Korozija... Za stare modele glavni problem... Moja stara fiesta mk2 1986.godiste nije imala rubove blatobrana (faktori su razni, tipicni plus saobracajka zbog koje je promenjen ceo zadnji kraj maltene pa je brzo korodirao), ali sam pre par godina tri godine uzastopno sa njom isao na more i naravno to nije predstavljao nikakav problem niti strah. Naravno da bi bilo udobnije u nekom vecem autu... Sta je sve ona izdrzala sramota me i da pricam, jer je otac nikad nije stedeo, a i ja sam joj dusu vadio iako je motor bio samo 1.0. Svi su hvalili kako vuce i kao i sada ljudi koji se provozaju u mojoj skromnoj fiestici koja je 2000.godiste a ipak je zbog nemara proizvodjaca pustila koroziju na rubovima pozadi, imaju samo reci hvale i iznenadjenja kako to jedan `ford` moze da bude dobar. Motor je 1.25 zetec i ne znam iskreno puno o tehnici, ali znam da sa svojih 75 konja, mojoj fiesti omogucuje sasvim solidne performanse.
Sto se tice rasklapanja i skidanja u to se ne razumem, ali verujem naravno da je to tako. To je svakako veliki minus, ali svi proizvodjaci se sad dovijaju kako da uzmu pare od vlasnika, a da to izgleda opravdano. I sam sam se nervirao koliko se majstor napatio da zameni gumice balans stangle, medjutim kad je podignut auto na dizalicu u servisu to se lako uradi. Prave kola da moras ici u servis da bi resavao probleme.
Razne vrste kljuceva imate kod proizvodjaca samo da bi uzeli pare za alat ili da bi zbog nemogucnosti odvrtanja nekog srafa posetili ovlasceni servis.
Ne znam sta je step motor...
Za to vucenje u stranu za eskorte mi nije poznato... Sto se tice fokusa on je vrh za golfa 4 i svakako je ford focus 2 bolji izbor od golfa 5, ali sad vec ulazimo u ono ` svaki ciga svoga konja hvali `... Ford Ka najruzniji ford ili medju najruznijim ikada... Ja ne vozim Ka.
Da imam 7000 evra, primer, gledao bih da kupim auto koji mi odgovara i koji mi nudi adekvatan odgovor za te pare. Ne bih se vezivao za marku...
evo jos jedna interesantna stvar kod audija allroad a4. Sam voditelj navodi kako ima dosta nestandardne opreme kao serijsku, dok neke podrazumevane stvari za tu klasu nema i za njih treba doplatiti, a one su potrebnije nego recimo te dotad neserijske... a to itekako kosta...
Sto se tice mondea i passata, mislim da uporedni testovi govore da mondeo nije tako los kao sto bi to zeleli neki vozaci kojima to mozda kvari sujetu...
Zasto se ne krade ne znam. Ne zelim sad da vredjam vaseg i naseg kolegu kome su skoro ukrali golfa, ali taj auto je magnet za lopove. Ja nocu mirno spavam. Meni je vazno da meni auto odgovara, a ne da li ce neko misliti da sam ja neko mu// sto vozim statusni simbol...