Autor Tema: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...  (Pročitano 1218537 puta)

0 Članovi i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
Odg: Kupovina automobila - saveti, iskustva, preporuke...
« Odgovor #200 poslato: Maj 19, 2012, 08:10:46 posle podne »
Kako mislis da nece da ti se isplati da popravljash G2, a da ce ti se isplatiti da a3 popravljash... Em je mladji, skuplji delovi, em je premijum segment, skuplji delovi...  Taj audi taman ulazi u fazu kad mu jedno po jedno odlazi, a popravke su preskupe...

Licno podrzavam voznju novijeg i modernijeg auta, ali ne po svaku cenu...sa nekih 300-400 eura mozes ovo dvojku iz profila da sredish da ti bude mehanicki tip-top... Za svaki dan extra... Ako nemash potrebe za svakodnevnim velikim kilometrazama...  Da su novci u shteku, drugacija situacija bi bila, ovako, kredit za polovan auto... Uslovi su mnooogo loshi...  da dizem kredit, dizao bi za neki punto, jedino se on isplati na kredu...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #201 poslato: Maj 19, 2012, 08:19:26 posle podne »
drugar ima audi 2001god 1.6 benzinac sa plinom,vozi se vec skoro 2 godine,nikakva ulaganja niti kvarove nije imao
  champ1

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #202 poslato: Maj 19, 2012, 08:32:13 posle podne »
Svaki polovan auto ti je macka u dzaku. Ovo se odnosi ako ga kupujes od nepoznatog lica.
Ako kupujes od rodjaka, prijatelja to je druga stvar.

Kolega je u septembru kupio megana 2004. 1.6 16V.
Platio ga je 4500 evra + registracija. Od tog dana do danas je dao oko 800 evra na popravke.
Zadnji lager 9000 RSD
Neki lager u menjacu 14000 RSD
Lik mu rekao da klima treba da se dopuni a ustvari fali neki deo koji je sa punjenjem izasao 12000 RSD.
Kad su napunili klimu videli su ona nije htela da se pokrene.
Na bordu pise -39 stepeni.
Skinu retrovizor i vide da je polomljen senzor. Drugi je 5000 RSD.
Zamajac 11000RSd
Anlaser 11000 RSD.
Ima jos stvari ali ne mogu da se setim svega.

Tako da pri kupovini otvorite cetvoro oci da ne biste prosli kao moj kolega

Van mreže DoooX

• VW Početnik
  • Auto: VW Mk2 1.3GL
« Odgovor #203 poslato: Maj 20, 2012, 02:25:29 pre podne »
To da treba da se pazi je tacno.. Samo me zanimalo koliko je otprilike skupo odrzavanje A3-jke i da li se pokazao kao pouzdan model ili suprotno, vi bolje znate.. Sto se tice kredita znam da je bolje uzeti vec nesto mladje ako se ulazi u dugove .. ali ako se ubode pravi mislim da bi kupovina bila ok..

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #204 poslato: Maj 20, 2012, 04:27:41 pre podne »
Kupi Golfa četvorku isto je samo što je golf jeftiniji za održavanje i nemoj nikad u životu da kupuješ ništa na kredit.

Eto ti savet a ti kako hoćeš

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #205 poslato: Maj 20, 2012, 08:13:29 pre podne »
I nikako auto iz Italije, ne bitno koje je marke
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

pekar

• Gost
« Odgovor #206 poslato: Maj 20, 2012, 11:29:50 pre podne »
ne znam sto toliko promovisete da su losi automobile iz italije :huh: iz licnog iskustva,moja bivsa dvojka GTI, 2000 godine uvezena je iz italije sa 100.000 km, nikad nikakvih problema nisam imao snjom, ubijala je  na mesto kako je isla,prodao prijatelju,sada ima 250.000km. i dalje ide bez ikakvih problema, normalno je da svuda ima lose odrzavanih automobila,ali ne bas u celoj italiji,ja bi se pre razmislio kada bi iz nemacke trebao da uvezem auto,jer su se i oni dosta izkvarili u zadnje vreme boodala

