Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1183642 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ShoNe84

• Jedninko!
  • Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf 6 2.0TDI 4Motion
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #2560 poslato: Maj 06, 2014, 04:56:46 posle podne »
Molim vas neki savet sta gledati kod ovog automobila...
ili ako ga je neko gledao misljenje...sve mi je dobrodoslo...hvala

http://www.polovniautomobili.com/oglas3976893/volkswagen_golf_4_19tdi_150ks_4motion/
Ne znam zbog cega ali ovaj auto vidjam u zadnjih 3-4 meseca u oglasima...

Van mreže Pele

• Sr. Member
  • Auto: Touareg, Superb
« Odgovor #2561 poslato: Maj 06, 2014, 07:42:07 posle podne »
Sto mozda ne mora nista da znaci !

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #2562 poslato: Maj 07, 2014, 02:08:33 pre podne »
Ajde Pele molim te, pa kad si procitao u ovoj temi da je neko rekao "UZIMAJ, TO JE PRILIKA"? Pogledaj unazad i za svaki oglas svi samo lose stvari vide. A u garazi pretpostavljam imaju savrsenstvo bez mane.
Da ove "savete" ljudi ozbiljno uzimaju u Srbiji se ne bi prodao ni jedan auto preko oglasa.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #2563 poslato: Maj 07, 2014, 05:31:59 posle podne »
Wele, kad kupujes auto obicno trazis manu da bi ubio cenu, a kad prodajes naravno da ces ga hvaliti kao da je savrsen.

Sa slike iz oglasa ovde retko ko moze da zakljuci da li je dobar mehanicki ili ne, samo se prepricavaju price koliko je odrzavanje i sta se desilo mom bratu, kumu, sto nekad i moze da pomogne.  :46

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #2564 poslato: Maj 07, 2014, 06:04:55 posle podne »
Mi ne govorimo ovde o "ima manu, pa ubij cenu" već govorimo o "beži od toga ko đavo od krsta" savetima.
Vešt kupac/prodavac uvek može da izmisli ili sakrije mane. Auta koja se ovde kupuju su najčešće stara po 15 godina, ne misliš valjda da su bez mane i da se prodaju bez razloga?
Pogledaj sve savete unazad niko ništa nije pozitivno rekao o nijednom oglasu.

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #2565 poslato: Maj 07, 2014, 06:14:13 posle podne »
Pa nije niko rekao pozitivan savet, zato sto vecina ima predrasude da je auto uvezen za 500k i propalim plivajucim i turbinom (sto je istina u nekolicini slucajeva).

E ti saveti ,,bezi ko' djavo od krsta'' su zasnovani na ovome sto sam napisao, zato sto se vecina plasi odrzavanja auta.

Van mreže Djole GL

• Full Member
  • Auto: VW Golf 3
« Odgovor #2566 poslato: Maj 07, 2014, 08:12:12 posle podne »
imam pitanje ne vezano za VW
Jeli imao ko iskustva sa meganom 1.5dci onaj oko 2003 god?
It is not just tuning - It's a LifeStyle

Van mreže Skodamaniak

• Master Member
« Odgovor #2567 poslato: Maj 07, 2014, 08:50:38 posle podne »
Prica se da taj motor moze da zgazi ludilo km :) vecina ga deru na taxi ko ludi.. Ali sve zavisi u kakvom je stanju a kos polovnih vozila vecinom to mozemo da nagadjamo, jer se sve usminka :)

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #2568 poslato: Maj 07, 2014, 10:46:13 posle podne »
burazer od moje devojke ga je vozio 2 godine, posle njega moja devojka jos 4 godine,pre 2 nedelje ga prodala, isti motor samo 2004 godiste, za 6 godina samo su popravili prekidac za podizace na vozacevoj strani i letvu volana. oko  motora nista,samo redovno servis i to je to, mali potrosac a ide kao blesav,povlaci iz starta vrh,  ja ga sa mojim jurim ne mogu da ga stignem, jedina zamerka sto je plastikaner...
inace odlican auto,ja ga vozio dosta puta, samo sto ih ima dosta i treba naci nekog ocuvanog...
i da, uz redovno odrzavanje ima da zgazi dosta kilometara...
  champ1

