Autor Tema: 1.9 tDI trosi kao tenk!!! Moguci razlozi?????  (Pročitano 12852 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sreja

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
Odg: 1.9 tDI trosi kao tenk!!! Moguci razlozi?????
« Odgovor #20 poslato: Maj 23, 2010, 02:24:41 posle podne »
Znam da trosi malo vise, ali ovo je bre previse...  badmood

Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #21 poslato: Maj 23, 2010, 03:14:03 posle podne »
Pa tako i radim i tekao bih da se u gram slaze sa bordom. Znaci bord mi ne odstupa i KATASTROFA  boodala
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #22 poslato: Maj 23, 2010, 05:29:49 posle podne »
GEDORA ce da pogleda i neka da konacnu presudu da li je sve ok.
Ali ja znam da je to mnogo i nesto mi govori da mu nije bas dobro  lollol

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #23 poslato: Maj 23, 2010, 06:55:56 posle podne »
sta te briga ionako ga prodajes

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #24 poslato: Maj 24, 2010, 03:40:37 posle podne »
Bez obzira sto ga prodajem, kriza je i ko zna kada cu da ga prodam i da li cu uopste da ga prodam. Ako naleti neko da mu prodam automatski menjac pre nego sto naleti neko da mu prodam kola, pa da ja stavim manuelni onda ga ne prodajem. I zato odrzavanje po PS-u.  big_boss

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #25 poslato: Maj 24, 2010, 04:38:55 posle podne »
mali off
ortak je prepravljao menjac an audiu a6 skorotipa 99godiste...dao je svoj automatski i doplatio 800e za manuelni..u cenu je uracunata montaza i sve sto ide uz to...
javi se na pm ako ti treba kontakt...

Van mreže shooter

• VW Početnik
« Odgovor #26 poslato: Maj 24, 2010, 04:55:00 posle podne »
ma ne verujem ja da i manuelni menjac moze nesto extra manje da potrosi ,ipak je to motor od 96 kw i 130 ks,nerealno je ocekivati potrosnju kao neko od 45 ks,jer bord meri potrosnju na opciji 1 samo zadnja 2 sata i posle se resetuje,na opciji 2 je ukupna ali ako ti za to vreme vozis samo po par kilometara kao sto se i meni desava cesto realno je da ce da ocita vecu potrosnju,ja i kad ga zbivam po nekim brdima i krivinama ne prelazi 7 litara ,dok u gradu jeste veca potrosnja,nego ti lepo ugasi taj bord i udri po neprijatelju,to je ipak auto od 1600 kg,treba nesto i da ga pokrene drive

Van mreže shooter

• VW Početnik
« Odgovor #27 poslato: Maj 25, 2010, 08:03:07 posle podne »
jel pogleda majstor gedora tog srejinog "tenka" cisto da znam dal ja da se nadam necemu  clap

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #28 poslato: Maj 25, 2010, 08:58:53 posle podne »
nisam jos za koji cu dan pun mi je parking brate beer

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #29 poslato: Maj 26, 2010, 01:03:15 posle podne »
Opusteno GEDORO, nigde ne gori...
Kad stignes, samo nemoj da ne bude onda kada smo pricali, tava svejedno dolazim u tvoj komsiluk  wacko

Van mreže bojsha

• VW Početnik
« Odgovor #30 poslato: Maj 31, 2010, 11:52:09 pre podne »
I moj passat je tiptronic i isto toliko trosi kad sipam gorivo u srbiji, ali kad natocim u bosni, hr ili austriji nema sanse da predje 8.3 po gradu. Nemoj da se brines, auto ti je OK, GORIVO U SRBIJI JE BULJA! Pumpa-dizna motori to najvise osete, pogotovo tiptronic.