Van mreže akreca

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5 TDI
« Odgovor #207 poslato: Maj 20, 2012, 12:33:55 posle podne »
pod broj 1 AKO KLIMA NE RADI U TRENUTKU KUPOVINE AUTA 99,9% JE DA JE NEKI KVAR A NE SAMO DA JE TREBA DOPUNITI, jer bi je prodavac vec napunio i prodavao ispravan automobil. ne nasjedajte na to, treba samo dopuniti.
sljedece je za sta uzimate automobil. ako uzimate da prelazite mnogo kilometara onda se koncentrisite na rad motora a manje na limariju a ako je u pitanju kurcenje po gradu onda obrnuto.
mjerenje kompresije je skoro nemoguce izvesti na pravi nacin jer motor mora biti hladan a dok dodjes do majstora za mjesenje motor je vruc. aditivi i gusta ulja koja se ubacuju kad se prodaje auto dovodi do toga da prikaze odlicnu kompresiju koja brzo postane losa kad sve to "izlapi".
veoma je vazno u kakvom su stanju gume jer je to stavka koja je veoma vazna a skupa ako moras kupovati 4 nove gume. covjek ti smanji cijenu za 200 eura a 4 dobre gume su debelo preko te cijene.
stakla obavezno gledati jer je i to veoma skupa popravka a malo ljudi obraca paznju na male pukotine na sajbi koje nakon kratkog vremena postanu velike pukotine.
ako si zagrijan za kupovinu auta onda hvali auto ali ponudi svoju cijenu i reci ja imam toliko a ti vidi i obavezno izvadi novac i prebroj pred njim jer izgled novca cini cuda.
sasa

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #208 poslato: Maj 20, 2012, 12:55:09 posle podne »
činjenica je da su u Italiji najlošiji automobili,ali opet ne mora da znači... ovi naši šverceri kupuju najlošije automobile sa placeva u Italiji,zato sto ih faktički kupuju na kilo...

Van mreže taxista1

• VW Početnik
  • Auto: autobjanki trenutno
« Odgovor #209 poslato: Maj 20, 2012, 06:21:05 posle podne »
neznam jel sam pogodio pravu temu,molim da me neko ispravi u suprotno,posto sam u potrazi za golfom,svakodnevno listam oglase,i za oko mi je zapao golf kabrio iz pozege 91 god,nalazi se u pozegi,na sajti polovni automobili se nalazi,ali neznam kako da linkujem,deluje dosta ocuvano,cena pristojna,sa tendencijom da ide nize.e ,sad,posto bi meni to bio svakodnevni auto,moze li neko da mi kaze,kolko je pametno ugradjivati plin na tom autu,kakav bi plinski uredjaj trebalo staviti,posto u nekim razgovorima se pominje da neka famozna k-glava moze da pravi probleme,e,sad ja neznam kakvo ubrizgavanje ovoj auto ima,molim vas,sve sto znate da me uputite u vezi kabrioleta,unapred zahvalan :rolleyes:

Van mreže taxista1

• VW Početnik
« Odgovor #210 poslato: Maj 20, 2012, 06:21:27 posle podne »
pomoc?????? :huh:

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #211 poslato: Maj 20, 2012, 06:47:30 posle podne »
Kopiraj samo link oglasa ovde, desni klik na link pa onda COPY, i samo udji ovde i idi desni klik PASTE u poruci

Onda ce moci neko nesto vise da ti kaze ;)
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže DoooX

• VW Početnik
« Odgovor #212 poslato: Maj 20, 2012, 09:14:17 posle podne »
Kupi Golfa četvorku isto je samo što je golf jeftiniji za održavanje i nemoj nikad u životu da kupuješ ništa na kredit.

