Naime, posto sam prodao svog cadju

, G2 D, krecem u potragu za novom masinom. S" obzirom, da su meni već 2 puta, podvalili, jednom "divljaka" drugi put "loš motor" sada dosta detaljnije gledam, i ponesto caka sam pohvatao, tj. pitao ostale, i evo par reči i savjeta od mene, a molim i druge da se uključe, POGOTOVU STRUČNJAKE.
Sve ovo je vezano i za servis i održavanje, pa mislim da je i ovdje mjesto temi, ako nije recite, premjestićemo.
Prvo, brojevi šasije i motora. IZ ISKUSTVA GOVORIM. Ako su u redu brojevi, dalje gledajte.
-
SASIJA, lim gdje je broj šasije, krajnje ivice tog dijela dal je fabricki pričvršćen za šasiju, stvar je u tome da prodavci uzmu razbijeno auto, iskruže broj šasije pa isto to urade na takvom strancu, zatim na stranca zavare taj dio, lepo ušminkaju i eto problema vama ako kupite. Tu gledajte, dalje npr. male brojeve na staklima, jer zadnje 2 cifre oznacavaju obicno god.pr.stakla, a to bi trebalo da odg.god.pr.vozila ili bar 1 god.prije, nikako kasnije. TAGA DANAS IMA...NE BISTE VJEROVALI KOLIKO, BAR KOD NAS U BiH.
-Zavratite kedere, gledajte da nije sječen, jer obično tu se vidi ako jeste, a maskirano je kederom.
-Na dizalicu podignite obavezno.
-Iz vise uglova pogledajte boju, vrata-blatobran, vrata-krov itd. ako je farban vidi se razlika ali dobro zagledati i iz više uglova.
-Prije nego što date novac, najbolje bi bilo, na granicu doci, zatražiti provjeru, ALI MORA SE DOCI LICNO AUTOM, ako tu prodje legalan je 100%, a ako se ispostavi da nije-ODUZIMAJU GA, ne dozvolite da se to vama desi na mostu. Ili bar pred MUP, opet lično, i prije nego što date novac.
-
MOTOR, tu bas nisam strucnjak, auto nek je upaljen, odvrnite cep od ulja, ili mjerac izvadite, ako duva sa bijelim dimom,ili cadi na auspuh bijeloplavi dim, los je motor, takav je bio moj, a ako ne duva trebalo bi da je ok.
Itd. molim ukljucite se. Svima nam ovo treba. Naravno da je najbolje kod provjerenog i pouzdanog majstora odvesti auto ali cesto to nismo u situaciji.