Van mreže shooter

• VW Početnik
« Odgovor #31 poslato: Maj 31, 2010, 12:17:44 posle podne »
e onda su moj i tvoj auto isti ,stim sto je moj karavan,extra je auto ,prezadovoljan sam,a na potrosnju sam se vec navikao,jos sreju da cmirimo i bice sve ok  clap clap

Van mreže bojsha

• VW Početnik
« Odgovor #32 poslato: Maj 31, 2010, 12:44:12 posle podne »
I ja sam prezadovoljan, samo sto mi je izvukao 800 eur iz dzepa na veliki servis. Kaisevi, spaneri, plocice, diskovi i neke spone. Uzas blagi.... Kako te sluzi menjac? I on moze da nabije potrosnju?

Van mreže shooter

• VW Početnik
« Odgovor #33 poslato: Maj 31, 2010, 01:01:58 posle podne »
nikad pre nisam vozio automata ,tako da mi je ovaj super ,pretpostavljam da radi dobro ,nista ne primecujem,negde sam procitao da je dobro kad na uzbrdici povecava potrosnju po bordu odnosno drzi auto bez gasa da ne krene nazad ,meni povecava kad ga tako stavim ,potrosnja ide na 1,4 -1.5 pa i vise zavisi od uspona i tereta,pretpostavljam da mu je ta " kompresija " ili kako vec da je nazovem dobra,ne razumem se nesto preterano u te stvari ali dok lepo ide bolje i da ne znam ,probao samovih dana da ga vozim po ogranicenjima ,i potrosnja jesta manja,ali kad krenem negde uz brdo prvom on pokazuje po bordu 35-40 i onda posle treba mnogo ravnice da bi se prosecna potrosnja svela na neki razuman nivo,ali ako posle brda ide drugo brdo  bonk bonk bonk

Van mreže bojsha

• VW Početnik
« Odgovor #34 poslato: Maj 31, 2010, 01:24:43 posle podne »
Sve je to normalno, i ja sam se tripovao, jer sam vozio Boru 1.9 tdi od 90 KS. Nikad nije trosila preko 6.8l i to kad joj dusu vadim, 5.6 je bio neki prosek. Nema druze nadrkanog auta i ekonomicne voznje.  big_boss

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #35 poslato: Maj 31, 2010, 01:25:44 posle podne »
Ma ne brine mene to sto je on ok, brine me sto me otera u slepce sto moram da dajem tolike pare na gorivo.
Dao sam oglas da ga menjam za slicnog benzinca i naglasio da dajem prednost motoru 1.8T.
Takodje sam dao i oglas da prodajem menjac, pa kad se neko javi ja cu da probam da stavim manuelni. Vec me zvalo dvoje ljudi za menjac, ali ni jednom od njih ne odgovara. To sranje izgleda da bas cesto ljudima crkava. I jos trosi kao tenk zbog njega. Nece to vise u  moje ruke, pa taman da mi ga neko pokloni...
U subotu idem kod GEDORE, pa ce mozda da se popravi situacija.
A tacno je i to da kada pocnes voznju na uzbrdici pokazuje potrosnju i po 15L. Nego koliko vama pokazuje u mestu na leru, a koliko kada ga ubacite u D i ne krecete jos uvek?
Meni u mestu na N pokazuje 0.8-0.7 sa ugasenim svetlima i bez klime, a kada su svetla upaljena pokazije 0,9-0,8. Kada ga stavim u D pokazuje oko 1,6L/h.

Van mreže bojsha

• VW Početnik
« Odgovor #36 poslato: Maj 31, 2010, 01:40:34 posle podne »
Isto je i kod mene sa domacim gorivom, tj. mala je razlika..... Kad je na D uvek pokazuje 1.5 l/h, a kad sipam u Bjeljini, sa punim rezervoarom do cepa predjem 900 km, a na D stoji 1,1 l/h. To ti sve govori..... Iskreno, u poslednje vreme se spucam do preko granice sa R. Srpskom, sipam pun i miran sam najmanje 15 dana. Em manje trosi, bolje je gorivo 100 puta (uvoz iz Madjarske), a kosta 90 eurocenti tj. 1,8 KM/l. Od Beograda imas tacno 125 km preko Pavlovica mosta, pa ako te ne mrzi da vozis, isplati se. I jos mozes da ubacis 2-3 kante u gepek. Carina za to ne pravi pitanje, jer i sami tamo sipaju gorivo  tapsac