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #2569 poslato: Maj 07, 2014, 11:53:08 posle podne »
Prvo meni je cudno sto na VW forumu pitas za 1.5dci, nije da renoovci nemaju forum.
Kupio prijatelj Megana 1.5dci 2007god, udario on u sva zvona kako auto malo trosi. Ja mu pritisnem bord, a pise 6.6L/100km prosecna potrosnja. Da ide... pa i ne ide bas. Gurne ga malo turbo u pocetnim obrtajima, posle mrtav. Mozda je nekome to i brzo, stvar je poprilicno relativna, ali ako taj motor ide brzo, a malo trosi onda ne vidim poentu da se proizvodi bilo koji drugi motor.
Prosto je cudno da za 6 godina ama bas nista na tom plastikaneru se nije pokvarilo jer nije Reno medju najjeftinijim vozilima na trzistu zbog takve pouzdanosti. Ja da imam auto kojem se za 6 godina pokvario samo podizac prozora, ja bi otisao u fabriku bez obzira koja je i javno rekao "kome ovde da popusim u znak zahvalnosti?"
Uz pravilno odrzavanje i kontejner moze da predje milion kilometara, a ne postoji na svetu stvar koja se ne kvari. Ti ne ulozis dinara u njega, a na sledecem vlasniku se sve skrsi. Sam proizvodjac daje vek trajanja delovima uz idealne pretpostavke odrzavanja i eksloatisanja, a kamoli u nasim uslovima da se nista ne pokvari 6 godina. Moguce samo ako je u tih 6 godina presao auto 200km... i to da se zapitas.

Odes lepo na Reno forum, procitas 30 postova oko tog motora, skapiras izmedju redova gde mana tim motorima, pogledas koliko kostaju te moguce popravke i preseces da li vredi ili ne tih para.

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #2570 poslato: Maj 08, 2014, 12:10:03 pre podne »
do 2005 moze da ima probleme sa pumpom, posle toga je fixed.. gledaj da nema senzor na filteru goriva, 50e vise po servisu -.-
ovaj deda iznad ima tesku nogu, meni taj auto ne ide preko 5l prosecne.. dal ide brzo nemam pojma, nije uopste auto za to.. na auto imam brdo zamerki, na motor jok
lollol

Van mreže AleksandarBL

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 4 SDI
« Odgovor #2571 poslato: Maj 08, 2014, 12:12:14 pre podne »
Wele inžinjer. big_boss

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #2572 poslato: Maj 08, 2014, 01:42:26 pre podne »
Prvo meni je cudno sto na VW forumu pitas za 1.5dci, nije da renoovci nemaju forum.
Kupio prijatelj Megana 1.5dci 2007god, udario on u sva zvona kako auto malo trosi. Ja mu pritisnem bord, a pise 6.6L/100km prosecna potrosnja. Da ide... pa i ne ide bas. Gurne ga malo turbo u pocetnim obrtajima, posle mrtav. Mozda je nekome to i brzo, stvar je poprilicno relativna, ali ako taj motor ide brzo, a malo trosi onda ne vidim poentu da se proizvodi bilo koji drugi motor.
Prosto je cudno da za 6 godina ama bas nista na tom plastikaneru se nije pokvarilo jer nije Reno medju najjeftinijim vozilima na trzistu zbog takve pouzdanosti. Ja da imam auto kojem se za 6 godina pokvario samo podizac prozora, ja bi otisao u fabriku bez obzira koja je i javno rekao "kome ovde da popusim u znak zahvalnosti?"
Uz pravilno odrzavanje i kontejner moze da predje milion kilometara, a ne postoji na svetu stvar koja se ne kvari. Ti ne ulozis dinara u njega, a na sledecem vlasniku se sve skrsi. Sam proizvodjac daje vek trajanja delovima uz idealne pretpostavke odrzavanja i eksloatisanja, a kamoli u nasim uslovima da se nista ne pokvari 6 godina. Moguce samo ako je u tih 6 godina presao auto 200km... i to da se zapitas.

Odes lepo na Reno forum, procitas 30 postova oko tog motora, skapiras izmedju redova gde mana tim motorima, pogledas koliko kostaju te moguce popravke i preseces da li vredi ili ne tih para.
batice, auto je kupljen od prvog vlasnika sa predjenih nesto malo manje od 50000km, nov auto maltene a i lepa mu je cifra bila, pre 2 nedelje ga je prodala sa 130000 i nesto sitno predjenih kilometara, i to kako je postavila oglas na pol. automobilima nakon 4 dana je dosao lik i kupio auto. znam sve o autu i tvrdim da je samo letva menjana i popravljan onaj prekidac za prozore,ja sam vozio auto u servis sa njom,  ja nisam ljubitelj renoa, za mene je nemac auto, ali cast izuzetcima ovaj reno je bas bio pun pogodak, a sto se tice potrosnje po gradu nije prelazio 5l...
« Poslednja izmena: Maj 08, 2014, 01:44:25 pre podne od strane Acca »
  champ1

