Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1228705 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže sasab

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: vw mk3 1.8
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #960 poslato: Novembar 17, 2012, 12:11:20 posle podne »
Ako smem, da se ubacim i ja...
Ne smatram da je golf 4 jako i bezbedno auto, naravno, poredeci ga sa golf 3. Bezbednost se odnosi na "moguc" dogadjaj, a tu treba imati u vidu tih nekoliko hiljada km koje prelazis godisnje.
S te strane, mislim da je benzinac prihvatljiviji (bez obzira o kom se modelu radi).
Taj golf 4 ce manje trositi (ako ima plin), bice jeftinija registracija, a odrzavanje-ne znam.
Moj glas ide za golf 4, iako vozim golf 3. Prethodno sam vozio golf 2.
Pozdrav svima.
Sasa

Van mreže AleksandarBL

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 4 SDI
« Odgovor #961 poslato: Novembar 17, 2012, 12:17:47 posle podne »
Euro NCAP | VW Golf | 1998 | Crash test

Za automobil star 14 godina, po meni fantastičan rezultat. beer

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #962 poslato: Novembar 17, 2012, 12:23:12 posle podne »
dobro ja na EUROncap ne gledam zvjezdice to je vise marketinski trik, nego kako se automobil i karoserija ponasaju pri udaru naravno kolko laicki sa snimka mogu vidjeti ... ovdje se slazem sa Aleksandrom jer pogledajte rezultat trojke pri blazem testu udaranja (brzina cca 56km/h) u prepreku i golfa koji udara brzinom od 64km/h  ;)  naravno da bezbjednost prije svega zavisi od vrste sudara (postavi najnovijeg renoa ili volva naspram betonskog stuba bocno pri brzini od 50km/h isto se se slomit ko nesto slabije jer jednostavno na autu postoje zone koje je fizicki nemoguce pri odredjenim brzinama adekvatno zastiti ali sto se tice udaraca sa prednje strane iz bilo kog ugla i pod bilo kojom brzinom mnogo bezbjedniji je golf mk4 i meni licno je to dovoljan razlog za kupovinu auta koje je za svakodnevne porodicne potrebe ... druga prica je kada se radi o autu za merak i slobodno vrijeme

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #963 poslato: Novembar 17, 2012, 11:09:57 posle podne »
Nazalost, retke su nesrece koje se desavaju pri 54 km na sat.

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #964 poslato: Novembar 18, 2012, 11:28:06 pre podne »
u pravu si ali opet nemogu ni oni na zvanicnom testu uradit sve moguce situacije sudara jer bi morali da skrse 100komada jednog modela i opet bi se nasla neka situacija koja nije ispitana

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #965 poslato: Novembar 18, 2012, 12:33:25 posle podne »
polovan auto i zena kakvi te zapadnu u zivotu takvi su.
 odrzavaj redovno i jedno i drugo, nece biti nikakvih problema.

Van mreže lemi2903

• VW Početnik
  • Auto: Passat 3c
« Odgovor #966 poslato: Novembar 18, 2012, 01:11:21 posle podne »
Naime, posto sam prodao svog cadju  driving, G2 D, krecem u potragu za novom masinom. S" obzirom, da su meni već 2 puta, podvalili, jednom "divljaka" drugi put "loš motor" sada dosta detaljnije gledam, i ponesto caka sam pohvatao, tj. pitao ostale, i evo par reči i savjeta od mene, a molim i druge da se uključe, POGOTOVU STRUČNJAKE.
Sve ovo je vezano i za servis i održavanje, pa mislim da je i ovdje mjesto temi, ako nije recite, premjestićemo.
Prvo, brojevi šasije i motora. IZ ISKUSTVA GOVORIM. Ako su u redu brojevi, dalje gledajte.

-SASIJA, lim gdje je broj šasije, krajnje ivice tog dijela dal je fabricki pričvršćen za šasiju, stvar je u tome da prodavci uzmu razbijeno auto, iskruže broj šasije pa isto to urade na takvom strancu, zatim na stranca zavare taj dio, lepo ušminkaju i eto problema vama ako kupite. Tu gledajte, dalje npr. male brojeve na staklima, jer zadnje 2 cifre oznacavaju obicno god.pr.stakla, a to bi trebalo da odg.god.pr.vozila ili bar 1 god.prije, nikako kasnije. TAGA DANAS IMA...NE BISTE VJEROVALI KOLIKO, BAR KOD NAS U BiH.
-Zavratite kedere, gledajte da nije sječen, jer obično tu se vidi ako jeste, a maskirano je kederom.
-Na dizalicu podignite obavezno.
-Iz vise uglova pogledajte boju, vrata-blatobran, vrata-krov itd. ako je farban vidi se razlika ali dobro zagledati i iz više uglova.
-Prije nego što date novac, najbolje bi bilo, na granicu doci, zatražiti provjeru, ALI MORA SE DOCI LICNO AUTOM, ako tu prodje legalan je 100%, a ako se ispostavi da nije-ODUZIMAJU GA, ne dozvolite da se to vama desi na mostu. Ili bar pred MUP, opet lično, i prije nego što date novac.

-MOTOR, tu bas nisam strucnjak, auto nek je upaljen, odvrnite cep od ulja, ili mjerac izvadite, ako duva sa bijelim dimom,ili cadi na auspuh bijeloplavi dim, los je motor, takav je bio moj, a ako ne duva trebalo bi da je ok.

Itd. molim ukljucite se. Svima nam ovo treba. Naravno da je najbolje kod provjerenog i pouzdanog majstora odvesti auto ali cesto to nismo u situaciji.