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #37 poslato: Maj 31, 2010, 02:23:04 posle podne »
da, ali ne pune budzet od svojih zaposlenih nego nas ostalih
ali definitivno treba ici za Bosnu, ja cu uskoro i to ne zbog zarade vec zbog lokalnih jajara i klosara

svaki put kad vidim naslov teme "trosi kao tenk, moguci uzroci" odgovor je debljina oklopa mozda?  biggrin
Ja mislim da je 10-12L goriva na 130KS i tu tezinu sa nasim gorivom i automatskim menjacem, a i odredjenim stilom voznje, sasvim normalna potrosnja.

Ako ti je to puno, bolje ti je prodaj ceo auto nekome, a onda se raspitaj dobro koji motor (i karoserija) koliko trosi, pa kupi koji te zadvoljava.
Ovo menjanje menjaca mi zvuci kao dugotrajna, ne jeftina i delikatna zajebancija.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #38 poslato: Maj 31, 2010, 02:34:29 posle podne »
Pa prosao bih ja tu jeftino, jer meni je menjac ispravan. Neko ko se javi da ga kupi mora i da ga plati. A te pare pokrivaju ubacivanje manuelnog menjaca, mozda malo zafali. I onda sam resio problem trajno. Em se ne strecam na svakakve zvukove misleci da je menjac cak i kad udari kamencic, em ce manje da mi trosi.
A ja se iskreno nadam da nesto nije u redu trenutno i molim boga da nije u redu i da GEDORA to resi. To je isto kao kada ti nije dobro pa ti odes kod lekara a on ti kaze da bolujes od necega, a onda se  okolina zbog toga zabrine!!!
Pa to je dobro sto je on nasao, jer kod njega i nisi otisao zato sto ti je dobro. Najgore je ako ti kazu da je sve u redu.
Mislim pritom i na lekara i na majstora  lollol

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #39 poslato: Maj 31, 2010, 04:29:40 posle podne »
pa recimo ako pusis i jedes masne pljeskavice svaki dan, naravno da ce da ti nadju holesterol i smetnje na plucima, ali bezveze je da kad ti sve to nadju, a ti se cudis PA KAKO?
Uzeo si taj auto, nije mi jasno da nisi znao da moze da trosi toliko uz sve ono sto sam ti naveo.
"Samo" treba neko da ti kupi menjac. Pa to moze NIKAD da se desi. Vec ga prodajes neko vreme i kad ga prodas dodavaces neku razliku i to sve pod uslovom da ti vise trosi zbog menjaca. Zamisli sve to uradis i opet ti vise trosi iz nekog drugog razloga. Kapiras?
Ja da sam na tvom mestu, prodao bi auto ili menjao za nesto sto mi odgovara, ali prvo bi se dobro raspitao sta mi odgovara.

1.8T sam uzeo nakon dosta citanja i raspitivanja oko tog motora. Nisam hteo Passata, nisam hteo dizela, nisam hteo 3 vrata. Video sam par. Raspitao se o 1.8T motoru, koji su kvarovi u najgorem slucaju i koliko kosta, stavio na papir i mislim da mi je to najbolja solucija. Ne kazem da sutra ne znam sta moze da mi se dogodi sa tim motorom, desava se i najnovijem, ali znao sam sta hocu da uzmem i kako se uopsteno ponasa.
Kod tebe je sve obrnuto. Kupio si auto za koji nisi znao koliko trosi, ocigledno ti ne odgovara i sad pravis sebi vise posla nego sto resavas situaciju.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!