Autor Tema: Klimatronik, problemcic...  (Pročitano 2782 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
Klimatronik, problemcic...
« poslato: Maj 16, 2010, 08:09:18 posle podne »
Ja search-ovao i ne nadjoh nishta slicno....

Klima prazna, tj sistem prazan, ne hladi uopshte... poshe nekoliko bezuspeshnih pokushaja zakazivanja punjenja iste kod ultra fancy,hifi majstora odustanem i odem u klima servis. Lik izvakumira sistem, kaze drzi vakum, dolije ono ulje "nalio" ili kako vec odredjenu kolicinu gasa i tu nastaje problem. Ispita on onim cudom da li pusta negde i kao sve ok. I kaze ukljuci klimu... Ukljucim klimu al ne ukljucuje kompresor. Stavim na klimatroniku i temperaturu na LO, i AUTO na 18stepeni i nishta. ne ukljucuje. Pritom ne napolju jedno 25-6 stepeni, a i auto propisno ugrejan.

Problem lik me ubedjuje da on ne moze da napuni klimu jer mi kompresor ne ukljucuje, nego da nadjem nekoga ko ima "mashinu koja pravi pritisak" tj koliko sam ga razume Uduvava gas u auto :S

Odem kod mehanicara/elektricara, koji mi inace odrzava sve automobili godinama unazad, i da kazemo da imam poverenja u coveka, i on mi potvrdi da kompresor ne ukljucuje ali da bi to proverio mora sistem da je pun do vrha gasom, jer auto ima neki ventil zashtitni koji ne ukljucuje kompresor ako je sistem prazan... Nego da ja napunim sistem pa da dodjem...

Moje pitanjce za ljude koji su servisirali ili su sredjivali klimatronik. jel se nekome desilo neshto slicno? Tj da li postoji ta neka mashina koja uduvava gas u auto ili vecina klimadzija, da ih tako nazovem, pune gas po principu spojenih sudova :D

Dakle problematika, ne moze da mi napuni sistem dok mi ne ukljuci kompresor, a kompresor ne ukljucuje jer je sistem prazan :S

Jel ima neko predstavu shta raditi??? Tj ne mora reshenje problema nego makar da prodiskutujemo na ovu temu pre nego sto auto vozim u ovlashceni servis.... :S

Inace punjenje u ovlashcenom je cirka 50 jura, kod "klima majstora" od 20-30 :S Stim da su me propisno naplashili da je servis ovakve igracke od 150 jura pa navishe :S
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže shvexoman

• Master Member
Odg: Klimatronik, problemcic...
« Odgovor #1 poslato: Maj 16, 2010, 09:01:24 posle podne »
Obrati se Rogiju, on radi to, verovatno zna sta je u pitanju

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #2 poslato: Maj 17, 2010, 01:26:27 posle podne »
upravo tako...kod Rogija idi...
Ja sam prosle godine servisiro klimu, jer mi je puko hladnjak bio...on mie naso kombinaciju za krpljenje hladnjaka, sam je sve skinuo i vratio na mesto (inace to je bila ogromna zajebanica jer je meni interkuler velicine hladnjaka i stoji odma iza hladnjaka klime), sve isproveravao i napunio...i klima ladi da se smrznes hehe...ima neku nadrkanu masinu, sve zivo moze da proveri...

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #3 poslato: Maj 17, 2010, 03:03:05 posle podne »
Ukoliko je sistem pun a ne ukljucuje kompresor uzrok mogu biti vise stvari,mora se sve detaljno ispitati... Nije mi jasno samo kako neko ko radi sa time ne zna da utvrdi problem?

Znaci kad je sistem pun freona,treba videti da li dolazi struja i da li ima mase na kompresoru,ukoliko dolazi onda je kompresor riknuo. Ako ne dolazi struja treba proveriti struju na presostatu i sam presostat......

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #4 poslato: Maj 17, 2010, 03:52:05 posle podne »
Utravo to mi je i majstor rekao :D Mehanicar/elektricar... Ali njemu treba pun sistem da bi to isproveravao... Problem je shto likovi koji pune klime ne mogu da mi napune auto, jer citiram " on je sistem prikacio na bocu sa gasom, e sad treba kompresor da sam iz boce uvuce gas u sistem, a kompresor se ne ukljucuje"... :S Lud zbunjenog... :S

U svakom slucaju hvala na izdvojenom vremenu ;)
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #5 poslato: Maj 17, 2010, 07:06:52 posle podne »
 citiram  "treba kompresor da sam iz boce uvuce gas u sistem, a kompresor se ne ukljucuje"

Ovo nema veze sa vezom,ne moze kompresor da uvlaci gas iz boce,vec masina za klimu treba da ubacuje gas u sistem na kolima...