« Poslednja izmena: Novembar 18, 2012, 01:13:10 posle podne od strane lemi2903 »

Van mreže AleksandarBL

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #967 poslato: Novembar 18, 2012, 02:47:08 posle podne »
Koliko su pouzdani "dileri" iz Njemačke koji, recimo, godinama sarađuju sa mobile.de ? Ima li neko kakvih iskustava? coilleo2tj

Kad smo kod kupovine već. Definitivno bih izabrao automobil sa originalnih 350 000km i urednom servisnom knjigom nego neki sa sumnjivih 120 000. batine

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #968 poslato: Novembar 18, 2012, 04:01:13 posle podne »
Aleksandre slažem se sa tobom, bolje kupiti auto sa pravih 350.000 km nego sa sumljivih 120.000 km na našim placevima. U Nemačkoj je 99% pouzdano kupiti automobil ali najbolje je da odeš lično i doterati ga po mogućstvu benzinca biggrin Automobili sa sjata mobile.de su veoma pouzdani a na tim sajtovima su i malo skuplja vozila zato što su kvalitetnija a tamo se ceni kvalitet.

Van mreže AleksandarBL

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #969 poslato: Novembar 18, 2012, 04:37:24 posle podne »
Nisam neki ultra-iskusan poznavalac automobila, ali to mi se čini jedino razumno. driving
« Poslednja izmena: Novembar 18, 2012, 05:39:49 posle podne od strane Modus »

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #970 poslato: Novembar 21, 2012, 12:38:21 posle podne »
U Nemačkoj je 99% pouzdano kupiti automobil

Automobili sa sjata mobile.de su veoma pouzdani a na tim sajtovima su i malo skuplja vozila zato što su kvalitetnija a tamo se ceni kvalitet.

nemoj da si toliko siguran, nisu ni svi u nemačkoj baš toliko pošteni.
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže StevanGTD

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Polo 6n2 GTi
« Odgovor #971 poslato: Novembar 21, 2012, 11:34:28 posle podne »
http://polovniautomobili.com/oglas1978083/volkswagen_passat_b5_tdi_crveno/ mislio sam da ponudim moj auto (golf 3 1.9td) glava za glavu za ovaj . Pa me interesuje okvirna cena koja bi bila da se odradi motor ? Hvala unapred

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #972 poslato: Novembar 22, 2012, 01:57:05 pre podne »
Desno krilo, enterijer od b5.5.... Ja mislim da ti ovo ne treba u zivotu...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Sleser

• VW Početnik
  • Auto: VW Caddy,Polo
« Odgovor #973 poslato: Novembar 22, 2012, 09:50:43 posle podne »
Pozdrav narode B) Dali mi neko moze reci nesto oko V GTI 2.0. Kolika je otprilike potrosnja,sa delovima dali ima neke slicnosti sa obicnom V,u vezi odrzavanja,na koliko km.se rade servisi i tako to...neke osnovne stvari!??? Ako neko zna,nebi bilo lose neka sugestija,savet,bilo sta :rolleyes:

Van mreže VladaVW92bd

• VW Početnik
  • Auto: Volkswagen Fox 1.4 TDI
« Odgovor #974 poslato: Novembar 22, 2012, 11:31:07 posle podne »
Moj drug ima GTI-ja.. prosecno mu trosi 8-13l neke normalne voznje... a kad ga stisne, onda mozes samo da osetis promaju kroz dzep :)
Imas DSG automatski menjac i manuelni, to je vec stvar ukusa, po meni manuleni je pravi izbor..
Manje i trosi, i jeftinije odrzavanje a i vise ucestvujes u voznji.
Moj savet, ako planiras da ga kupis , bolje uzmi 2.0 TDI GT 170 ks, i njega mi isto ortak ima.
Ne vuce isto kao GTI, ali i de ces jace na ovim nasim gudurama od puteva, isplativije je zbog potrosnje, koja je smesna (5,5 -6 -7 L ).. to je nesto najosnovnije sto znam, ako te nesto bas posebno interesuje, mogu da se raspitam kod ovih ortaka :)

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #975 poslato: Novembar 22, 2012, 11:51:41 posle podne »
Pitalj ljude koji imaju taj auto npr Cubica sa foruma
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #976 poslato: Novembar 23, 2012, 12:10:01 posle podne »
@VladaVW92bd, da da neka kupi dizela 5-cu pa visiće svakih 10 dana kod majstora a i čistiće dizne stalno. Pitaj majstore koliko košta da popraviš taj 2.0 TDI, dobar je dok ide a kada stane ne isplati se popravljati. Glas za GTI-ja, kod takvih kola potrošnja se i ne gleda biggrin Svakako je benzinac bolji a pogotovo za naše uslove.

pekar

• Gost
« Odgovor #977 poslato: Novembar 23, 2012, 12:40:23 posle podne »
 tapsac
slazem se sa SKYLIN-om i weletom, imas dva clana sa peticom GTI CUBICA i drugi je iz crne gore ne mogu se setiti bas tacno koji mu je nik,mislim da je srdjan BD. neka me neko ispravi ako gresim,oni ce ti najbolje reci sve o tom autu nego bilo ko drugi ko ne vozi taj auto ;)

Van mreže Sleser

• VW Početnik
  • Auto: VW Caddy,Polo
« Odgovor #978 poslato: Novembar 23, 2012, 09:27:42 posle podne »
Planiram kupovinu Golfa V GTI 2.0 2005. Dali neko ima iskustvo sa ovim automobilom,odrzavanje,potrosnja...neko neki savet??!!

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #979 poslato: Novembar 23, 2012, 11:26:49 posle podne »
Već si dobio odgovor, kontaktiraj članove foruma koji imaju taj auto a to je Cubica, itd. Druže, malo nas ovde ima para da bi vozio tako moćnu mašinu biggrin Sve u svemu nećeš pogrešiti ako ga kupiš.