Prvo meni je cudno sto na VW forumu pitas za 1.5dci, nije da renoovci nemaju forum.
Kupio prijatelj Megana 1.5dci 2007god, udario on u sva zvona kako auto malo trosi. Ja mu pritisnem bord, a pise 6.6L/100km prosecna potrosnja. Da ide... pa i ne ide bas. Gurne ga malo turbo u pocetnim obrtajima, posle mrtav. Mozda je nekome to i brzo, stvar je poprilicno relativna, ali ako taj motor ide brzo, a malo trosi onda ne vidim poentu da se proizvodi bilo koji drugi motor.
Prosto je cudno da za 6 godina ama bas nista na tom plastikaneru se nije pokvarilo jer nije Reno medju najjeftinijim vozilima na trzistu zbog takve pouzdanosti. Ja da imam auto kojem se za 6 godina pokvario samo podizac prozora, ja bi otisao u fabriku bez obzira koja je i javno rekao "kome ovde da popusim u znak zahvalnosti?"
Uz pravilno odrzavanje i kontejner moze da predje milion kilometara, a ne postoji na svetu stvar koja se ne kvari. Ti ne ulozis dinara u njega, a na sledecem vlasniku se sve skrsi. Sam proizvodjac daje vek trajanja delovima uz idealne pretpostavke odrzavanja i eksloatisanja, a kamoli u nasim uslovima da se nista ne pokvari 6 godina. Moguce samo ako je u tih 6 godina presao auto 200km... i to da se zapitas.
Odes lepo na Reno forum, procitas 30 postova oko tog motora, skapiras izmedju redova gde mana tim motorima, pogledas koliko kostaju te moguce popravke i preseces da li vredi ili ne tih para.