Van mreže Djole GL

• Full Member
  • Auto: VW Golf 3
« Odgovor #2573 poslato: Maj 08, 2014, 02:03:33 pre podne »
Meni se niko jos nije nesto  pozalio sto se motora tice,ostalo je solidno
Wele opusteno,momak je samo rekao svoje iskustvo sa autom,moze ga neko vozit 20 god bez ulaganja a neko 1 god i da na njega baci grdilo para,sve zavisi kako je prije bilo pazeno.Vidim da ih ti bas i ne volis...
Gurana to mi treba  :D ima li jos koja caka?
Aco to mi svi pricaju da je bas mala potrosnja,svi znaju da bord zna da slaze
It is not just tuning - It's a LifeStyle

Van mreže Guarana

• Master Member
« Odgovor #2574 poslato: Maj 08, 2014, 02:21:15 pre podne »
meni je tast uzeo novog 2006. ne vraca mu skroz vozacev pojas i to je to.. sem redovnih stvari mu je jedno vreme izbacivao check engine.. i posle gomile peripetija se ispostavilo da se jedna zica u nekom dzeku pokidala.. sad ima 130.000km na satu, od toga sam ja bar 15-20.000 doprineo..
auto ko auto mi je ruzan dodjavola, jako je nepregledan unazad, kroz volan uopste ne osecas put, prosto menjanje sijalice u faru je hirurgija jbt i za nas nogate je pedala gasa i kocnice suvise blizu jedna drugoj
ono sto mi se svidja je sto normalnom voznjom stvarno smesno trosi.. na rezervoar sam prelazio preko 1200km.. tipa 5a - 65km/h je 3.5-4l lollol .. 100km/h ~4l, 120km/h ~4.5-5 .. meni je prosek grad/autput na 2000km bio 4.6l ..za svoj rang auta je tih unutra na autoputu i kocnica jako brze hvata nego na nemcima koje sam vozio, to je licna stvar vec, koja meni odgovara a mozda nekom smeta.
mali servis sa tim filterom ispadne oko 150e, za ostatak delova ne znam cene tacno.
lollol

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #2575 poslato: Maj 08, 2014, 08:23:13 pre podne »
Meni da je moj tast uzeo bilo sta, vratio bi mu cerku i to odma*. Ja od mog uglavnom uzimam lollol

A moj tast je KUPIO frilendera, na moj nagovor, tako da mogu da mu ga UZMEM kad idem na pecanje u vukojebinu i to po principu uzmes pun, vratis prazan (rezervoar) tako da me bas briga koko trosi ;)
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže Guarana

• Master Member
« Odgovor #2576 poslato: Maj 08, 2014, 09:04:34 pre podne »
dobar si lollol
lollol

Van mreže ShoNe84

• Jedninko!
  • Old.Jr Member
  • **
  • Auto: VW Golf 6 2.0TDI 4Motion
« Odgovor #2577 poslato: Maj 08, 2014, 04:34:56 posle podne »
Sto mozda ne mora nista da znaci !
Znaci da je dugo u oglasima bas kao sto sam napisao, sto ne mora da znaci da je lose, mozda mu je malo jaca cena, mozda je dugo u oglasima jer ima 3 vrata, mozda jer je 4motion i ima jos 1000 mozda.

Van mreže zorancile

• Hero Member
  • Auto: golf 2 gtd
« Odgovor #2578 poslato: Maj 11, 2014, 03:22:27 posle podne »

Imala je moja drugarica novog. Do 100000km nije bilo nikakvih problema. Kad je došao do 120-130000 sve je počelo da crkava... egr (200e), pa turbo(500e) pa katalizator(700e), pa ponovo egr pa turbo... čak mu je crk'o motor od brisača koji je koštao 22000 dinara. Inače je vožen u Italiji, nije loše gorivo.
Kad smo na internetu tražili o kvarovima i popravkama na nekoliko mesta smo našli da je problem rešen tako što je auto prodat. To je i ona uradila.
Kucaj u guglu na primer auto se guši ili nešto slično pa ćeš naći.

Van mreže Smoking4e

• VW Početnik
  • Auto: Opel Astra G 2.0
« Odgovor #2579 poslato: Maj 15, 2014, 03:46:17 pre podne »
momci interesira me sto pozotivne strane ima ovaj auto a sto negativnije strane pogotvo za motor, me interesuje cuo sam za starije modele 2.0 tdi 103kw-140ps (2005-2008) imaju probleme sa dizne i uljne pumpe, dali ovaj novi model ima iste probleme kao ovaj njegovi prethodnjak

pitam za model vw passat 2.0 tdi 81kw-110ps godine 2009 blue motion