Ja search-ovao i ne nadjoh nishta slicno....
Klima prazna, tj sistem prazan, ne hladi uopshte... poshe nekoliko bezuspeshnih pokushaja zakazivanja punjenja iste kod ultra fancy,hifi majstora odustanem i odem u klima servis. Lik izvakumira sistem, kaze drzi vakum, dolije ono ulje "nalio" ili kako vec odredjenu kolicinu gasa i tu nastaje problem. Ispita on onim cudom da li pusta negde i kao sve ok. I kaze ukljuci klimu... Ukljucim klimu al ne ukljucuje kompresor. Stavim na klimatroniku i temperaturu na LO, i AUTO na 18stepeni i nishta. ne ukljucuje. Pritom ne napolju jedno 25-6 stepeni, a i auto propisno ugrejan.
Problem lik me ubedjuje da on ne moze da napuni klimu jer mi kompresor ne ukljucuje, nego da nadjem nekoga ko ima "mashinu koja pravi pritisak" tj koliko sam ga razume Uduvava gas u auto :S
Odem kod mehanicara/elektricara, koji mi inace odrzava sve automobili godinama unazad, i da kazemo da imam poverenja u coveka, i on mi potvrdi da kompresor ne ukljucuje ali da bi to proverio mora sistem da je pun do vrha gasom, jer auto ima neki ventil zashtitni koji ne ukljucuje kompresor ako je sistem prazan... Nego da ja napunim sistem pa da dodjem...
Moje pitanjce za ljude koji su servisirali ili su sredjivali klimatronik. jel se nekome desilo neshto slicno? Tj da li postoji ta neka mashina koja uduvava gas u auto ili vecina klimadzija, da ih tako nazovem, pune gas po principu spojenih sudova :D
Dakle problematika, ne moze da mi napuni sistem dok mi ne ukljuci kompresor, a kompresor ne ukljucuje jer je sistem prazan :S
Jel ima neko predstavu shta raditi??? Tj ne mora reshenje problema nego makar da prodiskutujemo na ovu temu pre nego sto auto vozim u ovlashceni servis.... :S
Inace punjenje u ovlashcenom je cirka 50 jura, kod "klima majstora" od 20-30 :S Stim da su me propisno naplashili da je servis ovakve igracke od 150 jura pa navishe :S