Eto ti savet a ti kako hoćeš
Za kredit znam... ali situacija i nije bas najbolja sto se tice para..svi se zalecu.. sto se tice cetvorke svidja mi se i sve ali previse ih ima na putu.. ipak bi Audi. Odrzavanje ne bi bio prevelik problem ali zato i pitam da nije ona vrsta automobila kod kog moras svaki mesec po nesto da radis, ili to zavisi od primerka i kako ga je ko cuvao pre kupovine.

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #213 poslato: Maj 21, 2012, 12:11:57 pre podne »
to shto pitash, na to pametnog odgovora nema... zavisi na koliki krsh naletish... definitivno je da morash da radish na autu, ali dal ce sve da te stigne istovremeno, to je pitanje... zavisi shta i od koda kupujesh... Raspitaj se, i pazi shta uzimash... preprodavci cuda cine, mada i medju njima imash one koji znaju shta uzimaju, tj imaju u startu bolja vozila koja realno procene i lakshe ga prodaju... dok imash i ovish shto nashminkane lesheve cene 500 eura preko cene i vise im mesecima na oglasima...

Dakle otvori oci, u Kragujevcu imash bar placeva koliko ti dusha, hoce, gledaj neki koji radi godinama, i trazi preporuke prijatelja...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže taxista1

• VW Početnik
« Odgovor #214 poslato: Maj 21, 2012, 03:09:38 pre podne »
http://www.polovniautomobili.com/oglas2008175/volkswagen_golf_1_18_gti/                                                                                                                             

Van mreže cicero

• Master Member
  • Auto: BLACK RR_LINE
« Odgovor #215 poslato: Maj 21, 2012, 11:58:59 pre podne »
zanima me kod golf 5 2.0 tdi koje oznake motora nose simensove dizne i jel bolji 8v ili 16v,hvala
NEMCI KAD NAPRAVE AUTO I RAT NAPRAVE DA BUDE SVETSKI

Van mreže DoooX

• VW Početnik
« Odgovor #216 poslato: Maj 21, 2012, 06:15:13 posle podne »
http://www.polovniautomobili.com/oglas2181844/audi_a3_19_tdi_klima/

http://www.polovniautomobili.com/oglas1738971/audi_a3_16_16v_sport/

http://www.polovniautomobili.com/oglas1974100/audi_a3_18/

http://www.polovniautomobili.com/oglas2196588/audi_a3_18/

Kako vam izgledaju ovi ?

I po slikama sta bi najvise trebao da gledam? .. menjac .. volan.. ? koliko je ishabano ili sta vec.. Mislim nesto sto moze sa slika da se vidi pa da na to obratim paznju..

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #217 poslato: Maj 21, 2012, 06:33:56 posle podne »
Sa slika svi izgledaju k'o čaša, a još bi obratio pažnju na registarska područja (ŠA i LO) :rolleyes: ;)
Земунчанин

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #218 poslato: Maj 21, 2012, 07:28:08 posle podne »
LoŠa?
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže Duledudule

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Fabia 1.9 TDI Combi
« Odgovor #219 poslato: Maj 21, 2012, 08:57:47 posle podne »
i nemoj nikad u životu da kupuješ ništa na kredit.
Sad si otkrio toplu vodu.. Ako nema para zasto ne na kredit, ako moze da ga isfinansira? Vozice se u bezbednijem i najmanje 10 godina mladjem automobilu... sigurnost bato za ne daj boze....pu pu....tu su airbagovi, pa abs, pa esp...sve to moze da ti sacuva glavu, vozis i decu valjda u tim kolima... Ja tako gledam na to, ali ajd mozda i ja gresim...
« Poslednja izmena: Maj 21, 2012, 09:00:03 posle podne od strane Duledudule »
E0A 1D0 5SL 5RQ 1KK 6FB 1AP 3FA 1N2 1ND H0G 4UE 4R2 3NC 3QT 4X0 4A0 8L3 J0L 7AA 8GD 6YO 9AP 8RE 7QO 8AA 8QE 8XO 4K3 B14 GO2 QN0 3L1 9P0 Q1A 7XO 9WO BWA 7AO QGO 0GE L08 7P0 F0A 3S2