kod jednog i kod drugog modela ne mozemo da govorimo.
Generalno, apsolutno ni na jednom testu, po novinama, netu, bilo gde, nisam video da je polovni polo bolji od fieste ni u jednom aspektu. Da ne pricam da sam i sam imao prilike da probam oba modela. Moguce da ja nisam do te mere fan vw, da bi recimo izmedju ova dva modela izabrao polo samo zato sto je vw.
Sve ok! Evo majstor vidim detaljno objasnio tehniku.... Pitao si zasto je skuplji, i izneo sam ti ono sto je meni iritantno.
Sluzbeni fokus, u poredjenju sa mojim 10 god starijim golfom je za mene golo G****. Pristrasan jesam, ali ta reciklirana plastika, "Cankgrrr" kad zatvaras vrata, "ergonomska sedista" meni kod forda smetaju strasno.

Opet kazem pristrasan jesam.

Btw, ima toga i kod VAg grupe. Npr Nova skoda Rapid ulazni klot paket je uzas uzasa po pitanju kvaliteta enterijera.
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže AleksandarBL

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 4 SDI
« Odgovor #2673 poslato: Jun 22, 2014, 06:48:09 pre podne »
Moja porodica je imala Golfa 2 zadnjih 7 godina i ćale je od skora počeo da dosađuje da se menja auto.

Najozbiljnije opcije su bile Opel Astra 1.7 , Fiat Stilo i Golf 4 kojeg smo uzeli.

Nebitno za ovo, pričao sam sa raznim drugarima o predlozima i savetima i maltene svi su mi rekli isto: "Golf je golf."

Pozdrav  :)

Niste pogriješilil. Jedini pravi izbor iz ponuđenog kada su u pitanju polovna auta.  beer

Ne malo, previse je precenjen, na lovorikama 2jke izgradio je ime, svi sledeci golfovi, ne vrede toliko. I meni se mnogo svidja konkretno ta 4orka, ali kad vidim da stara po 13 god kosta preko 3hiljade evra, prosto se iznerviram, prosto ne vredi ni blizu toliko.
Znam da rizikujem salve kritika sad, ali ja tako mislim. Meni su japanci generalno broj jedan iako su i oni precenjeni mada ne onoliko koliko vw. Ali za njih nikada necu imati para.
Konkretno sam razmisljao o fiesti 2002-2009 da zameni mog legendarnog starca i ne vidim ama bas ni jedan razlog zasto bi kupio pola te generacije koji je bar 1000e skuplji od nje i ama bas ni po cemu nije bolji.
Da me neko ne razume pogresno, volim ja vw, ali sam i objektivan.

Kao polovnjak nije precijenjena Četvorka, vjeruj mi. Nije isto uzimati nov i polovan auto. Recimo, ako je Renault Clio dobar izbor za nov auto, ili Dacia Logan... to ne znači da će za 5-6-7 godina biti dobar polovnjak. :26 A računaj da nov Golf dizel košta oko 19k evra.
« Poslednja izmena: Jun 22, 2014, 06:59:24 pre podne od strane AleksandarBL »

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
« Odgovor #2674 poslato: Jun 22, 2014, 09:12:41 pre podne »
Ok gedora upravo to sam i hteo da cujem od tebe, postujem, jedino me buni, sto nigde jos nisam procitao da ta fiesta mk6 ne valja, a i kod druga se kao polovna za sad dobro pokazuje....

Sto se sdi motora tice, njih ama bas niko ne kudi, osim da su kilavi malo, sto u polu i ne mora da bude tacno, zbog tezine. Pogotovo mi se svidja sto guta svakakvu naftu, nema turbinu, zamajac i slicne gluposti, a kao sto gedora rece trosi kao kandilo. Jedino je problem naci pola sdi koji nije ubio bar 3hiljada...

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #2675 poslato: Jun 22, 2014, 09:43:26 pre podne »
@GOLF77 Ako ti je već nadimak na forumu,ne vidim zašto bi kupovao Fiestu.Uostalom,kako braća Grci kažu:"Da nema Forda,Opel bi bio najgori auto." :)
Moj kolega vozi Mondea benzinca sa plinom,naravno.On se na njega ne žali,zato što ima para i onda ćuti i popravlja ga.Kad god ga pitam kako ga služi,on kaže OK.A posle krene:Menjao sam mu zglob,menjao sam mu isparivač,crkla mi servo pumpa,crko motor brisača,ne rade mi dizne za benzin,crko mi.motorić ua prskanje šajbe,kupio sam protekt gume- ko da kupi nove "16SKUPO!.Onda,moram da ga vozim 10 km na benzinu,neki senzor na sekventu me zeza.Inače sve OK,ide lepo." :D
Nino ti je lepo odgovorio,ovo što ti ja pišem je takođe nešto što bi trebalo da izvučeš neki zaključak.Ali mi ne upravljamo tvojim finansijama i tvojim uverenjima,zato je odluka samo tvoja,a forum služi da razmenimo iskustva i mišljenja.
Srećno u kupovini i povedi nekog majstora.

2 Busy from Sony Miro

Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže Gisha

• Hero Member
  • Auto: MK5,Toyota Auris,Peugeot 308
« Odgovor #2676 poslato: Jun 22, 2014, 10:43:22 pre podne »
Gagi [16|Jul 12:36 pre podne]:gišo,napiši ovako
Gagi [16|Jul 12:36 pre podne]:dva vojnika zagorela na straži kao kaubojski tiganj traže dve usamljene domaćice da im skaču po oklagijama

Van mreže RasicJR

• VW Početnik
  • Strah parališe. Znanje motiviše.
  • Auto: Golf 4 1.9 TDI
« Odgovor #2677 poslato: Jun 22, 2014, 11:59:33 pre podne »
Citat
"Da nema Forda,Opel bi bio najgori auto."

Carski :)

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #2678 poslato: Jun 22, 2014, 01:47:28 posle podne »
vw motor 1,4tdi ti opet nije neka sreca.
aaa rekao jeeeee  lollol
Koliko teksta Nino, moram da ti donesem novu tastaturu, ovu si potrošio na ovoj strani.

Inače ovaj gore što daje opis Lupa je klasičan čoban. "Mogu da stanu 4 udobno, ali za 5. osobu biće neudobno"... samo da je mozak registrovao ono što oči vide, lako bi zaključio da je Lupo deklarisan za 4 osobe, a ne za 5 i više.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #2679 poslato: Jun 22, 2014, 02:42:18 posle podne »
Ford fiesta je precenjena u odnosu na daciju sandero